Danica Maksimović: Odraz večite mladosti

Sa željom da kad god se pogleda u ogledalo bude zadovoljna, glumica Danica Maksimović svoj mladalački izgled održava precizno raspoređenim tretmanima i masažama koje nadopunjuje efikasnima maskama za lice, serumima i hidratantnim kremama
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Zategnuta koža nije uvek posledica operacija i zatezanja, već može da bude i odraz samopouzdanja, smirenosti i šarma koje donose godine. I dok su dame spremne da ulože znatna novčana sredstva u preparate protiv bora, kao i da se izlože različitim, nekada i bolnim tretmanima koji će im pomoći u očuvanju mladalačkog izgleda lica, gotovo da zaboravljaju kako je osmeh veoma efikasno sredstvo u toj borbi, a ne košta ništa. Dok se od čestog smejanja dobijaju sitne bore oko očiju i usana, istovremeno se dobija i glatko čelo. Smeh održava tonus mišića lica i poboljšava cirkulaciju, čime se obezbeđuje lep ten i blistavi sjaj lica.

Glumica Danica Maksimović oduvek s velikom brigom neguje kožu tela i lica, pa je uz ujednačene rituale i savremene preparate postigla savršen ten.

- Već nekoliko godina koristim noćnu i dnevnu kremu Dior, koje su hidratantne i veoma mi odgovaraju. Redovno idem u isti kozmetički salon, gde mi na adekvatan način neguju lice. Prvo se prepuštam tretmanu s algama koje izvlače toksine i umor i uz laganu muziku i sveće potpuno se opuštam. Potom odlazim na relaksacionu masažu. Uz maske marke Clarins koristim i serum protiv bora. Izrazito masna koža, koja mi je u detinjstvu stvarala probleme u vidu osipa, sada se pokazala korisnom jer mi lice nije isušeno. Osim redovnog čišćenja, pravilna nega zahteva da imate svoj mir i izbegavate stresne situacije. Sunčam se samo u jutarnjim i večernjim časovima i uvek nosim naočare za sunce. Pijem dosta vode i limunade. Želim da kad se pogledam u ogledalo, budem zadovoljna svojim izgledom.

Osnovna nega podrazumeva da se na lice nakon čišćenja stavi tonik, a zatim nanese hidratantna krema, što omogućava koži da zrele godine dočeka u dobrom stanju, ali ne sprečava nastanak bora koje se s vremenom neminovno pojavljuju. Ipak, one mogu da se ublaže upotrebom raznih antirida, specijalnih krema i seruma koji kožu čine mekom i prijatnom na dodir. Njeni veliki neprijatelji su sunčevi zraci, atmosfersko zagađenje, nagle promene temperature i vlage u vazduhu, koje mogu dovesti do dehidratacije. Zato su neke kozmetičke kuće kreirale preparate koji temperaturu kože održavaju na stalnom nivou, bez obzira na spoljašnje uslove.

Vitamin A je najbolji lek protiv bora i neophodan je za zdrav, mladalački izgled. Ima ga u svinjskoj džigerici, jajima, puteru, margarinu i mleku, a pozitivan efekat imaju mleko i med. Oni zajedno povećavaju vlažnost i sadrže korisne aktivne materije, pa je maska spravljena od njihove mešavine odličan izbor i stavlja se pre svega na vrat i dekolte.

Jasmina Antonijević

Tekst je objavljen u magazinu Story, u broju 102, četvrtog septembra 2007.

makonda-tracker