Zvezdana Jovanović: Svetlucavi ukrasi za lice

Voditeljka Zvezdana Jovanović intenzivnu šminku koristi samo pred kamerama, a za najluđu noć je odabrala ljubičastu haljinu i uz nju odgovarajući make up, koji podrazumeva tamnu senku na očima i nežan svetao sjaj za usne
0
1 / 3 Foto: Milena Rakočević

Voditeljka Zvezdana Jovanović otkrila nam je pre dve godine da iako se radije prepušta veštim rukama profesionalaca, jer nije sklona eksperimentisanju u šminkanju, pri odabiru dekorativne kozmetike za najluđu noć mašti potpuno prepušta na volju.  

- Za veče u kojem ćemo dočekati Novu godinu pripremila sam ljubičastu haljinu uz koju sam osmislila i odgovarajući make up. Tamnijim senkama istaknuću oči, a u skladu s njima na usne ću naneti nežan, svetao sjaj. Inače, volim onaj u boji breskve, jer kad god se sama šminkam, radije stavljam akcenat na oči nego na usne. Za veče i izlaske uglavnom biram jače nijanse pudera i rumenila, koje se lepo uklapa uz moj ten. Šljokice ne koristim čak ni onda kada praznično raspoloženje to dozvoljava, jer smatram da svako prenaglašavanje ubija prirodni izgled koji je uvek neophodan. Najradije upotrebljavam srebrne ili senke boje dima, a oči ističem i debljim slojem maskare na trepavicama. Najviše mi se dopada kako mi stoje roze i boja crvene zemlje, a ove sezone in je i ljubičasta šminka. Trendove i novitete pratim kada je reč o proizvodima posvećenim nezi lica, a šminka koju svakodnevno nanosim znatno je blaža od one televizijske i u nju spadaju krema u boji, sjaj i nezaobilazna maskara. S obzirom na to da se televizijskim poslom bavim od osamnaeste godine, ponekad mi šminkanje i dosadi, ali ga shvatam delom jutarnje higijene. Ponekad u njemu uživam, jer može da mi bude i ventil u stresnom danu. U šali umem da kažem kako bez nesesera, po navici, ne izlazim ni do prodavnice.

Ne sijajte previše

Da biste bili sigurni da će šminka biti postojana bar do tri sata ujutro, lice mora da bude oporavljeno i hidrirano. Najvažnije je da ispod make upa stavite dobru podlogu, neku kvalitetnu kremu koja je dovoljno hranljiva, ali ne ostavlja mastan trag na licu, jer su zimske noći grube prema koži. Desetak minuta kasnije, preko nje treba naneti tečni puder. On će pokriti sve mane, a na licu će čitave večeri šminka biti postojana. Potom nanesite rumenilo i četkom nekoliko puta pređite preko obraza, a na tako savršen ten stavite sjaj, može i onaj sa šljokicama.

Za tajanstven pogled

Kao osnova treba da posluži zlatasta senka bež boje. U delu oko slepoočnica možete naneti kestenjastu boju i dobro je utopiti sa osnovnom. Na deo iznad ugla oka stavite senku boje ćumura i dobro je razmažite da bi se svi tonovi pretopili. Dozvoljeno je pustiti mašti na volju, pa u uglove očiju možete naneti senku u dve boje, tamnosivu ili crnu sa šljokicama, a na kapke roze, zelenu, plavu, srebrnu ili zlatnu. Preko svega toga možete staviti šljokice. Ako želite da se poigrate, prvo uzmite maskaru u boji, a nakon nje vrh trepavica premažite onom crnom, za dodatni volumen. Rumenilo će dati sjaj licu, a na usne treba naneti svetli ruž i veoma mnogo sjaja.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 118. broju magazina Story, 25. decembra 2007. godine.

makonda-tracker