25 supermama 2009.

7
Story predstavlja 25 supermama - žena koje su se u potpunosti ostvarile u svojim profesijama, a nisu zanemarile ni najlepšu i najvažniju životnu ulogu – ulogu majke

ANA KOKIĆ

Uskoro mama po drugi put

Ana Radjen
Iako je pre nepunih godinu dana, 24. januara na svet donela preslatku devojčicu Ninu, popularna pevačica Ana Rađen i njen suprug vaterpolista, Nikola Rađen, bezrezervno se raduju što će se uskoro još jednom ostvariti u ulozi roditelja. Budući da još ne znaju kog je pola beba, za razliku od prve trudnoće kada su znali da će se njihovim domom začuti plač devojčice, mladi bračni par još nije počeo da kupuje stvari za novog člana porodice. Za razliku od prve trudnoće kada se prilično ugojila, gospođa Rađen se ovog puta više posvetila zdravijoj ishrani pa se nije ugojila ni jedan kilogram. Takođe, pošto je već upoznata sa slatkim mukama porođaja, mnogo je opuštenija u očekivanju susreta sa drugom bebom jer već zna šta je čeka.

- Samo sam prvih mesec dana blagoslovenog stanja imala blage mučnine, što me je i navelo da posumnjam kako sam opet u drugom stanju. Sada mi se međutim dešava i da zaboravim da sam trudna, pošto sam mnogo opuštenija. Tokom prve trudnoća osećala sam se super, a tokom ove mi je još bolje. Nebitno mi je hoću li roditi dečaka ili ponovo devojčicu, samo priželjkujem da sve protekne u najboljem redu.

 

ANABELA ĐOGANI

Ćerke su moja snaga

Anabela Djogani
Atraktivna pevačica Anabela Đogani čari majčinstva osetila je u dvadeset i prvoj godini, nakon tri godine veze sa liderom grupe Fanky G Gazmenom Đoganijem. Prva trudnoća desila se potpuno spontano i kao plod velike ljubavi, a iako je bila veoma mlada dolazak ćerke Lune na svet 8. marta 1996. godine dočekala je spremno jer je, kao dete razvedenih roditelja, silno želela da ima svoju porodicu. Nakon što je nekoliko godina kasnije ponovo ostala u drugom stanju, ali je zbog mortalne trudnoće izgubila blizance, prelepa pevačica je usled silne želje da svojoj ćerkici Luni podari sestru ili brata, uz dosta napora ponovo ostala u blagoslovenom stanju. Pošto ništa nije želela da prepusti slučaju, na trenutak je zapostavila uspešnu karijeru i uživala u dugim šetnjama, zdravoj hrani i prvim pokretima bebe u stomaku. Iako nakon rođenja druge ćerke Nine, 14. aprila 2005. godine, nije skidala osmeh sa lica, ubrzo se suočila sa postporođajnom depresijom, a ove godine usledio je i bolan razvod od supruga Gagija. Ipak, bezgranična ljubav prema deci pomogla joj je da prebrodi težak period u životu, a bivši supružnici shvatili su da im je prioritet sreća njihovih mezimica, tako da zajedno učestvuju u njihovom odrastanju. Kao savremena majka, Anabela svoje naslednice vaspitava dugim razgovorima u kojima im stavlja do znanja da u nju uvek mogu imati bezgranično poverenje.

 

ANASTASIA MANDIĆ

Dečak o kojem je sanjala

Anastasia Mandic
Novembar 2006. godine ostaće zapamćen kao mesec koji je potpuno promenio život glumice Anastasie Anje Mandić i njenog supruga i kolege Milorada Mandića. Tada je na svet došao njihov sin Andrija koji je postao najvažniji član skladne porodice i izvor svih njihovih radosti. Iako je glumici ovo prvo dete koje je dobila u trideset trećoj godini, vrlo brzo se snašla u ulozi majke. Za razliku od dama koje bi silno želele da im prvo dete bude ćerkica kako bi u njoj pronašle drugaricu, Anja ne krije da je oduvek maštala da dobije muško dete, a kada joj se to ostvarilo bila je najsrećnija žena na svetu.

- Želela sam dečaka, misleći da će mom temperamentu više odgovarati, a kada sam saznala da će mi se želja ispuniti bila sam važna sama sebi. Andrija ima visoke kriterijume pa mi za druženje sa njim ne treba glumački zanat, već samo fizička spremnost - istakla je Anja za Story.

