Mist – letnji ideal svežine i nege

Premda se reč mist koristi za sve preparate u spreju, tokom leta želimo da vam preporučimo jednu od najlepših kozmetičkih izmišljotina: mirisne, osvežavajuće i hidrirajuće mist vodice, na bazi prirodnih biljnih ekstrakata i esencijalnih ulja
0
1 / 5 Foto: Promo

Sigurno ste često tokom leta imali osećaj da se vaše lice ispod kreme oseća kao pod maskom, potpareno i znojavo, a nijedan losion za negu tela nije dovoljno lak i prozračan da pusti kožu da diše. Idealno rešenje za letnju dnevnu negu su laki tečni preparati, nepravedno zapostavljeni u kozmetičkoj ponudi: mist.

Njihov sastav varira, zavisno od toga da li su namenjeni za negu tela, lica, ili i jednom i drugom, a u osnovi je voda, uz dodatak biljnih ekstrakata i čistih esencijalnih ulja, odmerenih u takvoj proporciji da obezbede  dodatnu hidrataciju i umirenje koži, a da ne stvore mastan film preko nje. Ovi prozračni proizvodi za negu karakteristika su prirodnih kozmetičkih brendova, i prilagođeni svim tipovima kože, a najčešći sastojci su, zbog svojih hidrirajućih i umirujućih svojstava, latice ruže i naranžinog cveta.

Ono što ih dodatno preporučuje za letnju negu je činjenica da se mogu nositi u torbi i raspršiti po licu (ili telu) i svako doba dana. Obaviće vas mirisni oblak svežine, a koža će vam biti zahvalna na dodatnoj vlazi.

Cvetni ili citrusni miris? Na vama je da odlučite. Evo nekih od preparata koji se mogu nabaviti na našem tržištu:

Doux Me Neroli Blossom Mist
Osvežavajući sprejevi za lice od cveta pomorandže i ruže
Sprejevi koji pročišćavaju i uravotežuju kožu i trenutno osvežavaju.
Doux Me je ekološka i 100% organska kozmetika. Poseduje ECOCERT sertifikat, 100% svih sastojaka su iz organske proizvodnje.  Bez sintetičkih mirisa, mineralnih ulja, alkohola, GMO. Nije testirana na životinjama. Nije foto senzitivna. Pakovana u bočicu pogodnu za recikliranje.
Cena: 2000 din

Fermes de Marie Bio Organic Floral Mist
Slatki, osvežavajući sprej neophodan je kao završna faza čišćenja, ili za osveženje lica. Nakon upotrebe, koža je regenerisana, čista i blistava. Prelep trenutak svežine u bilo koje doba dana. Pogodan za sve tipove kože. Regenerativna linija organske kozmetike Pure Altitude Bio Organic sadrži sastojke biljaka iz organskog uzgoja ili sa čistih prirodnih staništa, poput runolista s francuskih Alpa.
Organski gajene biljke, ili samonikle biljke čistih prirodnih staništa; runolist, sok breze, maca, bela rada, cvetna vodica nevena, aloja.
Cena: 3.300 din

Nature's Aqua Fruit Face Toner
Osvežavajući i hidratantan tonik sa oligoelementima (bakrom i cinkom), gelom aloe vere i voćnim oligosaharidima, ostavlja kožu svežom i baršunastom.
Kompleks vode i voćne pulpe pomorandže, grejpfruta i kivija pospešuju asimilaciju vitamina i minerala koji su sadržani u voću i dubinski hidriraju i najdublje slojeve kože
- pirinčani sokovi jačaju prirodnu odbranu kože
- mikrogranule kofeina i centele uklanjaju nečistoće sa površine kože
- zelena alga hidrira
- mikrogranule jojobe i bambusovih vlakana čine kožu glatkom i sjajnom
- pulpa kivija posešuje proizvodnju kolagena
Pogodan je za povremeno osvežavanje dehidrirane kože lica i nekoliko puta u toku dana, jer je pakovan u praktično pakovanje sa raspršivačem.

Cinq Mondes Pluie de Fleurs®
Cinq Mondes Cvetni Losion
bez alkohola za kožu lica i vrata , potiče sa Balija, gde postupak prskanja cvetnih rastvora tradicionalno koriste princeze sa Balija da bi im koža blistala.
Ten je osvežen i koža savršeno hidrirana, a ekstrakti nežnih voćnih kiselina iz hibiskusa, jasmina belog ljiljana i frezije omogućavaju da ten postane blistav. Esencijalna ulja jasmina i limunove trave svojim aktivnim supstancama obezbeđuju sve što je potrebno za potpunu regeneraciju epidermisa.

Cinq Mondes Pluie d’Aromes®
U okviru aromatične Cinq Mondes nege, komplet toaletnih voda čiji mirisi nose asocijacije na podneblja čijim su ritualima lepote inspirisani: Atlas miriše na cvet narandže, Java na eukaliptus, Sijam na bergamot, Kjoto na đumbir i Bengalor na vanilu. Cinq Mondes Aromacology toaletne vode napravljene su po receptima s raznih krajeva sveta, a njihova boja je, prema colortherapy teoriji, u skladu s mirisima. Tako ulje s Atlasa nosi narandžastu boju i miris koji podstiče buđenje vitalnosti i energije, Sijam žutu za stabilnost i ravnotežu, Kjoto zelenu za regeneraciju...
Cena: 5.500 din

Cinq Mondes Pluie de Pétales® de Fleurs d`Oranger
Cinq Mondes Pluie de Petales de Rose
Cinq Mondes tonizirajući beauty losioni za osveženje - kiša pupoljaka pomorandžinog cveta ili ruže.
Pluie de Pétales® de Fleurs d`Oranger čuva tradicionalni miris pomorandže, uz suptilnu kombinacija parfema poreklom iz lista petigraina, cveta nerolija i ploda seviljske pomorandže. Ovaj losion za negu kože tela takođe sadrži ekstrakte pomorandže, bogate vitaminom C sa tonizirajućim efektima.
Nanesen u finom, delotvornom sloju Pluie de Pétales® de Fleurs d`Oranger parfimiše svežim i nežnim orijentalnim mirisima ne samo telo već i stvari kao što su čaršavi, jastuci, garderoba ... Takođe je pogodan za kupatilo i svaku sobu u kući.
Nekoliko pumpica naprskati u oblaku oko sebe na telo i kosu, ili u prostoriji koju želimo da osvežimo
Cena 3.800 din

Cinq Mondes Egipatski eliksir
Eliksir od 11 esencijalnih ulja sa pročišćavajućim i relaksirajućim svojstvima toniriza kožu, ublažava tenziju, relaksira duh. Originalna formula otkrivena je u hramu u Elfu a eliksir koji je Cinq Mondes prilagodio za savremenu upotrebu sastoji se od ulja kumine, ruže, mente, mirte, čempresa, borovice, ždralinjaka, mastike, jasmina i papirusa koji su kombinovani sa prirodnim ekstraktima lotosovog cveta. Rasrpišite ga po telu i kosi, za mirisnu svežinu i relaksaciju.

makonda-tracker