OBAVEZNO PROBAJTE

Poludećete za spojem ova dva sastojka: Mešavina jaja i vazelina doneće vam prelepu kožu i još nešto...

0
Izgledajte sjajno od glave do pete

 

Blistava koža

 

Nema boljeg sredstva za suvu kožu od vazelina. Pomaže i kod tretiranja zadebljale kože na laktovima ipetama, ožiljaka, ali i kod smirivanja iritacija, ojeda i osipa. Kao što već verovatno znate, odličan je za ruke i zanoktice, a pomešan sa morskom solju daje odlično sredstvo za piling tela i lica.

 

Ukoliko želite da vam parfem duže traje, samo nanesite malo vazelina na mesto na koje želite da naprskate parfem. Vazelin se koristi i za mazanje nakon tetoviranja za sprečavanje infekcija. Ukoliko koristite preparate za samopotamnjivanje, a imate suvu kožu, pre nanošenja preparata namažite kožu vazelinom, kako bi ravnomerno upila sredstvo za tamnjenje. Na taj način ćete izbeći pojavu tamnih fleka (one nastaju zato što suva koža neravnomerno upija sredstvo). Kao što verovatno već i znate, vazelin se koristi i kao lubrikant.

 

Pravi se za 5 minuta i čini čuda: Domaća krema za kojom je poludeo svet uklanja bore, hidrira kožu i usporava starenje (RECEPT) 

 

Upotreba u domaćinstvu

 

Vazelinom možete podmazivati vrata koja škripe, ako vam se prsten zaglavio na ruci, uz malo vazelina ćete ga lakše skinuti, a možete ga koristiti i za negu kožne obuće, odeće, tašni i nameštaja.

 

foto: Profimedia
makonda-tracker