 

AŠHEN ATALJANC

Mojoj sreći ime je Ani

Ashen Ataljanc
Dama koja je svojom gracioznom igrom ostavljala ljubitelje baleta bez daha, čuvena Ašhen Ataljanc, potpuno se posvetila svojoj ćerkici Ani koja je svet ugledala u junu ove godine. Otkako je saznala da je u blagoslovenom stanju, naša najpriznatija balerina potpuno se posvetila roditeljstvu pa je tako još tokom trudnoće uz pomoć prednatalne edukacije uspostavila komunikaciju sa svojom najmilijom devojčicom. Za neobično ime koje krasi njihovu ćerku Ašhen i njen suprug slikar Danilo Nađ odlučili su se po glavnom gradu Jermenije.

- Ani sam zavolela još dok je bila u stomaku. Smatram da deca biraju svoje roditelje i vrlo sam zahvalna što je izabrala baš mene. Pošto sam se od početka trudnoće spremala za početak njenog života, moja svakodnevica se njenim rođenjem nije mnogo promenila jer otkako sam je ugledala imam osećaj da se već dugo poznajemo. Prvi meseci sa Ani za mene su božanstveno iskustvo.

 

CECA RAŽNATOVIĆ

Nema muka s pubertetlijama

Ceca
Jedanaestog decembra 1996. u porodilištu Narodni front u Beogradu, folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović na svet je donela sina Veljka. Mališan je njeno prvo, ali osmo dete njenog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana. Cecini fanovi i dan-danas očarani su njenim spotom za numeru Neodoljiv, neumoljiv u kojem je trudna pozirala ispod mlaza tople vode, a koji je snimila na Beogradskom sajmu tokom svoje prve trudnoće. Dve godine kasnije, u maju, supružnici su dobili i ćerku Anastasiju. Od 15. januara 2000, kada je ubijen njen suprug, Ceca je ostala samohrana majka koja je na odličnom putu da od svoje dece napravi čestite i kvalitetne ljude.

- Nemam problema sa Veljkom i Anastasijom. Bavim se svojom decom i smatram da je to obaveza svih roditelja. Trudim se da im prenesem one osobine koje su najbolje za njih i da od njih napravim kvalitetne ljude. Autoritet sam oboma podjednako i sa njima mnogo razgovaram o raznim temama. Razgovor je najdelotvorniji za odrastanje svakog deteta, a naročito za prevazilaženje kritičnog pubertetskog perioda. Lično se više pronalazim u Veljkovim postupcima jer i ja sam kao on bila buntovnički nastrojena prema svom okruženju - rekla je Ceca za Story.

 

DRAGANA MIRKOVIĆ

U iščekivanju treće trudnoće

Kada je 24. februara 2001. u Beču rodila sina Marka, legendarna folk pevačica Dragana Mirković zbog majčinstva se povukla iz domaće javnosti. U junu naredne godine, suprugu Toniju Bijeliću rodila je i ćerku Manuelu, a oboje mališana danas su prave poliglote. Iako je obe trudnoće podnela veoma dobro, Dragana kaže da joj je tokom prve bilo lakše, s obzirom na to da je ponovo zatrudnela samo šest meseci nakon prvog porođaja što je bilo naporno. Oba puta se nije mnogo ugojila, ali nije ni imala specijalne prohteve u ishrani.

- Moja deca imaju izuzetno zdravo detinjstvo i moje ime ih ničim ne opterećuje. Oboje podjednako liče na Tonija i mene, i vaspitavamo ih kao što su i nas naši roditelji. Još kao mali pokazali su se kao dobra deca pa su nas svi turisti, naročito Amerikanci, prilikom putovanja brodom Queen Mary zapitkivali: Kako je moguće da su vam deca tako mirna? Toni i ja nismo strogi roditelji, a treće dete bi zaista bilo kruna svih mojih uspeha. Žarko to želim, a i krajnje mi je vreme zbog godina. Nebitno je hoće li dete biti muško ili žensko, podjednako ću se radovati. U poslednje vreme, deca me konstantno pitaju zašto ne rodim još jednu bebu, ne znam da li nešto predosećaju. Marko bi voleo brata, Manuela sestru i jedino ću u tom smislu imati problem da ih oboje zadovoljim - otkrila je Dragana za Story.

 

EMINA JAHOVIĆ

Mama malog gospodina pravog  

Emina i Jaman
Pop pevačica Emina Jahović-Sandal porodila se u petak 8. avgusta 2008. godine u američkoj bolnici u Istanbulu, nedaleko od doma u kome stanuje sa svojim izabranikom, turskim pevačem Mustafom Sandalom. Ime Jaman za mališana birao je njegov tata, uprkos maminoj želji da sina nazove po teniseru Maratu Safinu čija je familija tatarskog porekla. Maleni dečak na rođenju bio je dugačak 50 centimetara i težak tri kilograma i petsto grama. Iako se porađala carskim rezom uz epiduralnu anesteziju, Emina je sve vreme tokom porođaja bila budna. Pevačica se tokom trudnoće ugojila devet kilograma, a za Story je ispričala zbog čega se odlučila da doji Jamana.

