Sonja Kolačarić: Karneval boja

Osim što se grozi tretmana za negu noktiju i ruku, glumica Sonja Kolačarić godinama se pridržava svojih malih rituala redovnog čišćenja kože lica, dok najviše pažnje posvećuje svojoj kosi
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Svoje lepo lice glumica Sonja Kolačarić preko dana nikada ne opterećuje šminkom već varijacije i različite stilove make up-a isprobava isključivo pred večernje izlaske. Osim toga kojim losionima i kremama će negovati kožu, Sonja vodi računa i da njeno lice uvek bude čisto, pa na spavanje nikada ne odlazi pre nego što detaljno skine šminku. Pošto ne uživa u kozmetičkim tretmanima, većinu stvari veoma vešto ume da odradi u kućnoj varijanti, dok negu kose prepušta profesionalnim frizerima.

LICE:

- Posle svakog umivanja lice očistim tonikom, a zatim nanesem kremu. Ne idem kod kozmetičara, jer mi je koža čista i do sada nisam imala razlog ni za kakve profesionalne tretmane. Takođe nemam potrebu ni za konstantnim korišćenjem određenog kozmetičkog ili medicinskog preparata. Volim da isprobavam razne proizvođače, a od onoga što sam do sada koristila, najviše mi prijaju proizvodi Dr. Murad i Thalgo. Moje pravilo glasi – UVEK skinem šminku pre spavanja, UVEK namažem lice posle umivanja i NIKADA ne izlazim napolje bez naočara za sunce.

MAKE UP:

- Kod mene je potreba za šminkom periodična što, pretpostavljam, zavisi od ciklusa. Preko dana se ne šminkam, a noću pravim razne kombinacije. Pošto vrlo dobro poznajem svoje lice, šminkam se sama i mislim da umem izuzetno dobro da iskoristim tu divnu privilegiju ženskog pola. Moje lice je pravilno, a samim tim i veoma zahvalno za veliki broj raznih stilova. To što sam glumica nije uticalo na moj odnos prema make up-u, ali godine svakako jesu. Sada više ne stavljam razne drečave boje na svoje oči koje sam kao tinejdžerka besramno koristila. Mada, šljokica se još nisam odrekla.

NOKTI:

- Moji nokti su potpuno divlji i imaju sopstveni život, oblik i ritam. Kada dosegnu određenu dužinu, počnu da pucaju, ja ih isečem i tako u krug. Volim prirodne nokte, jer me veštački asociraju na neko srednjovekovno, ubojito oružje. Nikad nisam bila kod manikira, jer osećam strašnu nelagodnost kada mi neko dodiruje nokte, što se graniči sa fobijom. Zvuk grickalice me, takođe, užasava. Kada moji ukućani sređuju nokte, zatvorim troja vrata između nas i još pustim i glasnu muziku. Nezi kože na rukama ne posvećujem naročitu pažnju, a jedino o čemu vodim računa je da tokom hladnih zimskih dana nosim rukavice.

KOSA:

Deset godina bez prestanka sam farbala kosu i za to vreme sam isprobala razne boje. Plava me je dokrajčila. Posle nje je trebalo da prođe dve i po godine da mi izraste prirodna, zdrava kosa. Pošto mi je kosa bila na ivici života, to je jedini deo tela kome poklanjam izuzetnu pažnju. Krajeve skraćujem na svaka dva meseca i tom prilikom primenjujem Redkenov dubinski tretman. Radi medicinskog šišanja, odlazim u salon Sorriso u ulici Strahinjića Bana, jer oni koriste Redken preparate kojima sam verna. Za negu u kućnoj varijanti, koristim kombinaciju preparata Paul Mitchell i Revlon.

TELO:

- Koža mog tela je pomalo suva pa posle tuširanja, obavezno nanosim Eucerin mleko za telo sa ureom, jer jako prija mojoj koži. Volim masaže i povremeno odlazim u studio Isla u Molerovoj ulici, kod Nataše, najbolje maserke u gradu. Tamo postoje i dva kreveta za masažu sa kamenjem žada, koja su nezamenjivo iskustvo posle stresnog dana. Ne bih mogla da zamislim život bez rekreacije, pa povremeno plivam, igram stoni tenis, odem u teretanu ili prosto kod kuće radim sa tegićima. Jedino što redovno upražnjavam jeste ples. Igram tango šest puta nedeljno.

Danka Grubačić

 

makonda-tracker