Nove mirisne note

Predstavljamo vam nekoliko novih niche parfema, koji se kod nas mogu naći samo u niche parfimeriji Metropoliten
0
1 / 7 Foto: Promo

Niche parfemi su zamišljeni kao protivteža velikim brendovima: njih nećete naći u svim velikim parfimerijama, niti će njihove oglasne i PR strane osvanuti u svim modnim magazinima. Niche parfemi su slatke male tajne u parfemskom svetu. Za njima morate tragati, o njima se morate informisati. Oni donose dah eksluzive u prenatrpan svet parfema. Malo mainstream parfema imaju istinsku, upadljivu ličnost, za razliku od niche parfema koji upravo teže da donesu kompleksnost i jedinstvenost.

Parfums d'Empire Wazamba – nagoveštaj muževnosti

Duboki trag somalijskog tamjana, kenijske mire, etiopijskog drveta opoponaks, marokanski čempresa, oboaćen je sandalovinom, labadanumom, smolama i sokovima jabuke, i poziva na melodično putovanje bogatim aromama afrike. Wazamba nosi ime muzičkog instrumenta koji se koristio u ceremonijama inicijacije, magijskog momenta osvajanja muževnosti, u Severnoj Africi.

Parfums d'Empire 3 Fleurs – tri ljubavi

Svež, prozračan i zavodljiv, nosi tri cveta, tri vrste ljubavi – tri moćna ljubavna simbola velikih civilizacija. Ruža, za strastvenu ljubav, jasmin za romantičnu, tuberoza za zabranjenu ljubav. Pravi parfem da ga poklnite nekom koga volite (na bilo koji od tri načina), ili da se zaljubite u nekoga ko nosi ovaj zanosni miris.

Les Parfums de Rosine korene ima u kreatorskoj kući Pola Poarea. Legendarni kreator, koji je sebe nazivao kraljem mode, poznat je i po tome što je oslobodio žene korseta. On je 1911. osnovao za svoju ćerku Rosin parfemsku kompaniju Parfums de Rosine, uposlio čuvene parfimere i postao prvi kreator sa sopstvenim parfemom, iako oni nisu nosili njegovo ime, kako je u praksu deset godina kasnije uvela Koko Šanel, svojim Chanel No.5. Poare je bio jedna od žrtava velikog kraha berze 1929. godine, ali su se Rosine parfemi proizvodili sve do 1950 godine.

Brend je 1991. oživela Mari-Helen Rožen, parfemima koji su brzo stekli reputaciju prefinjenosti. Ruža je u osnovi svih Rosine parfema, a simbol kuće je La Rose de Rosine. U mnoštvu ruža, uz ostale parfimerijske sastojke, kuća je izbacila ružine parfeme u svim mirisnim porodicama, poput citrusnog Zest de Rosine, drvenastog (i muškog!) Rose d' Homme, ili svežeg Diabolo Rose. Mari-Helen Rožen je rođena u parfimerskoj porodici, čiji je osnivač pravio kolonjsku vodu za Napoleona III i kreirao čuvenu Musketarsku pomadu, kojom su ovi legendarni borci negovali svoje još legendarnije brkove. Mari-Helen je u ovoj porodici naučila sve o parfemima, a ruža je, sa bezbroj svojih varijacija, postala njen omiljeni sastojak.

Svaki Rosine parfem, danas, ima prepoznatljive komponente koje se oslobađaju razvojem mirisa i kontinuirano oslobađaju sa kože.

Svi su parfemi pakovani u istovetno dizajnirane elegantne bočice, s različitim svilenim vrpcama.

La Rose de Rosine

Kreiran za ženstvenu i otmenu, rafiniranu i senzualnu, divu među ženama, za sobom ostavlja trag moći i prefinjenosti.

La Rose de Rosine je parfemska voda zasnovana na romantičnom i snažnom mirisu crvene ruže i pripada porodici cvetnih i puderastih parfema baršunastog, intenzivnog traga.

U gornjim notama je ljubičica, ilang i ruža, u srcu parfema turska i bugarska ruža, jasmin i iris, u bazi benzoin, tonka i peruanske smole.

Parfemska porodica: puderasti cvetni.

Rose d'Homme

Muškarac koji će nositi ovaj parfem pripada novoj generaciji sofisticiranih, osećajnih i elegantnih muškaraca.

Parfem je iz porodice drvenastih parfema, na bazi ruže kao i svi parfemi Les Parfums de Rosine, i ne prati klasičnu liniju mirisa gornje-srednje-donje note. Na bazi vetivera i lavande, u ovoj parfemskoj vodi je i citrusna linija, bergamot i pačuli, vanila i jasmin, ruža i mandarina i muževan miris kože.

Mirisna porodica: drvenasti, ruža.

Osim njih tu su još i Rose d'Amour, Rose d'Ete, Rose Kashmire, Rose Praline, Roseberry, Un Zest de Rose, Une Folie de Rose, La Rose Legere.

TAGOVI: lepotaparfem
makonda-tracker