Aleksandra Radović: Glamurozni izgled za večernje izlaske

Da bi naglasila oči, pevačica Aleksandra Radović stavlja beli krejon u unutrašnjost oka i ponekad voli da se poigra sa jačim bojama senki za večernje izlaske
3
1 / 4 Foto: Miša Obradović

Popularna pop pevačica Aleksandra Radović ispričala nam je u oktobru prošle godine da je počela je da se šminka još u tinejdžerskim danima, ali je jači make up počela da koristi tek kada je dobila prve ozbiljnije poslovne angažmane. Iako su njeni roditelji bili protiv toga, nastupi od ove umetnice zahtevaju da ponekad koristi i preparate koji opterećuju ten.

 - Ne šminkam se svakodnevno, pogotovo ako nemam sastanke ili neke bitnije obaveze u toku dana. Ako ih imam, koristim laku šminku: korektor, maskaru, sjaj i rumenilo. Nikada nisam imala posebnih trikova kada je o šminkanju reč. Stavljam beli krejon u oči da bi one izgledale krupnije, a koristim i rumenila koja u sebi imaju bronzane ili čestice boje zlata, jer licu daju svež i blistav izgled. Jaču šminku koristim za snimanja i slične aktivnosti vezane za posao. Ponekad  volim da se poigram i jačim bojama senki za večernje izlaske. Što se tiče naglašavanja očiju i usana u isto vreme, mislim da već svi znaju kako to nije poželjna kombinacija. Ukoliko naglašavam oči, na usnama imam samo bezbojni ili sjaj boje mesa. Iako jako volim crveni karmin na usnama, jer on daje posebnu vedrinu i seksepil, retko ga koristim zato što on zahteva česte popravke make- upa. Crvena boja zahteva da stalno bude sveža, a konture usana savršeno iscrtane, kao i minimalnu količinu šminke na kapcima i blago rumenilo. Glamurozni događaji na kojima uglavnom koristim crveni karmin i drugu jaču šminku svakako su Fashion Week, Fashion Selection, Beovizija i rođendanski party vašeg časopisa. Na svojim koncertima najviše volim da umesto usana istaknem oči, tada koristim tamnije tonove šminki, krejon i mnogo maskare. Kada kupujem šminku, vrlo sam probirljiva, najviše mi odgovara MAC, ali s obzirom na to da ga kod nas  u zemlji nema, njihove proizvode kupujem u inostranstvu.  Obožavam i  Kannebo, Shiseido, YSL i Chanel, sve te kuće su jako kvalitetne i imaju široke palete boja. Posle nastupa, šminku skidam čudesnim preparatom koji mi je moja kozmetičarka Dragica preporučila i od koga se nikada ne odvajam. Zove se Bioderma H2O i stvarno je sjajan, toplo bih ga preporučila svima.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u magazinu Story, u broju 163, 28. oktobra 2008. godine.

makonda-tracker