Marija Kilibarda: Karneval jarkih boja

Voditeljka Marija Kilibarda uživa u svakodnevnoj igri bojama pa osim što bira najlepše lakove za nokte, voli da kombinuje i senke jarkih nijansi kojima ističe svoje kestenjaste oči
0
1 / 4 Foto: Luka Šarac

Lepa voditeljka igre na sreću Bingo Marija Kilibarda najviše pažnje pridaje nezi svoje kose koju već deceniju nije tretirala nikakvim preparatima za bojenje. Zahvaljujući dobroj genetici, nema problema sa kožom lica, što joj dozvoljava da ne odlazi kod kozmetičara, već lice sama kod kuće tretira hranljivom maskom koja odgovara njenom tipu kože. S druge strane, uživa u odlascima na manikir i pedikir, a lakiranje noktiju za nju predstavlja pravi mali ritual.

TELO

- Imam veoma suvu kožu, a pošto sam se naglo ugojila pa potom gubila kilograme, ostao mi je problem sa strijama koje sada pokušavam da uklonim različitim delotvornim preparatima. Otkako njih koristim, koža mi je konstantno nežna i mekana. Dok sam u kupatilu imala kadu, redovno sam po nekoliko časova provodila izležavajući se u kupkama koje sam pripremala, a sada to zadovoljstvo zamenjujem gelovima za tuširanje na bazi meda, mleka i vanile. Obožavam parfeme i jedna bočica može da mi traje najviše mesec dana. Uživam u onim jakim i slatkastim mirisima. 

NOKTI

- Najveće zadovoljstvo predstavlja mi odlazak na manikir i pedikir, a poslednjih godinu dana to redovno radim. Na nokte stavljam zaštitni gel koji štiti rožasto tkivo od spoljnih uticaja, a i lak je dosta postojaniji kada se nanese preko te mase. Lakovi su moja pasija i u njima imam pravo malo bogastvo, a čuvam ih na polici koja je posebno predviđena za te male bočice. Zanoktice negujem posebnim uljem, a kožu ruku stalno mackam raznim kremicama bez kojih nikada ne izlazim iz kuće.

LICE

- Ne volim da vreme provodim u kozmetičkim salonima, a na sreću i nemam potrebu za tim jer mi, zahvaljujući dobroj genetici, koža lica nije problematična. Dešava se da na tretmane odlazim i jednom godišnje, ali priznajem da kada sam kod kuće volim da nanesem masku Peel and Reveal na bazi crnog vina koja veom prija mojoj koži. Jako mi je bitna oralna higijena i blistav osmeh, zato stalno kupujem i koristim sve moguće preparate za negu zuba i usne duplje.

KOSA

- Kod frizera odlazim dva put nedeljno na feniranje, a jednom  u dva meseca na šišanje. Pošto mi je kosa isušena od mnogih preparata koje moram da nanosim, stalno stavljam različite hranljive maske i pakovanja, a na svakih šest meseci podvrgavam je dubinskom pranju. Već deset godina nisam se farbala, a pre toga imala sam sve nijanse crvene, čak sam bila i roze i ljubičasta, ali nikada plava ili skroz crna. Ubeđena sam da mi najlepše stoji moja prirodna boja.

MAKE UP

- Kada je reč o šminkanju, za sve bitnije događaje svoje lice prepuštam spretnim rukama profesionalca, pošto i posle mnogo godina rada na televiziji nisam uspela da naučim nijednu caku od šminkera. Moje malo pravilo glasi da preko dana moja dekorativna kozmetika podrazumeva samo maskaru, rumenilo i sjaj za usne, a za posebne prilike volim da oči istaknem ajlajnerom, a krejonom pojačam obrve kako bih izgledala markantnije.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 204. broju magazina Story, 18. avgusta 2009. godine.

makonda-tracker