Make-up saveti za vrelo leto

0
Stižu vrući dani i vreme bronzanog tena kada ćete moći da zasijate uz veoma malo šminke. Međutim, ukoliko ipak volite da uvek budete tip-top sređene, naša stručna saradnica objašnjava na koji način to možete da postignete
Foto: Profimedia, Shutterstock
Foto: Profimedia, Shutterstock

Tokom ovog perioda, najbolje je da teške i kremaste zimske pudere zamenite onima koji su tečni, lagani i hidratantni. Bilo bi idealno da sadrže i zaštitni faktor kako biste izbegli dodatno nanošenje krema, emulzija i mleka za sunčanje. Pretamna koža nije privlačna i zdrava, zato budite umereni tokom izlaganja sunčevim zracima da je ne biste oštetili. Blago preplanuli ten uvek je in, a svako preterivanje u tom pravcu samo će dodatno ostariti i isušiti kožu. Tokom vrelih letnjih dana izaberite lagani tečni puder koji će pokriti sitne nedostatke na vašem licu i izjednačiti ten, a ipak dozvoliti koži da diše. Tokom njegovog nanošenja, obavezno pređite preko ivica lica kako biste izbegli jasne linije i efekat maske. Možete ga naneti sunđerčićem za šminku, prstom ili četkom. Tamne kolutove ispod očiju najlakše ćete pokriti kremastim korektorom. Nanesite ga laganim tapkanjem domalog prsta kako ne biste iziritirali oči i kožu koja je na tom mestu najnežnija. Nakon toga lice matirajte puderom u prahu, transparentnim ili u boji epiderma, da kritične tačke ne bi sijale, što je tokom leta česta pojava. Ukoliko imate masnu kožu, obavezno obratite pažnju na T-zonu (čelo, nos i bradu). 

Piše: Nataša Stevanović, šminkerka

LAGANA ŠMINKA

Za dnevni make-up, pored pudera i korektora, koristite malo bronzera za naglašavanje kontura lica, kao i rumenila u roze ili boji breskve kako biste licu dali svežinu. Pored ovoga, za večernji make-up na vrhove jagodica možete da nanesete bronzer sa zlatnim odsjajem ili hajlajter kako biste ih vizuelno podigli. Preko dana na očima možete koristiti blage senke u krem, zlatnoj ili bronzanoj nijansi, ali i letnje boje kao što su plava, zelena i svetloljubičasta. Olovkom za oči naglasite konture kako bi one bile dodatno istaknute. U večernjim satima, malo intenzivnije senke i tanko iscrtan ajlajner daće dubinu vašem pogledu. Najbolje je koristiti vodootpornu maskaru da biste izbegli preslikavanje na kapak i mrlje zbog velike vlage.Što se usana tiče, za dnevnu varijantu leti su uvek interesantni ciklama, koral i roze karmini koji su postojani i laganije teksture.

Ipak, usne se najlepše i najlakše ističu tako što se precizno iscrtaju olovkom kako ne bi došlo do razlivanja karmina i hidratantnim sjajem - providnim, u boji kože, koralnim ili rozikastim.  Oni će istaći usne i dati im punoću, a nisu previše zahtevni, pa nećete morati svaki čas da ih popravljate. Uveče će na usnama lepo izgledati i savršen crveni karmin, ali one moraju da budu savršeno iscrtane olovkom, a oči u tom slučaju ne smeju da budu prenaglašene.

makonda-tracker