5 beauty pitanja

Tajna zavodljivog osmeha: Slađana Slavković otkriva svoje male rituale za negu lepote

0
Šarmantna voditeljka otkriva koliko je posvećena nezi lica i tela, da li je sklona eksperimentisanju sa izgledom i koje je njeno mišljenje o estetskim tretmanima
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Voditeljka emisije 150 minuta Slađana Slavković objašnjava zašto s godinama sve manje uživa u šminkanju i doterivanju, zbog čega je bitka protiv starosti unapred izgubljena i kad je prestala da broji bore.

 

S: Uživate li u šminkanju i doterivanju?

 

- Sve manje i manje. Nekada niste mogli da me vidite bez šminke, a sada me je gotovo nemoguće privatno sresti s make-upom. Volim jaču šminku i umem da je nosim. Kada je reč o nezi lica, trudim se da se ne opterećujem preteranom brigom jer to vodi u neminovno brojanje novih bora koje će se jednom svakako pojaviti.

 

foto: Petar Đorđević

 

S: Jeste li do sada išli na neke estetske tretmane za ulepšavanje?

 

- Veliki sam protivnik svega što je veštačko. Prezirem silikone na bilo kom mestu, a nemam mnogo lepše mišljenje ni o botoksu. Priznajem da imam predrasude prema ljudima koji su radili neke estetske korekcije. Bitka protiv starosti unapred je izgubljena i ja je neću voditi uz pomoć estetskih hirurga.

 

foto: Petar Đorđević

 

S: Na koji način negujete kosu?

 

- Tu je priroda bila milostiva prema meni i dala mi takav kvalitet kose da ne moram mnogo da brinem o njoj. Ravna je i gusta i čak ne moram ni da je feniram. Ali, uvek ima ali! Masti se izuzetno brzo i moram da je perem svaki dan.

 

S: Volite li preplanuli ten ili ipak čuvate kožu od uticaja štetnih sunčevih zraka?

 

- Prirodno sam preplanula, a iako svi misle da se stalno kvarcujem, nikada ne idem u solarijum. Volim leto i obožavam da se izležavam na suncu. Nisu mi potrebni zaštitni faktori i nikada se ne sklanjam od sunca jer mislim da su njegove blagodeti veće od njegovih štetnih uticaja.

 

foto: Petar Đorđević

 

S: Koliko vodite računa o telu i fizičkom izgledu, kako se opuštate?

 

- Tri puta nedeljno radim vežbe sa fizioterapeutkinjom. Hvalila sam se tri decenije kako nikada u životu nisam vežbala, a onda sam poklekla. Počela sam da treniram i sada uživam u tome.

 

makonda-tracker