Slađana Slavković: Prirodno je u trendu

Voditeljka Slađana Slavković svoju kožu tretira kremama za dnevnu i noćnu negu, a otkako je naučila trikove u šminkanju, svaki detalj na licu pravilno ističe i daje mu poseban sjaj
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Zahvaljujući savetima profesionalaca na televiziji, voditeljka TV Avala Slađana Slavković, naučila je kako da malim šminkerskim trikovima prikrije sitne mane svog lica, a ono što je na njemu lepo istakne sa ukusom. Budući da joj je priroda podarila taman i čist ten, nega lica koja uključuje nanošenje različitih krema i maski za nju nije opterećenje, već redovan ritual.

LICE

- Kao i većina žena sa tamnim tenom ni ja nemam problema sa kožom lica. Pošto me dobro služi i ja se trudim da je joj uzvratim redovnom negom. Nakon što skinem šminku, na lice stavljam noćnu kremu La Prairie i antirid protiv bora. Ujutro nanosim dnevnu kremu La Mer , a jednom nedeljno radim piling lica i stavljam masku. Trenutno koristim Lancaster i Givenchy maske za hidrataciju kože. Budući da imam izražene podočnjake, koje tretiram jakim korektorima, za predeo oko očiju koristim Shiseido kremu koja ublažava tamne kolutove.

MAKE UP

- Otkako radim na televiziji, moje eksperimentisanje sa šminkom drastično se promenilo. Profesionalci su me naučili mnogim trikovima pa sada znam kako da krupne oči vizuelno umanjim, kako da suzim isuviše okruglasto lice i kako da istaknem puna usta, a da to ne izgleda vulgarno. Zbog prirode posla, šminkanje mi sleduje gotovo svakog dana. Kada ne radim, preko dana koristim samo maskaru i proziran ruž, a uveče kompletan make-up koji uključuje puder u prahu, krejon unutar ivice oka, tamnu senku i bleđi ruž, jer ne volim sjajeve.

NOKTI

- Oduvek sam volela duge nokte koje sam negovala čak i kao veoma mlada. Pazim da ne pređu u kandže, ali mi se od prevelike ljubavi i to ponekad dešava. Gadim se na veštačke nokte, počev od onih nalepljenih, pa sve do sada popularnih izlivenih. Za mene je jedna od najvećih uvreda kada me neko pita jesu li mi nokti pravi ili veštački. Retko odlazim na manikir jer je to stavka koju ne mogu da uklopim u moj tajming. Volim kada imam lak na noktima i isključivo kupujem one brzosušeće. Leti preferiram svetlije, a zimi tamnije nijanse.

KOSA

- Ne farbam kosu, ali zbog sedih vlasi, koje su ubrzano počele da se pojavljuju, sve intenzivnije razmišljam o tome. O mojoj kosi brine moja imenjakinja Slađana i budući da ona sjajno to čini, meni ostaje samo da uživam dok je ona pakuje i tretira. Imam tu sreću da mi je kosa prirodno potpuno ravna pa ne moram da je feniram, nego je samo pustim da se prirodnim putem osuši. Pošto mi se kosa izuzetno brzo masti koristim Paul Mitchell šampone za često pranje kose, a potom stavljam Kerastase balsam za često tretiranje.

TELO

- Koliko god da sam revnosna kad je reč o licu, toliko sam aljkava kada se radi o nezi kože tela. Zaboravim da stavim losion čak i kada izađem iz bazena. Međutim, priroda mi je podarila kožu bez celulita i nepravilnosti, pa nemam potrebu da je mažem specijalnim preparatima. Jedino što redovno činim jeste odlazak na relax masaže, bar dva puta nedeljno, a često radim i one specijalne za izbacivanje vode i toksina. Takođe, gotovo svakodnevno plivam, mada počinjem da uviđam koliko hlor nije dobar ni za kosu ni za kožu.

makonda-tracker