Novi francuski brend na našem tržištu

Metropoliten, naša prva prava niche parfimerija dobija još jedan luskuzan i redak francuski brend, Mona di Orio. Svih sedam parfema ovog brenda, koji su snažni, elagantni i glamurozni svaki na svoj način, mogu se od sada naći u Beogradu
0
1 / 2 Foto: Promo

Kada je Mona di Orio u sedamnaestoj godini susrela legendarnog parfimera Edmona Rudnišku, kreatora legendarnih parfema za Dior i Hermes, njen životni put je zacrtan. Posle studija filozofije i umetnosti, potpuno se posvetila parfimerstvu, i oformila vlastitu parfimerijsku kuću koja nosi njeno ime, a danas je jedan od najsofisticiranijih ekskluzivnih niche brendova. Mona veruje da je svaki parfem idealan brak savršenih sastojaka i svojevrsno umetničko delo koje se pravi bez kompromisa. Mona di Orio ove jeseni stiže u Srbiju posredstvom Metropolitena, naše prve prave niche parfimerije, koja preporučuje dva mirisa iz ove kolekcije: Oiro, ostvarenje njenog zlatnog sna, i najnoviji, Jabu, parfem u humanitarnoj misiji.

- Oiro je portugalska reč za zlato. Moj je san ostvaren od najneobičnijih i najskupljih supstanci, od absoluta jasmina, čiji je svaki gram vredniji od zlata. Taj veličanstveni san, koji svetluca na suncu, san o senzualnosti i vrhunskoj eleganciji – kaže o svom mirisu Mona di Orio. Oiro je opojan, elegantan miris koji vas obavija u sladak i mek veo misterije.

Gornje note sadrže zelenu kalabrijsku mandarinu, grašak i začine, u srcu je indijski jasmin, olibanum, haićanski vetiver, ilang i heliotrop, a postojanost mirisa čuvaju španski kedar, mošus i amber.

Jabu, poslednji Mona di Orio parfem lansiran 2009. vezan je za  The Orange Babies Foundation, holandsku humanitarnu organizaciju koja pomaže ženema i bebama u Africi, inficiranim ili direktno ugroženim HIV virusom. Mona di Orio deo prihoda od ovog parfema poklanja ovoj organizaciji. Jabu, inače, znači radost na Zulu jeziku, a miris nosi note narandžinog cveta, ulja gorke narandže i ruže u prvom planu. U kremastom mirisu manoi i ilanga ima nečeg što miriše na detinjstvo. Baršunasta sandalovina i delikatan puderast beznzoin čine ovaj miris tako privlačnim. Jabu je ljubav na prvi pogled.

Posle Mona di Orio do kraja godine na našem tržištu pojaviće se i dva nova parfemska brenda Parfums de Rosine i Etat Libre d'Orange, a stižu i noviteti već prisutnih brendova Juliettte has a Gun, Comptoir Sud Pacific, Robert Piguet, Frapin, Parfumes d'Empire, Escentric Molecule.

U očekivanju lansiranja četvrtog u nizu od pet Juliette, koja će i dalje nositi šešir, ali kaubojski, i zvaće se Calamity J, sada je tu specijalno ograničeno izdanje Midnight Oud.

Konjački brend Frapin dobio je novitet L'Humaniste, posvećen uspomeni na jednog od predaka porodice Frapin, renesansnog pisca i humanist Fransoa Rablea. Ovaj parfem je nežniji i diskretniji od ostalih Frapin mirisa, savršeno elegantan i prefinjen, vrlo blago začinjen i konjački alkoholisan.

 

makonda-tracker