Novogodišnji luksuz

Novogodišnji praznici, i ostale praznične zgode u decembru i januaru, navode nas na veće troškarenje od uobičajenog
0
1 / 7 Foto: Promo

Predlažemo vam, zato, nekoliko luksuznih i novih proizvoda, moćnih, neobičnih, kao stvorenih za besan poklon.

Osim sadržine, koja je moćna u kozmetičko-parfemskom smilu reči i njihov dizajn je vredan pažnje, luksuzan, prazničan, ili neobičan. Idealan za novogodišnjih šoping.

NOVO I MOĆNO

ZELENS SKIN SCIENCE

Dr Marko Lens, jedan od vodećih autoriteta u svetu u oblasti proučavanja kancera kože, i priznat rekonstruktivni hirurg, svoje znanje o koži ugradio je u Zelens Skin Science antiage liniju.

Inovativna, naučno zasnovana formula dr Lensa sadrži sinergijski kompleks dvadeset prirodnih sastojaka, od kojih su 14 moćni antioksidanti. Sastojci su probrani na osnovu brojnih studija efikasnosti herbalnih lekova, a naročito japanske kampo herbalne medicine. Takođe su korišćena naučni dokazi o delotvornosti tradicionalne medicine, dermatološke farmakologije i biologije. Sistem lipozoma napredne generacije nosi enkapsuliranu supstancu i isporučuje je ćeliji za dejstvo na ciljane molekule uz kontrolisano otpuštanje sastojaka.

Zelens Skin Science Cellular DNA Protection Day Cream je krema lake teksture koja obezbeđuje dugotrajnu zaštitu od spoljnih uticaja i optimalnu hidrataciju kože. Sadrži sinergijsku kombinaciju 20 prirodnih satojaka (uključujući i 14 antioksidanata) sa moćnim antioksidantnim dejstvom, neophodnim za neutralizaciju opasnog dejstva slobodnih radikala koje podstiče UV svetlost, ostali faktori spoljne srdedine i stres. Ekskluzivna formula hidrirajućih sastojaka obezbeđuje kontinuiran i balansiran nivo hidratacije neophodne za dravlje i vitalnost kože. SPF 15 daje široki spektar zaštite od UV zračenja.

Klinička studija koja je pratila status P53 molekula poznatog kao čuvara genoma pokazuje da Zelens Skin Science Cellular DNA Protection Day Cream pomaže da se DNK ćelija kože zaštiti od oksidativnih oštećenja.

Cena 20.000 din, ekskluzivno u Metropilitenu.

LUKSUZNO I PRESTIŽNO

DARPHIN STIMULSKIN PLUS CURE

Darphin Stimulskin Plus Lift Renewal Series

Novi dragulj u Darphin Stimulskin Plus seriji, regenerativni tretman u šest ampula, ubrzano vraća vitalnost i snagu devitalizovanoj i beživotnoj koži, čiju su lepotu narušili stres, klimatske promene, umor, sunčanje ili hormonski disbalans.

Darphin Stimulskin Plus Lift Renewal revitalizuje  kožu dvostrukim dejstvom:

1- Snažno ubrzava obnovu ćelija: sastojci za blagu eksfolijaciju skidaju ćelije s površine kože i podstiču pojavu novih, mladih ćelija, dok deepsane, zaštićen Darphin sastojak iz morskih dubina, štiti ćelije kako bi one neometano bolje funkcionisale.

2. Ojačava strukturu kože povećavajući njenu elastičnost: uz pomoć hematita, podiže prirodnu proizvodnju proteina – kolagena i elastina,  a oligopeptidi biljnog porekla opuštaju mikro-tenzije i kontrakcije na koži, i tako smanjuju mimične bore.

Rezultat? Neposredan efekat liftinga i blistavost. Nakon mesec dana, redefinisanje kontura ica, umanjenje bora, bolji tonus i gustina kože, a ten blista mladalačkim sjajem. Šet bočica dovoljno je za 28 dana tretmana. Neodoljiv voćno cvetni miris tu je da omogući puno uživanje u tretmanu.