- Zna se da je majčino mleko puno imunoglobulina koje formira imunitet malog deteta. Kada se o tome razmisli, nepromišljeno je da bilo koja majka oduzme svojoj bebi pravo na nešto tako važno na šta beba u tom trenutku ne može da utiče. Pri tom mi dojenje ni u jednom trenutku nije ugrozilo izgled grudi. Za to je kriva samo genetika - objasnila je Emina.

 

GOCA TRŽAN

Sve za Lenin osmeh

Goca Trzan
Kada je 23. maja 2007. godine prvi put ugledala oči svoje ćerkice Lene, koja je pri rođenju bila teška četiri kilograma i dugačka pedeset i pet centimetara, popularna pevačica Goca Tržan odmah je znala da će joj ova devojčica postati centar sveta. Iako se tokom trudnoće nije puno ugojila, a svaki sekund tokom Leninog dolaska na svet protekao u najboljem redu, pevačica se ipak nakon porođaja susrela sa postporođajnom depresijom. Svu lepotu koju su joj doneli trenuci uz svoju naslednicu često su menjala mučna pitanja zašto je po ceo dan zarobljena sa bebom kod kuće. Ipak, uz pomoć supruga Ivana Marinkovića i porodice, koja je uvek bila uz nju, uspela je da prebrodi krizu i vrati osmeh na lice. Danas, nakon dve i po godine, Lena je najveći razlog zbog kojeg se Goca iz dana u dan bori da bi joj obezbedila što lagodniji život.

- Lenu već sada učim da u meni treba da vidi autoritet, ali i najboljeg prijatelja. Rešila sam da je od malih nogu vaspitavam tako da zna gde su joj granice i mesto i kako s kim sme i može da razgovara - objasnila je Goca za Story.

 

IVANA PETERS

Sara kao dar od Boga

Ivana Peters
Kada je pre tri i po godine, 10. jula 2006. začula plač svoje prve bebice, preslatke Sare, rok zvezda Ivana Peters karijeru je stavila u drugi plan. Pevačica roksastava Negativ u potpunosti se posvetila svojoj mezimici, dobijenoj vantelesnom oplodnjom, koju s mnogo ljubavi odgaja uz pomoć svog emotivnog partnera Aleksandra Petersa.

- Sarinim rođenjem život mi se potpuno promenio. Neke stvari koje su možda bile bitne, sada ili nisu ili su manje važne. Zna se da je Sara na prvom mestu i sve je podređeno njoj - izjavila je Ivana za Story i opisala kako se osećala neposredno nakon porođaja.

- Odmah posle: Diši, diši.., začula sam: Nije dečak, nego devojčica. Bila sam isuviše opijena da bih reagovala. Samo mi je bilo stalo da vidim bebu i da je podojim prvi put. Srećom, imali smo spremnu garderobu koju bi mogli da nose i devojčica i dečak - istakla je Ivana kojoj su lekari prvobitno prognozirali rađanje dečaka.

- Bio mi je neophodan proces vantelesne oplodnje. Desilo mi se ono što je gotovo nemoguće i ostala sam trudna iz prvog pokušaja. Ne mogu da opišem tu sreću, a ni da zamislim taj bol da se to nije ostvarilo. Imala sam divnog doktora Nikolu Antića iz klinike Genesis medical koji mi je vodio trudnoću od početka, a pre toga me je lečio i učinio da budem zdrava i spremna za nošenje bebe. Sada sa ćerkom povremeno odem u Genesis kod Nikole u posetu i zajedno se divimo čudu - Sari - rekla je Ivana za Story.

 

IVANA ZARIĆ

Devojčice koje donose sreću

Ivana Zaric
Otkako je počela da radi u medijima, voditeljka TV Pink Ivana Zarić svrstava se među najomiljenije televizijske ličnosti, a kada se ostvarila u ulozi majke njen šarm i energija koje poseduje kao da su se udvostručili. Nakon dugogodišnje romanse, voditeljka se 10. juna 2001. godine venčala sa glumcem Ivanom Zarićem, a njih dvoje su četiri godine kasnije prvi put postali roditelji devojčice Katarine. Ivana je ponovo ostala u drugom stanju i 25. aprila 2008. godine rodila je i drugu ćerkicu Olgu, kada je njihova prva mezimica već imala tri godine. Tokom obe trudnoće lepa voditeljka nije se mnogo ugojila, a višak od svega nekoliko kilograma uspela je da skine veoma brzo laganim dijetama i vežbama. Obe ćerke Ivana je rodila carskim rezom. Kada je prvi put ostala u drugom stanju imala je veoma rizičnu trudnoću pa su joj doktori savetovali ovakav porođaj, što je bio razlog da kasnije i Olgu donese na isti način, samo što je drugi put primila epiduralnu anesteziju i bila sve vreme budna.

