ROMANTIČNA, ZANOSNA I MISTIČNA

Milica Gacin: Sve tajne beauty rutine

0
Voditeljka jednog od najpopularnijih televizijskih kvizova otkriva na koji način neguje stil plavuše, kako brine o kosi, kao i šta preduzima da pripremi kožu za letnje dane i visoke temperature
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Šarmantna voditeljka Milica Gacin (47) koju svakodnevno gledamo u emisiji Slagalica na Radio-televiziji Srbije, zbog svoje svetle puti, u letnjem periodu mora da vodi računa o zaštiti od sunca. Međutim, ona nije pristalica invazivnih kozmetičkih tretmana, već svakodnevnim održavanjem i hidratacijom postiže to da uvek izgleda sveže i blistavo. Ono na šta posebno obraća pažnju jeste njena plava kosa koja je i jedan od zaštitnih znakova njene lepote.


Story: Leto je već počelo, kako pripremate kožu za sunce i visoke temperature?
- Imam svetlu put i moram da štitim svoju kožu koja je veoma osetljiva. Lako izgorim na suncu i posle svakog leta vidim veći broj pegica i mladeža, pa se izuzetno čuvam, pre svega iz zdravstvenih razloga. Nikada iz kuće ne izlazim da se prethodno ne namažem kremom sa zaštitnim faktorom 50. Što se tiče obične nege, nemam neke posebne pripreme. Nikada nisam išla u solarijum ili koristila kreme za samopotamnjivanje.

 

foto: Petar Đorđević

 

Story: Zbog prirode svog posla, na snimanjima imate jaču šminku, morate li zbog toga više da negujete kožu lica?
- Moja koža uopšte ne reaguje na šminku, iako je tanka i osetljiva, ali nije podložna nikakvim alergijama ili reakcijama. Ne prijaju mi kozmetički tretmani i trudim se da gotovo uopšte ne idem na njih. Čak i kada mi se pojavi neka nepravilnost na koži, konsultujem se s dermatologom. Jedino što bih mogla da podvedem pod negu lica jeste to što nikada ne idem na spavanje a da prethodno ne skinem šminku, ali to već smatram ličnom higijenom i kulturom, nečim što je obavezno.

 

Story: Da li privatno volite jaču šminku ili prirodnije nijanse?
- Uvek imam efektniju šminku, a najviše volim da naglasim oči. Maskara je obavezna, čak i kada sređujem kuću. Zbog svetle puti i plave kose, često naglašavam i obrve.

 

foto: Petar Đorđević

Story: S obzirom na to da ste plavuša, koliko je zahtevna nega svetle, farbane kose?
- Dobar izgled jedne žene, uz čisto i negovano lice, pre svega čini i dobra frizura. Nijedna žena, ma šta obukla ili kako god da se našminkala, ne može dobro da izgleda ukoliko joj kosa nije negovana. Moj frizer Ivan Veljić pravi je mag, a zahvaljujući njegovoj stručnosti i preparatima koje koristi imam potpuno neoštećenu farbanu plavu kosu, što je veoma teško postići.

 

foto: Petar Đorđević

 

Story: Kakvo je vaše mišljenje o novim trendovima koji se odnose na upadljive dekoracije noktiju?
- Meni je to kič. Volim jednostavno sređene nokte, bez ikakvih šljokica, zebrica i šara. Najbitnije je da oni budu uredni i negovani.
 

makonda-tracker