star BEAUTY

Senzualna lepota: 5 beauty pitanja za Saru Jovanović

0
Jedna od najpopularnijih mladih pevačica ističe da je sklona eksperimentisanju kada je reč o fizičkom izgledu i kaže da inspiraciju pronalazi u devojkama koje svakodnevno sreće, ali i u stajlingu svetskih zvezda poput Rijane
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Pevačica Sara Jovanović (22), koju je publika imala prilike da upozna kroz učešće u muzičkom takmičenju Prvi glas Srbije, brzo je postigla veliku popularnost. Budući da zbog prirode posla kojim se bavi često mora da ima naglašen make-up, nega kože lica prestavlja joj jedan od prioriteta, dok je za eksperimentisanje sa frizurama uvek otvorena za kreativne ideje.


Story:Kako izgleda vaša dnevna, a kako večernja make-up rutina?
- Prevashodno zavisi od obaveza, ali i vremenskih uslova. Ukoliko je veoma toplo, onda tokom dana koristim neupadljivu šminku. Obožavam da naglasim oči maskarom, a usne nekim diskretnim karminom. Kada je reč o večernjem make-upu, prilagođavam ga prilici za koju se spremam. Najviše volim sama da se šminkam i tada eksperimentišem – više istaknem oči i usne na koje najčešće stavljam crveni karmin, ali nisu mi strane ni neke druge zanimljive nijanse poput plave.

 

foto: Andreja Damnjanović


Story: Gde pronalazite inspiraciju za stajling?
- Svuda oko sebe, može se desiti da me neka devojka na ulici inspiriše svojim stajlingom ili novinski tekst o muzičaru čiji rad pratim. Od stranih zvezda najviše mi se dopada Rijana, čiji stil zaista cenim. Ona uvek uspeva da iznese nešto novo i to u potpunosti pristaje njenoj ličnosti. Jedan dan možemo je videti savršeno stilizovanu u sportskom izdanju, a već sledećeg u elegantnoj haljini.
 

Story: Skloni ste eksperimentisanju i kada je reč o kosi. Kako je negujete?
- Za njenu negu zadužen je Vladimir Simić. Ne verujem da bih sama mogla da održavam kvalitet kose da nema frizera koji je neguje kvalitetnim preparatima jer je zaista bilo dosta promena od boja do dužine vlasi. Još od srednje škole volim da eksperimentišem sa frizurama, a sada za to imam mnogo više mogućnosti. Uživam u promenama.
 

foto: Andreja Damnjanović

Story: Koliko pažnje posvećujete tretmanima za negu?
- Oni zasad nisu bili preterano agresivni i više mi prija nežnija bjuti rutina. Najviše koristim prirodne sapune na bazi meda i termalne vode, koji mi pomažu da hidriram kožu lica. Naravno, sve radim uz konsultacije sa kozmetičarkom i dermatologom, jer me je majka odavno naučila da se obratim profesionalcima kako bih znala koje preparate da koristim.
 

Story: Kakvo je vaše mišljenje o novim trendovima koji se odnose na upadljive dekoracije noktiju?
- Ta faza definitivno me je prošla jer sam to izgustirala u tinejdžerskom periodu. S obzirom na to da sam kao mala volela mnogo da crtam, to sam prenela na šminku i oslikavanje noktiju. Sada više volim jednobojne lakove, od nekih klasičnih nijansi do onih najluđih. O nadograđenim noktima nemam lepo mišljenje jer osim što ne volim ništa što je veštačko, mislim da devojke ne razumeju koliko oni mogu biti štetni za nokatnu ploču koju uništavaju.
 

makonda-tracker