 

JELENA JOVIČIĆ

Sin je centar mog sveta

Jelena Jovicic
Kada je na svoj trideset i prvi rođendan saznala da će postati mama, zvezda Pozorišta na Terazijama Jelena Jovičić zajedno sa suprugom i čelnikom jedne beogradske turističke agencije Nenadom Kovačevićem, bila je potpuno zatečena. Pošto su početak trudnoće pratile intenzivne mučnine, atraktivna glumica prestala je da igra u zahtevnim predstavama, ali se zato sa velikim uživanjem prepustila čarima blagoslovenog stanja i čitanju stručne literature. S obzirom na to da je mali Mateja bio krupna beba, Jelena se porodila 27. marta 2008. godine carskim rezom u porodilištu  Narodni front, a njen sin ocenjen je čistom desetkom. Simpatična brineta nijednog trenutka nije se dvoumila oko dojenja, smatrajući da je majčino mleko nezamenljivo za imunitet njenog mališana. Iako je odmah nakon porođaja angažovala i bebisiterku, Jelena se u potpunosti posvetila bezbrižnom i srećnom odrastanju sina Mateje. Tokom trudnoće ugojila se svega desetak kilograma, koje je vrlo brzo skinula zahvaljujući limfnoj drenaži i džez baletu. Šarmantna mama, čiji je zaštitni znak široki osmeh, smanjila je poslovne obaveze, jer joj teško pada odvajanje od njenog plavokosog mališana, a uveliko razmišlja i o proširenju porodice.

 

JELENA KARLEUŠA

Boginje maminog osmeha

Jelena Karleusa
Pored toga što petnaest godina neumorno lansira nove trendove u muzici, a svojim stilskim transformacijama pokazuje da je nepresušni izvor mašte, odlukom da u rasponu od samo godinu dana rodi dve ćerke zvezda šou-biznisa Jelena Karleuša dokazala je i to kako je moguće istovremeno biti supermama i žariti estradom. Tri meseca nakon što je 7. septembra 2008. godine na svet donela ćerkicu Atinu, Jelena je saznala da je ponovo u drugom stanju, a veliki životni izazov oduševljeno je prihvatila i odlučila da i drugu ćerku rodi na rođendan svoje jedinice. Tako se pre tri i po meseca, nakon što je malenoj Atini organizovala rođendansko slavlje, uputila u porodilište Narodni front kako bi joj kao rođendanski poklon podarila sestricu koju je na svet donela istog časa kada i Atinu. Pevačica je tokom obe trudnoće bila profesionalno aktivna, a dok je nosila mlađu Niku, kojoj je ime osmislila u dogovoru sa suprugom, fudbalerom Duškom Tošićem, u sedmom mesecu se čak fotografisala za omot svoje kompilacije Diamond Collection. Kao ni tokom trudnoće, Jelena ni nakon porođaja nije želela da pravi pauzu u poslu pa je nastavila da radi veoma napornim tempom koji se u potpunosti slaže s njenim temperamentom. Trudeći se da sledi primer svoje majke Divne, koja joj je oduvek najveći oslonac, pevačica se bezrezervno daje svojoj deci.

Ovoj prinovi najviše se obradovala njena tačno trista šezdeset i pet dana starija starija sestra Atina.


LEPA BRENA

Majčinstvo je najvažnije

Lepa Brena
Legendarna folk pevačica Lepa Brena prvi put postala je majka u trideset drugoj godini. Dve godine nakon glamuroznog venčanja sa nekadašnjim teniserom Slobodanom  - Bobom Živojinovićem dobili su prvo zajedničko dete. U maju 1992. godine na svet je prirodnim putem donela sina Stefana Emeralda na Floridi. Brena se tokom blagoslovenog stanja nije ugojila više nego što je normalno, tako da je dobila samo dvanaest kilograma. Zbog trudnoće i podizanja sina prekinula je sa poslovnim obavezama, a isto je učinila i kada je u martu 1998. godine, takođe u Americi, rodila sina Viktora Ernesta. Zanimljivo je da je Brena tokom druge trudnoće bila sigurna da će roditi sina i kroz šalu je uvek govorila kako njen Boba pravi samo mušku decu pa je bilo logično što su ponovo dobili sina. Legendarna pevačica je u fantastičnim odnosima i sa dvadesetčetvorogodišnjim Filipom, Bobinim naslednikom iz prvog braka. Nakon drugog porođaja, povratak na muzičku scenu Brena je obeležila pesmom Ja nemam drugi dom, a u spotu za ovu popularnu baladu pojavio se i njen sin Stefan. Brena i Boba su strogi roditelji i ne dozvoljavaju deci da zbog bogatstva budu razmaženi. Pevačica je nekoliko puta ponovila da su ona i njen suprug deci obezbedili prezime, ali da će ime morati sami da izgrade.

