U ritmu muzike za ples...

5 beauty pitanja za Aleksandru Kovač

0
Pevačica koja je objavila hit singl Vrtiš me u krug ovog leta planira zanimljive stvari, ali i otkriva da posebnu pažnju posvećuje nezi, kosi, koži i noktima i da joj je crvena boja kao sinonim za borbenost zaštitni znak
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Pop pevačica Aleksandra Kovač ne voli previše da eksperimentiše sa svojim izgledom i ljubomorno čuva crvenu kosu koja je njen zaštitni znak. Njen izgled u privatnom i poslovnom životu veoma se razlikuju, a kako se priprema za nastupe i snimanje spotova, kao i na koji način neguje kožu i nokte, otkriva u pet beauty odgovora.

 

S: Na koji način negujete vašu kosu i koliko vam je važno da ona bude uvek perfektno očešljana? 

 

- Tokom godina kosa je postala moj zaštitni znak jer vrlo precizno predstavlja moj karakter – borben, snažan i neobuzdan! Volim da se staram o svojoj kosi i redovno idem na tretmane koji je štite od oštećenja i feniranja. Često eksperimentišem sa frizurama, od blago prelomljene do potpuno ispravljene kose, pa sve do punđi i talasa. Kod kuće koristim profesionalne šampone i kreme za kosu, kao i zaštitu u vidu seruma.

foto: Andreja Damnjanović

 

S: Imate li neke posebne rituale kada je reč o nezi kože? 

 

- Redovno korišćenje krema izuzetno mi je bitno jer sam u godinama kada koža zahteva više pažnje nego ranije. Često idem na masaže lica i tela zato što se posle njih osećam preporođeno. Kada je žena ispunjena, srećna i zadovoljna, ona blista i bez upotrebe krema i seruma. Naša unutrašnja snaga i lepota najbolji su naši saveznici. Kada radimo na usavršavanju svog uma, duha i psihe, telo se obnavlja i zrači dobrom energijom.

 

Aleksandra Kovač otkriva: Ovako vodim računa o svom izgledu i zdravlju

 

S: Kako se šminkate u privatnom životu, volite li eksperimente?

 

- Teško menjam šminku koja mi dobro stoji. Preko dana uglavnom sam nenašminkana, ali kada je potrebno, znam sama dobro to da uradim. U svom make-up koferu imam isključivo MAC šminku jer je izuzetno kvalitetna i nije testirana na životinjama. Oni imaju pigmente i senke za oči u najrazličitijim bojama, a posebno volim ljubičastu, braon i tamnozelenu. Uvek naglašavam oči i ajlajner mi je obavezan detalj dok na usta stavljam karmin boje mesa.

 

foto: Andreja Damnjanović

 

S: Kada se pripremate za snimanje spota, koliko vremena posvećujete osmišljavanju izgleda? 

 

- Volim da budem svaki put nova i drugačija kako sebi, tako i publici. Takva mi je i muzika, nikada se ne ograničavam stilovima, pa zato pevam i Jednu ženu, ali i Vrtiš me u krug. Uvek izgledam u skladu sa svojom muzikom, pa sam tako dizajnirala garderobu pod brendom RA Moda za nekoliko poslednjih spotova koje smo Roman i ja producirali. Kreiram ženstvene modele koji naglašavaju struk i bokove jer mislim da su obline veoma seksi na svakoj ženi. Takođe, uvek koristim kvalitetne materijale, kao što su saten i muslin svila.

 

foto: Andreja Damnjanović

 

S: Koliko pažnje posvećujete manikiru i pedikiru i da li ste pristalica teorije da nokti na rukama i nogama uvek moraju da budu u istoj boji? 

 

- Manikir i pedikir kod mene su obavezni. Uvek usklađujem lak na rukama i nogama, baš kao i boju torbe s nijansom cipela. Crvena, svetloroze, narandžasta, to su moje boje. Prednost dajem kratkim noktima pošto sviram klavir svakog dana pa su praktičniji. Volim da se negujem i posvećujem sebi vreme za opuštanje i uživanje jer to zaslužujem, kao i svaka žena koja mnogo radi.

makonda-tracker