Nela Mihajlović: Čari novogodišnje šminke

Mada šljokice koristi samo kad je u pozorištu, glumica Nela Mihajlović se uoči najluđe noći poigrala veselim i jarkim bojama na svom licu, koje su na najbolji način istakle njenu lepotu
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Glumica Nela Mihajlović poverila nam je prošlog decembra tajne svog prazničnog make-upa. Pošto joj novogodišnji praznici služe da se odmori i provede mirne trenutke u toplom domu sa svojom porodicom, glumica nema potrebu za svečanim toaletama uz koje bi išla glamurozna dekorativna kozmetika. Ipak, to nije bio razlog da se u prazničnoj atmosferi ne razonodi i isproba najotkačenije koncepte šminkanja.

MAKE UP

- Moj posao pre svega podrazumeva intenzivnu i profesionalnu šminku, zbog čega je privatno retko nanosim na lice. Dok se preko dana opredeljujem za maskaru i sjaj za usne, moj večernji make up podrazumeva kvalitetan puder kojim postižem dobar ten, maskaru i jarkocrveni karmin. Ovu boju za usne biram od svoje šesnaeste godine, kada sam i počela da se šminkam. Jedno vreme koristila sam ruž marke Pupa, a neretko kupujem i Givanchy ili Chanel. Max Factor šminku najčešće koristim u pozorištu, pa se neretko i privatno odlučim za puder tog proizvođača.  

LICE

- To što u ranoj mladosti nisam odlazila kod kozmetičara i redovno vodila računa o svom licu, moglo je da me košta kada su se problemi na koži vremenom nataložili. Jaka šminka u pozorištu počela je da utiče na moj ten, ali neželjene efekte sprečila sam redovnim odlaskom u salon, gde na čišćenje lica i tretmane odlazim jednom mesečno. Otkako sam počela da koristim kozmetiku Babor, čije mi dnevna i noćna krema, antirid i losion za čišćenje lica veoma prijaju, moje lice se potpuno preporodilo.

TELO

- Posle mnogo eksperimenata i isprobavanja raznih losiona za negu kože, vratila sam se na Nivea mleko za telo koje ne samo da najviše prija mojoj koži, već ima i najlepši miris. Nakon svakog tuširanja nanosim ga na celo telo, a osim što često isprobavam razne kupke, pa i uljane koje pospešuju negu, tu prestaje spisak preparata koje koristim. Na sreću, zahvaljujući dobroj genetici nikada nisam imala problem sa celulitom, a tokom obe trudnoće, bez posebnog truda uspešno sam izbegla i strije.  

KOSA

- Tokom poslednjih deset godina redovno farbam kosu, ne zato što to želim, već zato što imam sede vlasi koje treba da prekrijem. Iako biram tamnosmeđu boju farbe, uglavnom marke Garnier ili Palete, ona na mojoj kosi uvek ispadne izrazito crna. Interesantno je da uprkos tome što na kosu pred svako feniranje stavljam pakovanja koja vraćaju prirodnost vlasima i ne koristim drugu negu, kosa mi je godinama sve kvalitetnija i gušća. Frizeri u pozorištu često imaju muku kada od moje guste kose treba da naprave frizuru.

NOKTI

- Privatno retko kad lakiram nokte, osim leti, kada pored jarkocrvene boje na nogama, istom nijansom premazujem i nokte na rukama. Glumicama je, inače, teško da stalno imaju nalakirane nokte zbog predstava u kojima igraju, a meni su trenutno na repertoaru dve predstave u kojima mi je obavezan deo kostima crveni, odnosno narandžasti lak. Kod kuće imam nekoliko bočica, od bordo laka, preko onog boje kože, do pastelnoroze, koje s vremena na vreme premazujem. Zbog toga što imam izrazito jake nokte, dodatna zaštita nije im potrebna, ali ipak s vremena na vreme odem kod manikira i pedikira.

Jasmina Antonijević

Tekst je objavljen u 170. broju magazina Story, 23. 12. 2008. godine.

makonda-tracker