 

LJILJANA I NIKOLA ĐURIČKO

Formula za porodičnu sreću

Nikola Djuricko
Harizmatični glumac Nikola Đuričko i njegova supruga, šarmantna filmska producentkinja Ljiljana, dobili su sredinom aprila tekuće godine drugo dete, sina koji je na svet došao carskim rezom u GAK Narodni front. Životnu saputnicu čuvenog umetnika porodio je doktor Aleksandar Jurišić, a lepu mamu kod kuće je sačekala i četvoroipogodišnja ćerka Nađa.

- Ljilja se oseća dobro i sve je proteklo u najboljem redu - rekao je za Story Nikola nakon drugog porođaja svoje supruge, a pre samo dva meseca potpuno iskreno za naš list govorio je o očinstvu i skladnom brakom sa šarmantnom producentkinjom koja zbog požrtvovanosti prema porodici i istovremenog postizanja zavidnih poslovnih uspeha i te kako zaslužuje titulu super mame.

- Nikola je savršen otac i suprug. Nežan i pun razumevanja - opisao je sam sebe poznati glumac koji najviše uživa u trenucima provedenim sa svojom dečicom.

- Nađa i ja imamo svoje male rituale, idemo na Adu, vozimo bicikl, takmičimo se u đuskanju, slušamo muziku. Ne voli mnogo princeze u ovoj fazi, trenutno obožava Beatlese i sada je ona Pol, a ja Lenon. Činjenica je da ćerke imaju poseban status kod očeva. Sa Đorđem, pošto je još mali, rituali su: kupanje i hranjenje, smejanje, maženje i pevanje pesmica. Nasmejan je veći deo dana, osim kad je gladan što je i normalno, jer takav sam i ja. 

 

LJUBINKA KLARIĆ

Sve za osmeh mog mališana

Ljubinka Klaric
Plavokosa glumica Ljubinka Klarić nije ni slutila da će joj se život promeniti iz korena kada je nakon godinu dana idiličnog braka sa suprugom i finansijskim konsultantom u Los Anđelesu Nebojšom Jovanovićem ostala u drugom stanju. Sve dok nije pala poslednja klapa serije Moj rođak sa sela u kojoj je igrala učiteljicu Dunju, Ljubinka nije prestajala sa radom. Ipak, u petom mesecu trudnoće spakovala je kofere i pustila da je srce odvede kod četiri godine starijeg muža u sunčanu Kaliforniju. Ostatak trudnoće provela je u miru, uživajući na peščanim plažama i pažnji muža koji se na sve načine trudio da joj ugodi pa se zbog toga ugojila dvadeset kilograma. Glumica anđeoskog lica već tada je znala da će se njen sin zvati Konstantin, a iako je trebalo da se porodi carskim rezom, mališan se ipak u stomaku okrenuo kako treba i na svet stigao prirodnim putem 4. juna 2009. godine. Rođen je nekoliko dana posle termina u klinici Cedar Sinai na Beverli Hilsu, u kojoj je blizance rodila i slavna Andželina Džoli. Tri meseca nakon najvažnijeg događaja u životu, tridesetjednogodišnja Ljubinka odlučila je da se vrati u Beograd jer joj je mnogo nedostajala gluma. Sada svaki slobodan trenutak između predstava provodi sa svojim preslatkim mališanom u iščekivanju da joj se uskoro pridruži i suprug Nebojša.

 

MAJA NIKOLIĆ

Sreća petočlane porodice

Maja Nikolic
Lepa tridesetpetogodišnja voditeljka Radio televizije Srbije Maja Nikolić sa suprugom Sašom u januaru ove godine ostvarila je davnašnji san da ima troje dece. Naime, kada im se rodila ćerkica Tia bili su presrećni jer su njihovi mališani, šestogodišnja Tea i trogodišnji Darko, dugo želeli da dobiju sestricu. Iako je uprvoj trudnoći prošla bez ikakvih poteškoća i stalno bila aktivna, a čak je u devetom mesecu svakodnevno šetala po sedam kilometara, u druge dve je imala probleme. Pogotovo je Majina treća trudnoća bila visokorizična pa je lepa voditeljka sve vreme morala da miruje i da pije hormone kako bi održala trudnoću. Ipak, samo tri meseca nakon poslednjeg porođaja Maja se vratila na posao pred kamere. Oko dece Maji najviše pomažu njene mama i sestra, ali i bebisiterka Zorica. Harizmatična voditeljka priznaje da je prema najstarijoj ćerki bila najstroža, ali da je promenila mišljenje i postala manje kruta kada je rodila sina i ćerku.

