Ivana Stamenković – Sindi: Kosa kao skulptura

Okvir za lice Ivane Stamenković – Sindi, nekadašnje članice grupe Models, uz vešte ruke frizera i moćne kozmetičke novotarije, postaje prelepa skulptura – igra neobičnih oblika oživljena cvetovima i svetlom koje joj daje neke nove dimenzije…
0
1 / 4 Foto: Miša Obradović

Tipičan ženski lek protiv depresije – kada ostane bez posla ili raskine sa dečkom – jeste odlazak frizeru: promena oblika ili boje kose čine da se psihološki osećate bolje, kao da sa starom frizurom odlaze i stari problemi. Kada malo provirite ispod površine, otkrićete da, osim onih klasičnih, postoji čitavo carstvo proizvoda koji mogu negu kose učiniti kvalitetnijom, a istovremeno i veoma zabavnom. Bez njih nije moguće igrati se sa neobičnim oblicima frizura, kao što je to urađeno sa kosom nekadašnje pevačice grupe Models, Sindi, koja je savršen prikaz čarolija savremene kozmetike i trenda, doduše teško upotrebljivog, u kome ćete na glavi nositi skulpture i mala umetnička dela.

Kolekcije Bed Head, veoma duhovitih i slikovitih naziva nude sjajnu negu za sve tipove kose. Od mnogih novina na tržištu izdvajamo: Bed Head Dumb Blonde Champoo, koji uprkos nazivu, nije pravljen samo za glupe plavuše, već i za rasne riđokose i temperamentne brinete. Izuzetno dobro peni, daje kosi maksimalnu vlažnost i fantastičan sjaj.

Bead Head Masterpiece Shine Hairspray daje jak sjaj i neverovatnu čvrstinu kosi od koje možete napraviti šta god poželite, što je praktično u prazničnim danima, ako volite da se poigrate sa sopstvenim odrazom u ogledalu.  

Bed Head Control Freak Serum je sredstvo za borbu protiv zamršene kose i kovrdža koje ne želite: njegova laka, nemasna formula čini ga otpornim i na vlagu iz vazduha, a kosu sjajnom, glatkom i potpuno ravnom.

Paul Mitchell Super Strong Shampoo drastično popravlja unutrašnju strukturu vlasi i ublažava štetne efekte zagađene sredine i hemikalija koje se koriste za farbanje. Nežno je čisti i osvežava, sadrži sastojke koji čuvaju boju i sjaj kose, Super strong conditioner za dnevnu upotrebu, jača je za 50 posto i daje sjaj, a Color Protect Conditioner obogaćen pantenolom rešava problem zamršene kose, čuva joj boju i vraća vitalnost. Sa ovom kombinacijom ne možete pogrešiti.

Kombinacija preparata Matrix Biolage Fortifying – šampona i regeneratora od biljnih ekstrakata, jača slabu i umornu kosu, od korena do vrha za deset dana, smanjuje lomljivost kose do 90 posto i uklanja štetne posledice spoljnih uticaja.

L’ Oreal Professional Tecni Art Play Ball Beach Crème je meka krema za kosu kojom se postiže efekat namerno neuredne kose – kao da ste proveli dan na plaži. Omogućava lako oblikovanje nonšalantne frizure, daje trenutni efekat, ne ostavljajući masne tragove na kosi i rukama.

Kerastase je luksuzan brend specijalizovan za negu kose i vodeći u ovoj oblasti već 40 godina. Ova jedinstvena L’Orealova kolekcija nudi sve što je kosi potrebno. Kerastase Bain Satin je šampon za suvu kosu sa pet zvezdica za kvalitet: silikonski derivati daju glatkoću kosi koja postaje svilenkasta i nežna. Kerastase Protective Polishing Cream sadrži UV filtere koji kosu štite i čine je mekom tokom čitavog dana. Ako pojačate sjaj kose intenziviraćete njenu boju i odsjaj svetla. To se postiže kada je kosa savršeno glatka, a poznato je kao efekat ogledala. Kada se kosa ošteti od konstantnog farbanja, svetlost se o nju ne odbija ravnomerno, razliva se i javlja se utisak beživotne i umorne kose. Zato je interesantan Kerastase Serum Nutri Sculpt koji daje intenzivan sjaj i privremeno oporavlja oštećene vrhove. Izjednačava celu površinu kose čineći da izgleda kompaktno i zdravo, od korena do vrha, a olakšava oblikovanje frizure rukama, posebno kraće i kose serednje dužine. Kerastase Volumactive Mask je fantastičan novi proizvod koji podmlađuje kosu i daje joj volumen i snagu, čineći je otpornijom na spoljne agresore kao što je smog. Uz pomoć nove tehnologije, on vraća kosi čvrstinu, volumen i snagu koja duže traje.

Igor Vidović

makonda-tracker