Jovana Janković: Skrivena lepota

Zbog posla kojim se bavi i jakog make-upa koji svakodnevno koristi, voditeljka Jovana Janković pažljivo vodi računa o nezi lica, dok je brigu o kosi i noktima potpuno prepustila proverenim stručnjacima
0
1 / 4 Foto: Petar Đorđević

Voditeljka Jutarnjeg programa na RTS-u, Jovana Janković, zbog posla kojim se bavi nekoliko puta nedeljno odlazi u frizerski salon i trudi se da u svakom trenutku ima potpuno sređenu frizuru. Ova atraktivna Beograđanka pre godinu dana počela je da odlazi na aerobne vežbe kod dr Dragana Ilića i od tada je potpuno zadovoljna svojom figurom, a što se tiče šminke, za razliku od jakog make-upa koji svakodnevno ima dok radi na televiziji, privatno se veoma malo šminka. 

LICE:

- Već godinama dva puta mesečno odlazim kod svoje kozmetičarke Mire koja mi pažljivo neguje lice i vodi računa o tome da moja koža uvek bude savršena. Kada tako redovno odlazite kod kozmetičara onda je briga o koži kod kuće mnogo jednostavnija. Zato svakodnevno ujutru i uveče koristim emulziju, kremu za lice, a od pre dve godine počela sam da nanosim na predeo oko očiju i antirid. Pošto zbog posla često imam jaku šminku onda je ispiram posebnim medicinskim gelom koji mi je preporučio dermatolog.

TELO:

- Kožu tela negujem tako što se uvek nakon tuširanja mažem mlekom. Nemam omiljenog proizvođača kada je ta vrsta kozmetike u pitanju već stalno volim da isprobavam neke nove kreme. Što se tiče održavanja kondicije već nedelju dana čak tri puta nedeljno vežbam sa dr Draganom Ilićem koji drži Akademiju zdravog života. Veoma sam zadovoljna rezultatima aerobnih vežbi koje sa njim radim jer mi pomaže da izdefinišem mišiće, ali da moje telo izgleda krajnje ženstveno. 

KOSA:

- Praktikujem da negujem kosu u salonu Duška čija se vlasnica već godinama brine o mojoj frizuri. Zbog posla obično tri do četiri puta nedeljno odlazim kod nje, a ona mi redovno nanosi različita pakovanja i dubinski čisti moje vlasi. I kada je reč o farbanju potpuno sam se prepustila njenom umeću, a pre godinu dana sam želela da napravim promenu frizure, pa sam dosta skratila kosu i ofarbala se u smeđe. Međutim, nije mi se sviđalo kako mi stoji ta boja, pa sam se brzo vratila u med nijansu koju sigurno duže vreme neću menjati.

NOKTI:

- Za razliku od većine devojaka o mojim noktima brinu se dva pedikira Ivan i Stefan čijim radom sam veoma zadovoljna. Važno mi je da uvek imam sređene nokte tako da dva puta mesečno odlazim na pedikir, a jednom nedeljno na manikir. Koristim isključivo lakove marke Opi, a omiljene nijanse su mi pink i svetlocrvena tokom leta, dok zimi obično biram bordo i ljubičaste nijanse. Najviše volim da na rukama imam nokte srednje dužine tako da nesmetano mogu da radim na kompjuteru, ali da oni istovremeno izgledaju ženstveno.   

MAKE-UP:

- Pošto već deset godina radim na televiziji potpuno sam se navikla na scensku šminku koja je postala moja svakodnevica. Budući da je tokom emisija najvažnije da imam jak ten i mnogo pudera trudim se da nemam prejake senke i karmine jer više volim prirodniji izgled. Kada je reč o privatnim izlascima obično nanosim veoma malo make-upa. Vešta sam u šminkanju, ali za posebne prilike više volim da se prepustim stručnjacima. Inače, omiljena marka senki mi je Mac i njih godinama koristim, a što se tiče druge vrste šminke nemam omiljene proizvođače.

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u magazinu Story, u broju 207, osmog septembra 2009. godine.

makonda-tracker