Radivoje Bukvić: Muževnost koja osvaja

Pored pravilne ishrane i bavljenja sportom, nega kože lica šarmantnog glumca Radivoja - Raše Bukvića podrazumeva redovno korišćenje kozmetičkih preparata marke L’Oreal
0
1 / 3 Foto: Milena Rakočević

U raskoraku između privatnog života i likova koje tumači pred kamerama, glumac Radivoje - Raša Bukvić trudi se da izgled prilagodi svojim željama i zahtevima profesije, o čemu nam je pričao u septembru 2008. godine. Briga o stajlingu ovom sve uspešnijem umetniku predstavlja i neku vrstu izazova pogotovo kada je reč o otkrivanju novih kozmetičkih preparata. Jedna od omiljenih marki svakako mu je L’Oreal, za koji je snimio reklamu sa holivudskom divom Endi Mek Dauel.

- U moj klasičan ritual pored redovne higijene spada zdrava ishrana i redovan odlazak na sport. Uz to, volim da se družim sa dobrim ljudima koji su uvek melem za lep izgled. Baš kao i žene, i muškarci bi trebalo da budu svesni koliko je bitno da se vodi računa o svom telu, pa često volim da citiram svoju tetku koja kaže: Do tridesete imaš ono lice koje si dobio, a od tridesete ono koje si zaslužio. Zbog prirode svog posla stalno moram da budem spreman na kompromise jer su likovi koje igram neretko fizički različiti od mene. Tada se prepuštam idejama i znanju frizera i kostimografa. Posle snimanja reklame za L’Oreal počeo sam da koristim preparate iz programa Man Expert kojima sam veoma zadovoljan, kvalitetni su i nemaju konkurenciju na tržištu, a omiljeni parfem mi je Guerlain Homme. Brada može da bude ukras muškog lica, a može biti i njegovo ruglo, sve zavisi od osobe. U mom slučaju brada od dva dana proizvod je moje ležernosti i toga što ne volim da se brijem svakodnevno, a posao mi to dozvoljava. Sumnjam da bi muškarcu koji recimo aplicira za posao bradica bila od pomoći, ali ako hoće da izvede lepu devojku u šetnju, s njom je u blagoj prednosti.

Saveti za jači pol

Zbog predrasude da u kozmetičke salone odlaze isključivo žene, muškarci za negu svog lica upotrebljavaju uglavnom samo penu za brijanje i afteršejv. I jači pol bi, međutim, trebalo da praktikuje redovnu posetu kozmetičaru jer takva vrsta nege zaustavlja proces starenja, održava kožu vitalnom i sprečava dehidrataciju koja je česta nakon upotrebe losiona posle brijanja. Tretmani podrazumevaju masažu lica, čišćenje pora i stavljanje različitih maski. Kućna nega može da podrazumeva ispiranje lica čajem od žalfije koja ima antiseptičko i umirujuće dejstvo, a takođe je koristan i vitamin C. Sa rastvorom jedne šumeće tablete preporučljivo je ispirati lice, a posle umivanja obavezno treba naneti odgovarajuću kremu.

Jasmina Antonijević

Tekst je objavljen u 158. broju magazina Story, 30. septembra 2008. godine.

makonda-tracker