Cena 30.350 din, Metropoliten, Darphin Beaute salon i ovlašćene apoteke.

MONA DI ORIO LUX

- Ja tragam za svetlošću, za melodijom, emocijom. Želim da uhvatim lepotu, harmoniju, da te pustim da osećaš, i sanjaš – moto je Mone di Orio, kreatorke luksuznog francuskog perfemskog brenda. Parfem Lux pravi je izraz ove težnje. Latinska reč za svetlost daje suštinsko značenje ovom mirisu. Parfem se otvara lakimi svežim notama, a vrlo brzo potom zadobija tamnije boje i razvija se u svoju definitivnu verziju, božanski sklad sicilijanskog limuna, vetiera i drveta – marokanskog kedra i sandalovine. Senzualnost i toplotu dobija od donjih nota u ojima su mask, bezoin i dodir vanile i ambera.

Mona veruje da je svaki parfem idealan brak savršenih sastojaka i svojevrsno umetničko delo koje se pravi bez kompromisa. Lux to sigurno jeste.

Cena 14.500 EDP 100 ml, ekskluzivno u Metropolitenu

PARFUMS D'EMPIRE EQUISTRIUS

Za Parfum d'Empire, francuski parfimer Kortikjato odabrao je esencije koje su u doba moćnih imperija bile posebno cenjene zbog svojih medicinskih, erotskih, rafiniranih i magičnih svojstava. Parfum d’Empire donosi simbolične  asocijacije na egzotične epohe i predele, vode nas kroz prostor i vreme, prilagođeni savremenom mušrkacu ili ženi. Equistrius vas najpre zapahne mirom i ljiljanom. Puderastu i cvetnu notu duguje pirinčanom puderu, ljubičici i dodiru čokolade. Ambra i mask, vetiver i sandalovina dodaju mu baršunatost i senzualnost. Tu je negde i krzno, biseri i svila: prave dame mirišu baš ovako.

Cena 9.200 din, ekskluzivno u Metropolitenu i Supermarketu.

FRAPIN 1270

Ovaj je miris poput konjaka: kompleks aroma voća i začina, zavodljiv, podjednako opija muškarce i žene... Njegova najupadljivija nota podseća na vintage konjak Frapin Folle blanche iz 1870.

Ovo parfemsko remek-delo nazvano je po godini u kojoj je porodica Frapin zasnovala svoj dom u regionu Konjak u Francuskoj. Miris je kreirala Beatris Kontro, pra-pra unuka Pjera Frapena, u saradnji s Frapenovim majstorom za konjak.

Unela je sve mirisne note koje okužuju proces stvaranja konjaka: 1270 je suv, bogat, baršunast i mek.  Tu je cvet loze folle blanche  koja je skoro nestala iz regiona, trava iz vinograda, vinski podrum i sladak miris zemlje u njemu koja je vekovima upijala prosute kapljice, miris novih bačvi i gajbi, miris starine iz prostorije u kojoj se čuvaju konjaci predaka.

Gornje note: kandirane narandže, orasi, suvo grožđe, suve šljive, kakao i malo zrna kafe

Srednje note: cvetovi loze, smilje, biber i začini

Donje note: plemenito drvo, beli med i vanila.

Cena 9.200 din, ekskluzivno u Metropolitenu i Supermarketu.

Juliette Has a Gun Bullet

Parfemski brend Juliette has a Gun posvećen je modernoj, urbanoj, a ipak romantičnoj mladoj ženi. Njeno oružje je njen parfem. A sada je tu i dodatna municija za zavodnicko oruzje: mini parfem za torbu u vidu, čega drugog nego metka. Juliette metak dostupan je za tri dosadasnja parfema iz serije Juliette Has A Gun: Miss Charming, Lady Vengeance i Citizen Queen. Svaki metak ide uz tri dodatna punjenja s uljnim rastvorom parfema. Idealan za damsku (!?) torbicu.

Cena paketa s metkom i dodatna 3 punjenja (4x4 ml parfemskog ulja) 6.300 din, Metropoliten, Supermaket, Glamour

makonda-tracker