Borka Tomović: Čarolija prerušavanja

Iako je zbog posla skoro svakodnevno pod teškim make upom, glumica Borka Tomović voli da se šminka, a glavni aduti su joj bela senka za oči, neutralni sjaj i crni krejon, koje nanosi isključivo uveče jer tada dobije posebnu inspiraciju da eksperimentiše
0
1 / 4 Foto: Miša Obradović

Svaka sezona donosi nove trendove u šminkanju, ali bez obzira na to šta je moderno, dame bi trebalo da znaju nekoliko malih trikova pomoću kojih će za kratko vreme uspeti da izgledaju savršeno. Dobro osvetljenje je najbitnije ukoliko želite da na lice pravilno nanesete make up. Najbolje je da se šminkate pored prozora, dakle pod dnevnim svetlom, ili onim koje imitira prirodno osvetljenje. To će vam pomoći da u skladu sa vašim tenom izaberete odgovarajući korektor i puder. Osim toga, jasno ćete videti da li ste oba ova preparata naneli kako treba i ravnomerno. Glumica Borka Tomović rado isprobava različite boje senki i sjajeva, ali najčešće koristi već proverene kombinacije.

- Obožavam da eksperimentišem, ali prvenstveno biram roze ili belu senku, koja se lepo slaže i uz crni i uz zeleni krejon. Preko uvek razmažem i malo crne senke, da linija naneta olovkom ne bi bila oštra. Kad se spremam za večernji izlazak, nezaobilazni su korektor za podočnjake i podloga za lice, a usne uvek mažem samo labelom ili nekim neutralnim sjajem. Karmine zaista retko koristim. Danju ponekad nemam volje da nanosim make up, jer sam na snimanjima pod kompletnom šminkom, ali zato uveče dobijam inspiraciju i uživam u tome.

Ako ste bledi, važno je da obrazima vratite rumenilo, pa nemojte birati pudere čija je osnova žuta. Potražite one nijanse koje u svom nazivu imaju reči zlatno i toplo, prvo nanesite tečni puder, a potom onaj transparentni u prahu i lice će vam delovati sveže. Potom umočite četkicu u roze rumenilo i blago prelazeći preko nosa, čela i obraza učinite da vaša koža zablista.

Da biste istakli jagodice, na njih stavite svetlucavi puder, a potom uvucite obraze i taj deo prekrijte svetlim bronzerom. Takvim senčenjem ostvarićete željeni efekat.

Sve devojke koje žele da vizuelno suze nos, to mogu da urade tako što će celom njegovom dužinom naneti iluminator, a zatim duž obe strane te linije povući korektor za nijansu tamniji od prirodne boje svog tena. Time ćete akcenat staviti na oči, pa će širina nosa biti manje uočljiva.

Onim ženama koje odaberu da pri šminkanju naglase baš oči, čitavo područje oko njih prvo bi trebalo da posvetle. Preporučljivo je da svetlucavu senku stave tik ispod obrva i u unutrašnje uglove oka. Ivice iscrtajte belom olovkom, a trepavice uvijete i namažite maskarom.

Ukoliko imate lepe usne, to obavezno morate i da pokažete, pa ih zato - napućite. Na sredini donje usne preko karmina koji i inače koristite, pređite svetlucavim pink sjajem, a zatim istim glosom našminkajte i luk gornje usne i dobićete željenu punoću.

TAJNA JE U SVETLU

Najbolje je da se šminkate pored prozora, pod dnevnim svetlom, ili onim koje imitira prirodno osvetljenje


SVEŽINA NA LICU

Ako ste bledi, važno je da obrazima vratite rumenilo tako što ćete birati pudere koji u svom nazivu imaju reči zlatno i toplo

 
NAGLASITE JAGODICE

Da biste istakli jagodice, na njih stavite svetlucavi puder, a potom uvucite obraze i taj deo prekrijte svetlim bronzerom

Ana Rundo Mitić

makonda-tracker