Otkrijte

Ne zanemarujte: Ova sitnica na vašem licu otkriva kakva ste osoba

0
Kažu kako su oči ogledalo duše, ali postoji nešto što otkriva i kakva ste osoba. Osim toga, ova "sitnica" utiče na izgled lica...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedna studija otkrila je koja je najvažnija crta lica koja nam u potpunosti može promeniti izgled i koja pomaže kod prepoznavanja neke osobe. U istraživanju ispitanici su imali zadatak da prepoznaju slavne ličnosti sa fotografija, s tim da su nekima bile skrivene oči, a nekima obrve. Ispitanici su lakše prepoznali one kojima nisu videli oči.

 

Obrve imaju ključnu ulogu u prepoznavanju, ali i u tome kako nas drugi doživljavaju! Prema tome, najbitniji je oblik obrva. Zaobljene obrve otkrivaju osobu koja je otvorena i druželjubiva, ravne obrve osobu koja je direktna te se vodi činjenicama i logikom, dok obrve četvrtastog oblika asociraju na osobu koja voli da je uvek u pravu i da ima kontrolu u svakoj situaciji.

 

Dakle, pri ostavljanju što boljeg dojma pomoći će vam i pravilno oblikovanje obrva, odnosno oblikovanje obrva prema obliku licu. Na taj način izgledaćete svežije, odmornije, mlađe, zdravije i privlačnije.

 

Četvrtasto lice: obrve bi trebalo da budu lagano zaobljene, a četvrtaste obrve treba izbegavati.

 

Okruglo lice: obrve bi trebalo da budu četvrtaste, odnosno luk obrve treba biti pod oštrim uglom kako bi se više istakle kosti lica i konture. Svod obrve neka bude viši.

 

Ceo svet priča o njoj i njenom savršenom telu: Kada je otkrila kako održava liniju, svi su zanemeli (FOTO)

 

Dugoljasto lice: obrve bi trebalo da budu duže, odnosno kraj obrve treba sezati preko spoljašnjeg ugla oka malo više nego kod drugih oblika lica.

 

Srcoliko lice: obrve bi trebalo da budu guste, popunjene i besprekorno uređene i oblikovane. Prema kraju neka se stanjuju što će uravnotežiti sitniju bradu i vilicu.

Ovalno lice: obrve bi trebalo da budu lagano četvrtaste, odnosno luk obrve treba biti lagano podignut.

 

Bez obzira na oblik lica 3 su zlatna pravila kojih se treba pridržavati kada je reč o obrvama:

 

1. Obrve treba počinjati u ravni s korenom nosa. Ovu tačku lako ćete naći ako horizontalno postavite olovku s bilo koje strane nosa.

 

2. Luk na obrvama treba počinjati nakon dve trećine obrve. Jedna od najvećih grešaka koju možete napraviti jeste da vam luk počinje na sredini obrve.

 

3. Ne skraćujte dužinu obrva. Obrve se moraju "završavati", barem na zamišljenoj liniji od ugla nosa do ugla oka. Može biti i duža, ali pazite da kraj obrve ne seže niže od početka obrve jer tada oči mogu izgledati spuštene. Kako biste podigli oči kraj obrve neka bude lepo "zašiljen".

makonda-tracker