- Mnogo stvari se promeni kada dobijete drugo dete, a naročito kada dođe i treća beba. Sada imam više obaveza i organizacija je ključna stvar mog uspeha u materinstvu. Istina je da žene koje rade i imaju dvoje ili troje dece sve postižu zato što vrlo brižno planiraju i organizuju svoje vreme. Srećom od supruga dobijam svu moguću pomoć, a na poslu su kolege divne prema meni.

 

MARIJANA MATEUS

Deca su moje najveće bogatstvo

Marijana Mateus
Mada je život Marijane Mateus već godinama pod lupom javnosti zbog njenog burnog privatnog života, na listi prioriteta ove sve uspešnije modne dizajnerke najvažnije mesto je uloga požrtvovane majke koja je u svakom trenutku na raspolaganju svojoj deci. Nakon što se u devetnaestoj godini iz velike ljubavi udala za biznismena Miodraga Kostića Koleta, bivša manekenka ubrzo je rodila ćerku Dajanu u Novom Sadu. Tri godine kasnije na Floridi je došao i sin Aleksandar, a 1997. godine Marijana je po treći put postala mama kada je u Americi donela na svet i ćerku Anđelu. Iako se ubrzo nakon toga razvela, Marijana je sa bivšim suprugom ostala u dobrim odnosima jer je smatrala da deca treba da imaju bezrezervnu podršku oba roditelja. Čak i kada je počela novi život sa nemačkim fudbalerom Lotarom Mateusom u Budimpešti, nije želela da se odvaja od svoje dece. Svesna vremena u kome odrastaju njeni naslednici, Marijana se svojski potrudila da im pored važnih lekcija iz dobrog ponašanja obezbedi i što bolje obrazovanje, tako da Dajana, Aleksandar i Anđela danas pohađaju vrhunske evropske škole što je čini najponosnijom mamom na svetu.

- Prema deci sam izuzetno otvorena i trudim  se da ih naučim kako da postanu pravi ljudi jer je to danas najteže. Vaspitavam ih da čine dobro, kako bi im se to istom merom vratilo - rekla je Marijana za Story.

 

MINA LAZAREVIĆ 

Simbolika koja donosi sreću 

Mina Lazarevic
Tridesetčetvorogodišnja glumica Mina Lazarević prvi put se ostvarila u ulozi majke sa svega dvadeset dve godine kada je na svet donela sina Luku. Deceniju kasnije u večernim časovima 18. decembra 2007. godine rodila je i devojčicu Ivu. Čini se kao da se sudbina poigrala i na najlepši način ponovila ono što se lepoj glumici desilo u detinjstvu. Baš kao što je i sama imala polubrata po tati Slobodana, Mina je svom sinu iz prvog braka podarila sestru, a devojčicu je dobila kao krunu velike ljubavi sa baletskim igračem Goranom Stanićem. Ni kada je rađala svoje prvo, a ni drugo dete, plavokosa umetnica nije bila u panici i strepnji kako će porođaj da protekne. Obe svoje trudnoće podnela je veoma lako, a u prilog tome govori činjenica da se samo nekoliko časova pre drugog porođaja sama kolima odvezla u porodilište čim je osetila prve bolove. U toku trudnoće Mina se oba puta ugojila onoliko koliko je bilo normalno, a taj višak kilograma izgubila je veoma brzo nakon porođaja.

- Dok je Luka kao beba bio zahtevniji, Iva je samostalnija i ne smeta joj da se sama zabavlja u svojoj ogradici za igranje. Za razliku od svog brata koji je prošao problem sa grčevima, Iva ih uopšte nije imala - rekla je Mina za Story.  

 

MINA ZIMONJIĆ 

Blizanci kao dar sa neba 

Mina i Nenad Zimonjic
Najbolji dubl igrač na svetu Nenad Zimonjić i njegova lepa supruga Mina, vlasnica modne agencije Model Tattoo, 3. decembra 2008. godine ostvarili su se u najvažnijoj životnoj ulozi - roditeljstvu. Tog dana ostvarile su im se sve želje jer su na svet došli devojčica Luna i dečak Leon. Slavni teniser prisustvovao je porođaju svoje supruge, a njena majka čin dolaska beba na svet ovekovečila je i kamerom. Iako je reč o blizanačkoj trudnoći Mina se nije mnogo ugojila, a nakon porođaja imala je svega nekoliko kilograma viška kojih se lako oslobodila i brzo povratila savršen izgled kakav je imala pre nego što je ostala u drugom stanju. Zbog velikog stomaka tokom trudnoće kičma joj je trpela veliko opterećenje, ali na sreću to joj nije stvaralo veće zdravstvene probleme. U domu Zimonjića uloge su dobro podeljene, dok tata Nenad s reketom stiče slavu na turnirima širom sveta i time obezbeđuje porodici egzistenciju, mama Mina brine da bebe kod kuće imaju sve što im je potrebno za pravilan razvoj i srećno odrastanje.  


