Tanja Savić: Prirodno je in

Pevačica Tanja Savić sjaj svoje prirodno crne kose pospešuje delotvornim pakovanjima, nakon sunčanja koristi sprej za oporavak vlasi, dok kod frizera odlazi dva puta nedeljno
0
1 / 4 Foto: Petar Đorđević

Mada je svojevremeno imala kratku kosu, crnokosa pevačica Tanja Savić je uz jaku volju, ali i pomoć svog frizera, uspela da je pusti do ispod ramena, pa sada često blago uvijenu kosu fenira jer joj se najviše dopada kako joj stoji potpuno ispeglana.   

- Zahvalna sam Aleksandru Kaprišu, pravom majstoru frizerskog zanata, koji uvek pronalazi najbolje rešenje da istakne moju individualnost i moje lice učini drugačijim. Pomogao mi je da ostanem istrajna u ideji da pustim kosu. Davao mi je sugestije uz pomoć kojih sam lako premostila period tokom kojeg mi je kosa bila srednje dužine i najteža za održavanje. Do osamnaeste godine imala sam veoma dugu kosu, a onda sam je skratila i nekoliko godina nosila sasvim kratku frizuru. Jednostavno, nisam imala strpljenja da je puštam, ali mi je i ta drastična promena prijala. Ponekad poželim da ponovo imam kratke šiške, ali posle razgovora sa frizerom shvatim da je to samo moj trenutni hir. Uživam u trenucima kada svoju talasastu kosu feniranjem potpuno ispravim. Puštena kosa mi je omiljena frizura dok šnalice i rajfove koristim samo prilikom tuširanja. Imam zahvalnu, prirodno crnu boju kose koju ne moram da farbam kako bih postigla sjajan efekat vlasi, ali je, pored toga što često odlazim u salon, i kod kuće negujem. Koristim razne preparate za oporavak vlasi, a za vreme i posle sunčanja poseban sprej za kosu. Pored pakovanja koje na opranoj kosi deluje jedan minut, koristim i preparate marke Garnier. Dva puta nedeljno se feniram u salonu, a kad sam na putu izveštila sam se da sama precizno baratam okruglom četkom. Planiram da pustim kosu po polovine leđa i tako se bar donekle približim onim, po mom mišljenju, idealnim frizurama koje su bile popularne u vreme renesanse.   

Piše: Jasmina Antonijević

SAVETI IZ SALONA:

HIT JE BITI PRIRODNA

Pored toga što kosa treba da bude zdrava i negovana, važno je pratiti novine u tehnici šišanja, kao i nove linije i boje. Od mode treba uzimati samo onoliko koliko je neophodno da biste ostale verne sopstvenom stilu. Moderne su sve dužine kose, a plavuše sa više nijansi na glavi su i ove sezone hit. Imperativ je biti što prirodniji, a to omogućava tehnika senčenja, kao i parcijalno farbanje i pramenovi. Važno je naglasiti sjaj kose, ali i geometrijsku liniju šišanja. Sarmice i punđe ne dolaze u obzir, a nova klasika podrazumeva šiške, paž i ravnu kosu. Šiške su ili kratke i ravne ili ošišane na V ili dosežu do obrva pokrivajući čelo. Obavezni su špicevi ka licu, sa jedne strane duži. Kosa na vratu je ošišana cik-cak ili ravno. Duži paž je strogih linija.

makonda-tracker