Star beauty

Transformacija u službi lepote: Dušica Spasić otkriva svoje male beauty tajne

1
Zahvaljujući genetici, s jedne, i kvalitetnoj, redovnoj nezi, s druge strane, novinarka RTS koja pleni pojavom otkriva sve tajne svoje lepote i ističe da su joj čista koža i uredni nokti važniji od šminke i odeće
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Da je sveden izgled zaista odraz glamura i elegancije, dokaz je voditeljka Dušica Spasić (35) koja svojom prirodnom lepotom i negovanom kožom privlači pažnju gde god da se pojavi. Iako je do sada naučila brojne trikove kojima može da se ulepša, ona ističe da se uvek radije prepušta profesionalcima, ali otkriva da ima i svoje male rituale za lep izgled lica, tela i kose.

 

S: Kako izgleda vaša dnevna, a kako večernja make-up rutina?

 

- Retko se dešava da sam našminkana tokom celog dana, samo kad ne stignem da skinem šminku posle posla. Volim da odmaram lice. Večernji make-up zavisi od povoda, ali i od vremena koje imam za spremanje. Nekad je to samo osnovna, a nekad kompletna šminka. Nikad ne koristim tenove, tečne pudere i slično, već samo samo puder u kamenu.

 

foto: Luka Šarac

 

S: S obzirom na to da vas često šminkaju profesionalci, jeste li naučili neke trikove od njih?

 

- Posle toliko godina koliko me šminkaju profesionalci bilo bi baš sramota da nisam naučila barem nešto. Znam da se našminkam, naravno, ne kao kad to rade šminkeri, ali pristojno. Ranije mi je to predstavljalo uživanje, a sada gledam samo da bude što brže.


Dušica Spasić: Trudim se da budem srećna
 

S: Koliko pažnje posvećujete nezi lica?

 

- To je osnova jer teško da neka šminka može da pomogne i izgleda lepo na zapuštenom licu. Davno su me posavetovali: ako hoćeš da se šminkaš, treba da izdvojiš dvostruko vremena na negu, pre i posle. Kozmetičarka Dragica Petrović naučila me je kako se čisti i pere lice, žene tu najviše greše, a onda nijedna krema ne pomaže. To je moj svakodnevni ritual.

 

foto: Luka Šarac

 

S: Na koji način vodite računa o kosi?

 

- Profesionalci iz salona Duška brinu se da moja kosa uvek bude zdrava i negovana. Ljudi stalno hvale moju frizuru uz komentar da vlasi izgledaju zdravo i sjajno, a to je zato što sam se prepustila profesionalcima koji koriste dobre preparate.

 

Dušica Spasić: Moda je sve u nama i na nama

 

S: Uživate li u pedikiru i manikiru?

 

- Čista kosa i uredni nokti bitniji su od šminke i odeće. To je sasvim dovoljno gde god da idete. Uživam u profesionalcima za manikir i pedikir. Kad ne stignem, radim to sama zato što baš ne volim neuredne nokte.

 

makonda-tracker