NATAŠA BEKVALAC

Moja mala nada

Hana i Natasa Bekvalac
U dvadeset sedmoj godini zanosna pop pevačica Nataša Bekvalac prvi put je postala mama kada je u beogradskom porodilištu Narodni front 17. marta 2007. godine rodila ćerkicu Hanu. Pevačica se svom suprugu, nekadašnjem vaterpolisti Danilu Ikodinoviću zaklela na večnu ljubav u junu godinu dana ranije, a od tog trenutka želja da postanu roditelji svakim danom postajala je sve jača. Nataša se tokom trudnoće ugojila petnaest kilograma, ali je pet meseci posle porođaja smršala i povratila svoju liniju koju je imala pre nego što je ostala u drugom stanju. U to vreme je govorila da nije bila razmažena trudnica i da nije jela za dvoje, već se isključivo zdravo hranila. Kada je u dom porodice Ikodinović stigao najmlađi član, Nataši su oko bebe najviše pomagale sestre Dragana i Kristina, ali i dadilja. Slavna pevačica je zbog ćerkice karijeru stavila u drugi plan i gotovo godinu dana nije izlazila na scenu. S obzirom na to da je Danilo imao iskustva i pre rođenja Hane, jer iz prvog braka ima ćerkicu Andreu, umnogome je svojoj voljenoj pomogao oko podizanja bebe. Nataša i Dača se slažu oko vaspitavanja svoje princeze koja danas s dve i po godine veoma dobro zna šta sme, a šta ne.

 

NATAŠA NINKOVIĆ

Mami najslađi heroji

Natasa Ninkovic
Temperamentna glumica Nataša Ninković najveće zadovoljstvo i sreću pronašla je kada je pre osam godina na svet donela blizance Luku i Matiju. Dok je suprug umetnice, biznismen Nenad Šarenac strog i pravi autoritet, tridesetsedmogodišnja Nataša dosta je blaža i tolerantnija. Tokom trudnoće Nataša se ugojila trideset dva kilograma pa je, pored toga što je nosila trudničku garderobu, odeću pozajmljivala i od supruga pošto u svoju tokom poslednjih meseci nije mogla da uđe. Supružnici su se podelili oko davanja imena svojim sinovima. Luki je ime dao tata, a za Natašin izbor imena bio je presudan pisac Matija Bećković.

 - Matija je na mene dosta srčan zbog čega nisam presrećna, a s vremena na vreme mu je potrebno da bude sam. Tačno zna šta mu odgovara, a šta ne, koliko želi da se igra, a kad da se povuče. Luka je kao i Nenad veoma društven, opušteniji je, prava maza. Traži pažnju, voli drugove za koje bi dao sve. Najveća mi je želja da te razlike poštuju jedan kod drugog i udruže ih na pravi način - otkrila je Nataša za Story.

 

NELA MIHAJLOVIĆ

Ponosna mama dve princeze

Nela Mihajlovic
Istaknuta pozorišna i televizijska glumica Nela Mihajlović koju publika pamti po ulogama u brojnim domaćim serijama, trenutak prave sreće osetila je kada je nakon devet godina skladne bračne zajednice sa kompozitorom Vladimirom Petričevićem 13. januara 2006. godine donela na svet prvu ćerkicu Martu. Preslatka devojčica osvojila je roditelje na prvi pogled i unela novu prisnost u emotivni odnos supružnika. Iako su smatrali da njihova sreća ne može biti veća, crnokosa glumica je sa voljenim mužem doživela ogromnu radost kada je prirodnim putem rodila i drugu ćerku Petru 11. januara 2008. godine.

- Petrinim dolaskom u naš život shvatila sam da majka uvek nađe novu ljubav za drugo dete - rekla je razneženo umetnica za Story. Pošto su joj se obe trudnoće desile potpuno spontano, Nela nije pravila veće pauze u karijeri, već je sa lakoćom i puno elana snimala serije i pripremala nove predstave u čemu je imala i punu podršku muža. Ponosna mama smatra da je naslednice dobila u pravo vreme, a vaspitava ih tako što sa njima gradi prijateljski odnos pun poverenja, a posebno se raduje što njene dve mezimice odrastaju zajedno, kao što je i ona nekada sa sestrom Minom.

