Maja Nikolić: Sjajan odraz u ogledalu

Mada svoje lice voli da vidi bez šminke, voditeljka RTS-a Maja Nikolić eksperimentima sa dekorativnom kozmetikom prepušta se pred večernje izlaske kada najviše voli da istakne oči
0
1 / 5 Foto: Marko Todorović

Voditeljka Jutarnjeg programa na RTS-u Maja Nikolić negu svog lica, tela, kose i noktiju redovno prepušta stručnjacima koji joj uvek daju najbolje savete. Tokom dugogodišnjeg televizijskog iskustva sarađivala je sa brojim profesionalnim šminkerima od kojih je naučila najbolje tehnike u šminkanju, tako da se danas bez problema za posebne prilike sama šminka.

MAKE-UP

- Dopada mi se kako moje lice izgleda bez šminke, pa se tokom dana obično ne šminkam, osim što stavim toniranu kremu marke Clarins. Uveče uživam u tome da naglasim oči, dok na usne stavljam samo sjaj. Već trinaest godina sam na televiziji u prilici da od profesionalnih šminkera učim tehniku šminkanja. Kada se spremam za večernji izlazak koristim Chanel puder, Shiseido korektor za podočnjake, a rumenilo i senke za oči biram uglavnom marke Givenchy. Šminku skidam sapunicom Clinique za kombinovanu i osetljivu kožu.

LICE

- Oduvek sam mnogo ulagala u negu lica pa s velikom pažnjom biram kreme. Moja koža je kombinovana, tako da je na obrazima suva, a na T zoni masna. Zato još od petnaeste godine redovno odlazim na kozmetičke tretmane. Poslednjih godinu dana odlazim kod kozmetičarke Dragice Kuman Petrović, a njen salon je mesto na kojem je moja koža u pravim rukama. Po njenoj preporuci koristim serum Oksovital koji izvrsno hidrira lice i Strivectin kremu koja svojim kvalitetom opravdava najbolje sredstvo protiv bora.

TELO

- Posle porođaja koristila sam Shiseido kremu za učvršćivanje kože koja je izuzetno efikasna, a sada svakodnevno telo mažem Niveinim losionima koji su lagani i ne opterećuju kožu. Kada god primetim da mi se pojavljuje celulit, koristim Colistar preparate jer verujem da su najbolji. Opsednuta sam zaštitom kože od sunca, tako da na licu uvek imam kremu sa visokim zaštitnim faktorom i kad sam na moru tokom dana stalno nosim šešir, dok za telo koristim Vichy sprej sa SPF 20.   

NOKTI

- Nikada nisam stavljala veštačke nokte jer mi se ne dopadaju. Volim kada su nokti na rukama kraći, takvi da njihov vrh tek prelazi jagodicu prsta, a ovoga leta dopadaju mi se lakovi u nijansama maline. Pošto nisam naročito spretna u nezi noktiju, već četiri godine redovno odlazim na manikir i pedikir kod kozmetičarke Marine koja uvek preporučuje lakove marke Opi. Reč je o najlepšim nijansama svih boja i lakovima koji imaju visoki sjaj i veliku postojanost.  

KOSA

- Farbam kosu u nijansu koja je slična mojoj prirodnoj boji jer smatram da su mi vlasi sjajnije i poslušnije kada su prelivene farbom. Verna sam svojoj frizerki Duški Bogotaj kod koje odlazim više od deset godina i iz čijeg salona nikada nisam izašla nezadovoljna. Kosu farbam jednom u dva meseca, kada skraćujem i oštećene krajeve, a feniram se dva puta nedeljno. Ni pored svih preparata koje sam nabavila u tu svrhu, ne umem sama da se isfeniram pa se na meni tačno vidi kada mi je frizura plod kućne radinosti.

Ksenija Konić

Tekst je objavljen u 201. broju magazina Story, 28. jula 2009. godine.

 

makonda-tracker