Beauty intervju

Lepota je u jednostavnosti: 5 bjuti pravila Dragane Dabović Čukvas

0
Šarmantna glumica uživa u prirodnim tretmanima za negu kože lica i tela, a kad god je u prilici odlazi na masaže kako bi se opustila i pripremila za nove životne izazove.
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Mlada glumica Dragana Dabović Čukvas (30) koju je publika zavolela kroz ulogu Ines Šašvari u Vojnoj akademiji, uživa u trudničkim danima, pa je negu kože prilagodila promenama koje slede u drugom stanju. Zadovoljna svojim izgledom, kako sama kaže, prihvata sve svoje nesavršenosti i ne želi da se podvrgava estetskim korekcijama koje su danas sve popularnije. Iako zbog prirode posla svoju kožu izlaže scenskoj šminki, privatno je možemo videti u sasvim drugačijem izdanju.

 

Dragana Dabović: Retro diktat
 

Story: S obzirom na to da ste plavuša, koliko je zahtevna nega svetle, farbane kose?

 

- Moja boja kose svakako zahteva intenzivniju negu, osetljiva je na sunce i hladno vreme, ali ja sam odmalena prirodno bila skoro bela, kao Šveđanka. Iako sam morsko dete, imam svetlu put, obrve i trepavice pa doslovno moram da bežim sa prvog sunca.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Na koji način negujete kožu tela i lica, naročito sada u trudnoći?

 

- Kosu negujem blagim šamponima i obavezno maskama jer je tanka i mekana. Moj posao zahteva vrlo agresivna tapiranja i vrlo česta uvijanja, kao i presu, pa moram da vodim računa o njoj. Kožu sada negujem intenzivnije, jer do sada nisam imala strije i celulit, što sumnjam da će potrajati, ali ko zna. Obavezno je tretiram Šaljićevom kremom protiv strija i buter kremama na bazi kakaoa. Odnedavno koristim i Mustelinu kremu protiv strija i za hidrataciju kože.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Idete li na masaže ili akupunkturu kako biste održali vitalnost kože?

 

- Sada ne, ali ranije sam obavezno išla na masaže jer mi izuzetno prijaju zbog čestog bola u kičmi koji sam zaradila svirajući violinu u periodu kad sam odrastala. One me vraćaju u život i to mi je lepše od bilo kog komada garderobe koji kupim. Nikakve akupunkture do sada nisam praktikovala.

 

Udala se lepotica iz Vojne akademije: Najlepši dan u najlepšem društvu (FOTO + VIDEO)

 

foto: Petar Đorđević

Story: Kakav make-up preferirate, prirodniji ili efektniji?

 

- Na poslu sam često pod jakom šminkom pa se privatno trudim da je veoma malo koristim. Najvažnije mi je da mi je lice čisto, pa idem na tretmane dubinskog čišćenja i blagu negu Vichy dnevnih krema, a malo make-upa pomaže mi da se uvek osećam sveže. Mislim da su konzumiranje odgovarajuće količine tečnosti i kvalitetan san za lice važniji od svega drugog.

 

Story: Postoji li nešto što biste menjali na sebi?

 

- Zaista ne postoji, ne zbog toga što sam savršena, već zato što sam prihvatila i zavolela sebe ovakvu nesavršenu kakva jesam. Zato glumom uskačem u tuđe kože i uspevam da nadomestim sve te ženske lutke koje nas spopadaju gledajući neke druge idealne mere.

 

makonda-tracker