 

RUŽICA ĐINĐIĆ

Najbolji primer svojoj deci

Ruzica Djindjic
Jedna od najuticajnijih žena današnjice na našim prostorima svakako je četrdesetdevetogodišnja Ružica Đinđić, diplomirana pravnica, udovica ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, predsednica Fonda Dr Zoran Đinđić i član Predsedništva Demokratske stranke. Potvrda njenog uspeha jeste i Orden legije časti u rangu viteza, najviše odlikovanje Republike Francuske, koji je nedavno ponela. Ni gotovo sedam godina nakon smrti svog supruga, Ružica ne prestaje da zadivljuje svet, a tog 13. marta 2003. stojeći sa decom, ćerkom Jovanom i sinom Lukom pored odra ubijenog premijera, zračila je neverovatnom snagom i odlučnošću, istovremeno odajući užasan bol. Uvek posvećena porodici, posle tragedije posvetila se isključivo najvažnijoj životnoj ulozi - majčinstvu, ne mareći ni za šta ostalo. Nikada nije skrivala da su joj najveća radost deca. Za njih živi, radi i bori se, trudeći se da svaki trenutak posveti upravo njima jer je svesna da će vrlo brzo doći vreme kada će im se putevi razići i život će ih odvesti na neki od prestižnih fakulteta. Ružica se oduvek trudi da svoju decu vaspita tako da budu pošteni i istinoljubivi, a ne samo dobri đaci koji će u budućnosti ostvariti vrhunske uspehe u karijeri.

 

TANJA PETERNEK ALEKSIĆ

Kao najbolje drugarice

Tanja Peternek
Autorka i voditeljka emisije TV lica kao sav normalan svet Tanja Peternek Aleksić porodični mir i sreću pronašla je sa dve godine starijim suprugom, rediteljem Goranom Aleksićem. Kruna njihove ljubavi jesu ćerke, šesnaestogodišnja Tamara i osam godina mlađa Anja. Šarmantna novinarka je tokom prve trudnoće na svoju inicijativu radila do samog porođaja, a u tom periodu poslastica su joj bile trešnje koje sada voli i njena ćerka Tamara. U periodu dok je nosila Anju, znajući da treba da se porodi i da neće biti kod kuće za praznike, pripremila je ogromnu količinu kolača, ali je mala mezimica rešila da poremeti mamine planove pa je na svet došla 18. januara. Tanja se danas rukovodi pravilom po kojem će uvek pre otići na roditeljski sastanak nego na modnu reviju, a iako zbog snimanja svoje emisije često putuje, uspešno vaspitava svoje mezimice s kojima je postala prava drugarica.

- Želim da mi ćerke postanu dobri ljudi, da ih osposobim da žive život, da čine dobro i da se nadaju da će im se dobro vratiti. Najbolji savet sam dobila od divne doktorke Radovanović koja je rekla: Deca se vaspitavaju po intuiciji - rekla je Tanja za Story.

 

TIJANA DAPČEVIĆ

Vuk je moj izvor radosti

Tijana Dapcevic
Tridesettrogodišnja pevačica Tijana Dapčević pre nešto manje od godinu dana prvi put je postala majka. Ona je carskim rezom petog februara 2009. godine na svet donela prelepog dečaka Vuka. Tijana i njen suprug Milan dugo su želeli da postanu roditelji, a u iščekivanju da se ostvare u najlepšoj ulozi nije ih obeshrabrila ni činjenica da su godinu dana pre Vukovog rođenja izgubili bebu. S obzirom na to da je Tijana u devetom mesecu trudnoće imala problema sa visokim krvnim pritiskom, morala je da se pre predviđenog termina porodi carskim rezom. Pevačica je bila izuzetno ponosna na svog dečaka kome je sama osmislila ime onog trenutka kada ga je prvi put uzela u naručje. Tokom blagoslovenog stanja popularna pevačica ugojila se dvadeset tri kilograma, a pošto je želela da doji bebu, nije htela da se podvrgne rigoroznim dijetama. Ipak, Tijana je ubrzo nakon porođaja uspela da smrša deset kilograma. Tokom prvih meseci dečakovog odrastanja mladoj mami su pomagali suprug Milan, majka i sestra, ali i bebisiterka. Zbog materinstva Tijana nije pravila veliku pauzu. Dva meseca pre porođaja prestala je da peva, ali je samo tri meseca nakon porođaja ponovo izašla na binu, dok je Milan čuvao njihovog naslednika.

 

makonda-tracker