5 beauty pitanja

Moderna hipi dama: Dušica Jakovljević otkriva tajne svoje lepote

0
Voditeljka televizije Pink kaže kako joj je primarno to da uvek ima perfektan ten i bude uredna, ali priznaje da je svoje rituale za negu lepote tek nedavno uspostavila i da će ih ubuduće češće praktikovati
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Voditeljka Dušica Jakovljević uživa u svojim mali beauty ritualima i otkriva da je tokom poslednjih dvanaest meseci mnogo toga naučila o šminkanju. Ne pridaje mnogo pažnje nezi kože lica, ali obećava da će to promeniti pošto je napunila trideset pet godina.

 

S: Znate li sami da se našminkate i koji make-up koristite, dnevni ili večernji?

 

- Tokom poslednjih godinu dana postala sam pravi majstor za šminkanje. Veliki izazov predstavljalo mi je konturisanje, posebno oka. Kupila sam najbolje fore od šminkera na snimanjima, takoreći krala sam zanat. Posle toga kupovala sam sve kvalitetno što mi je palo pod ruku, pa sada umem da se igram i isprobavam razne nove svari. Ne šminkam se mnogo preko dana, ali bitno mi je da bar malo treniram, jer mi lice, za razliku od tela, veoma slabo tamni. Uveče samo malo pojačam rumenilo i dodam tamniju senku na orbitalni luk oka, rasenčim i to je to. Ni preko zime ne volim tešku šminku, a kamoli leti. Nikada ne koristim kameni puder, pa zato biram ten koji moja koža lepo upije i onda nema potrebe za dodatnim fiksiranjem koje može da mi stvori efekat glet mase nanete špahtlom.

 

foto: Petar Đorđević

 

S: Koje preparate koristite za negu lica i da li često odlazite kod kozmetičara?

 

- Najmanje pažnje poklanjam nezi lica. Kod kozmetičara idem jednom godišnje, a možda ni tad! Umesto toga, svakog dana zahvalim roditeljima na genetici i tenu koji svaki šminker pohvali. Imam 35 godina i nisam sklona borama, a kada biste videli moje roditelje, shvatili biste o čemu vam govorim. Posebno za tatu svi sumnjaju da je otkrio neki eliksir mladosti istražujući ekološke potencijale ove naše prelepe zemlje. Ko zna, možda i jeste, pa ubaci malo i toga u nedeljni ručak koji stalno začini raznim travkama. Zapravo, preradila sam onu čuvenu: Kakve su ti misli, takav ti je život u Kakve su ti misli, takva ti je koža. Šalu na stranu, tek nedavno počela sam da koristim tri u jedan micelarnu termalnu vodu Vichi koja ima sve što treba u jednom proizvodu, a zadovoljna sam i hidratantnom kremom Elizabeth Arden koju stavim kad se setim iako mi stoji na noćnom stočiću. Maske nikada nisam stavljala, ali imam nameru da počnem. Neki unutrašnji glas govori mi da je vreme jer nisam više klinka, a i počela sam više da se šminkam, a Balašević bi rekao – i da volim stvari skupe.

 

Dušica Jakovljević je supermama: Sjajna ideja koju svi možemo da primenimo
 

S: Kako negujete kožu tela, koje preparate koristite?

 

- Imam suvu kožu tela, tako da za razliku od lica, moram uvek da je namažem kremom posle tuširanja. Već godinu dana plaćam danak štiklama koje obožavam, pa mi je često neophodna masaža jer se dešava da posle šestosatnog stajanja pet dana zaredom, ujutru ne mogu da se okrenem u krevetu. Za razliku od kože lica, telo mi ima bolji pigment, pa mi koža lepo tamni, ali ni blizu kao kad sam bila mlađa. Mislim da se moja koža sama tempirala da bude zdrava, a ja je samo slušam jer je ipak najveći organ koji imamo, pa mozak mora da je sluša. Srećom, nikada nisam bila tip žene koja se okreće u ležaljci kao jagnjetina na ražnju, mada sam u nekoliko navrata poželela da sam takva.

 

foto: Petar Đorđević

 

S: Da li ste pristalica veštačkih noktiju?

 

- Uvek sam volela da mi nokti budu uredni, a kao kreativno biće, imam faze kad obožavam dugačke, ludačke nokte. Znate one za koje pitaju: A šta možeš s njima da radiš? Život mi je mnogo lakši otkad sam našla svoju kreativnu oazu u edukativnom centru Biljane Ćulibrk. Kroz njenu školu prošlo je 90 odsto devojaka koje se time danas bave kod nas. Umem i tu da budem čudnjikava jer u toku leta, kad svi imaju fluorescentne nokte, ja volim tamne i blato nijanse. Tu vode računa i o mojim trepavicama, koje su spas za nas žene jer vreme sređivanja skraćuju na minimum, a čine da uvek izgledamo dobro.

 

foto: Petar Đorđević

Susret Dušice Jakovljević sa srodnom dušom: Znala sam od prvog momenta kad sam ga srela

 

S: Da li farbate kosu i kako je negujete?

 

- Pre skoro 20 godina ofarbala sam se prvi put u plavo i nikada se nisam plašila transformacija. Zadovoljstvo na emotivnom planu rezultiralo je i delimičnim smirenjem moje frizure jer mi je neko dopustio da budem dama i ponudio svoje rame i leđa za oslonac u životu. Kada sam shvatila da mogu malo da ublažim fajterski karakter kojim branim svoj mali čopor, pa još i kad se to poklopilo sa ozbiljnim poslovnim poverenjem koje mi je ukazano na TV Pink, primetila sam i promenu na sebi samoj. Sada više volim ženstvene lokne od čirokija, bujnu kosu od istanjene i obrijane mašinicom. Znate, kada vam neko dozvoli da budete to što jeste, kad podrži vašu lucidnost, srčanost i ambiciju, nađete svoje mesto. Kada znate da ste okruženi samosvesnim ljudima koji stoje sa obe noge na zemlji, znate da vam neće spasti kruna s glave, čak i kada se tlo pod vašim nogama povremeno zatrese. Zakon akcije i reakcije na primeru moje malenkosti.

 

foto: Petar Đorđević

 

makonda-tracker