BEAUTY REPORTER

Obezbedite dugotrajan mladalački izgled: Kako da održite kožu mladom?

0
Pravilna nega lica podrazumeva određene kozmetičke rituale koji mogu da obezbede dugotrajan mladalački izgled, pa danas imate šansu da izgledate perfektno bez botoksa i drugih invazivnih tretmana
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Početak antiejdžing nege lica ne vezuje se za godine starosti, već za stanje kože. Izloženi smo štetnim agensima iz vazduha, UV zračenju, stresu i sve to izaziva pojavu sitnih linija i bora na koži. Takođe, često primećujemo s jeseni hiperpigmentacije, a još češće gubitak blistavog sjaja lica.
Kada se razmišlja o antiejdžing nezi, postoje tri aspekta na koja prvo pomislimo: čišćenje, hidratacija i zaštita od sunca. Čak i ovaj poslednji faktor, iako je važan, često zaboravljamo.

 

foto: Shutterstock

Kako pripremiti kožu za leto

 

BOLJE OD BOTOKSA

 

Po mnogim dermatolozima, primena piling maski za lice najvažniji je aspekt antiejdžinga. Moto bolje od botoksa usvojen je kao opis piling preparata u kozmetičkim salonima širom sveta. Piling lica omogućava blistav izgled kože jer pomaže prirodni proces perutanja (uklanjanja izumrlih ćelija). Osim antiejdžing efekta, redovan piling lica prevenira nastanak akni, manje proširenih pora i omekšava kožu. Imajte u vidu da i nepravilan – isuviše grub piling – neće biti od pomoći, nego naprotiv može da izazove neželjena dejstva. Kvalitetan piling lica, proizvodima koji sadrže odgovarajuće aktivne supstance, napravljenim odgovarajućom tehnologijom, ima mnogobrojne pozitivne efekte: podmlađuje, prosvetljava i ujednačava ten, uklanja pegice, fleke i druge hiperpigmentacije. Pomaže u čišćenju i sužavanju pora na licu. Posle primene odgovarajuće piling maske, lice zrači: blistav ten i jedinstven osećaj svežine i čistoće potpuno će pripremiti vašu kožu da primi sve blagodeti adekvatne nege. Ukoliko maska sadrži još i etarska ulja i druge aktivne principe, aromatičan miris u toku tretmana delovaće na sva čula, pa time i na raspoloženje.

 

foto: Shutterstock

Treću ste sigurno više puta ponovili: 7 grešaka koje žene prave prilikom brijanja nogu

 

MASKA ZA LICE


U današnje vreme sve žene žele instant efekat. Pravi proizvod odlikuje se time što primena ne iziskuje suviše vremena, a efekat je trenutan: brz i jasno vidljiv. Efekat nove kože često je zahtev modernih žena. Savršena maska za lice treba da sadrži hemijske agense (glikolna kiselina) koji rade hemijski piling – uklanjaju izumrle ćelije sa kože i lice ostaje meko i zdravo. Dodatno, postoje i enzimski agensi (na primer, enzimi papaje) koji potpomažu piling efekat glikolne kiseline. Neke maske sadrže i čestice koje mehanički uklanjaju izumrle ćelije. Veoma je važno da one ne iritiraju kožu i da nisu previše agresivne. Piling maska deluje na licu pet do deset minuta. Poželjno je da sadrži i negujuće aktivne supstance koje se istovremeno upijaju u kožu i dvostruko deluju: s jedne strane, obezbeđuju hidrataciju i ishranu, a s druge, dostavljaju supstance sa antiejdžing efektom kroz čiste i otvorene pore.

 

foto: Shutterstock

 

( Piše: Jasmina Jović Mr ph. spec. kozmetologije Caudalie )
makonda-tracker