Nataša Marković: Sjaj zvezdane prašine

Glumica Nataša Marković, koju trenutno gledamo u seriji Ono kao ljubav, za Story otkriva koliko joj prijaju vizuelne transformacije i kako se priprema za trenutke glamura i visokog sjaja
1
1 / 4 Foto: Miša Obradović

Iako se najbolje oseća u ležernoj odeći, ravnim cipelama i sa minimumom šminke, glumica Nataša Marković uživa i u trenucima glamura i visokog sjaja. Profesija joj nalaže da svako veče bude u koži neke druge žene, a vizuelne transformacije joj izuzetno prijaju.

- Kada se oslobodite stege da po svaku cenu morate biti ono što jeste, onda postajete bolji u onome što radite. Gluma vas tera da na sceni svake večeri budete nešto drugo, a svakodnevna transformacija nudi divnu potvrdu lične slobode.

Za premijere i druge svečane prilike, kada zna da će prošetati po crvenom tepihu pred mnoštvom kamera i fotoobjektiva, šminka se pažljivo i jače nego inače. Iako je svetle puti i očiju, odlično joj pristaju crveni i tamniji karmini, kao i svetlucave senke jarkih boja. U običnoj, dnevnoj varijanti, kao i većina žena koje zbog posla često trpe težak mejk ap, Nataša najčešće koristi samo maskaru, rumenilo i sjaj za usne.

Ukoliko želite da izgledate kao filmska diva iz vremena zlatnog doba Holivuda, potrebni su vam: elegantna haljina, šljokice, frizura u stilu Merilin Monro i svetlucav nakit. Važno je imati na umu da mnoge zvezde privatno ne deluju tako glamurozno kao na fotografijama, nastupima ili bioskopskom platnu, već svoj imidž grade uz pomoć velikog broja stručnjaka. Međutim, uz malo truda i vi možete izgledati veoma privlačno, a spoljašnja promena sigurno će izazvati porast samopouzdanja kod svake dame i učiniti da ona bude mnogo sigurnija u sebe. Pri izboru make upa morate biti veoma obazrivi, jer tamne senke za oči, ajlajneri i jarkocrvene usne nikako nisu adekvatan stajling za svaku priliku.

Večernji izlasci su idealni za eksperimentisanje, a da bi zablistala, žena se može poslužiti raznim trikovima i pomagalima iz svoje make up torbice. Osim toga, danas se na tržištu mogu naći mirišljavi body shimmeri, svetlucave kreme i puderi, kao i senke, rumenila i sjajevi sa šljokicama i to najrazličitijih proizvođača. Razne kozmetičke kuće izbacile su svetlucave losione za telo, od kojih mnogi imaju osobinu da sjaje tek uveče, pod veštačkim osvetljenjem, čime je izbegnuto užurbano mazanje pred odlazak u provod. Krema se može staviti odmah posle tuširanja, dok će njen efekat biti primetan onda kada za to dođe vreme. Posle nanošenja neophodno je dobro oprati ruke, kako se ne bi umazala odeća. Sjaj se raspršuje preko lica uz pomoć četke i veoma je bitno da ne preterate sa količinom. Prestižni svetski brendovi u svojim linijama lansiraju i parfeme koji sadrže blistave čestice, a osim neodoljivog mirisa, telo dobija i magičan sjaj. 

Pre upotrebe svetlucavih sredstava, žena bi trebalo dobro da razmisli kakav izgled želi da postigne i u tu svrhu odabere određene preparate za lice ili telo, vodeći računa o boji šminke i garderobe. Ako ste rešili da odenete mini suknju ili haljinu, uvek se koncentrišite na izložene delove tela: ramena, grudi, leđa ili noge. Određena količina preparata se ravnomerno i u tankom sloju blagim pritiskom raspoređuje po koži. Popularne holivudske zvezde često ističu obline upravo raznim vrstama šajmera, prilagođavajući nijansu svom tenu.

Pre stavljanja glitera na lice, celokupno šminkanje mora biti završeno. Preparat se može razmazati iznad vrhova trepavica ili na spoljašnje delove oka. Na očnu regiju bi trebalo naneti samo preparate namenjene toj zoni kako ne bi došlo do neželjenih posledica, crvenila ili peckanja.

NAGLASITE OBLINE

Pri stavljanju glitera, uvek se koncentrišite na izložene delove tela i iskoristite trik popularnih holivudskih zvezda, koje obline često ističu upravo raznim vrstama šajmera, prilagođavajući nijansu svom tenu

U PUNOM SJAJU

Razne kozmetičke kuće izbacile su svetlucave losione za telo, od kojih mnogi imaju osobinu da sjaje tek uveče, pod veštačkim osvetljenjem, čime je izbegnuto užurbano mazanje pred odlazak u provod

Ana Rundo Mitić

makonda-tracker