Nova brazilska metoda: Ovo je tretman koji čini čuda za vašu kosu (VIDEO)

0
Ako ste se pitali kako Alesandra Ambrozio i Izabeli Fontana imaju tako savršenu kosu, sigurno vam nije palo na pamet da to dobijaju zahvaljujući novoj brazilskoj metodi spaljivanja kose.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Spaljivanje kose svećom uništava ispucale i mrtve krajeve, a pri tom ne skraćuje dužinu, tvrde frizeri. Time se dobija zdrava kosa koja se može lako nahraniti.

Nova brazilska metoda Velaterapia, odnosno skraćivanje svećom čini upravo to. Pomoću sveće spaljuju se mrtvi i razlistali vrhovi čime se postiže da folikul kose bude potpuno otvoren za obnavljanje kroz regeneratore i maske, a da se pritom ne izgubi na dužini. Kosa se najprije deli u sitne pramenove, lagano uvije prstima, a potom frizer svećom prelazi preko vrhova i uništava mrtve delove kose.

Zbog velike popularnosti ovog tretmana frizeri se posebno obučavaju kako bi učinili čudo za vašu kosu, a pri tom je ostavili nahranjenu i na istoj dužini. Tretman koji traje oko dva sata u Njujorku košta od 150 do 200 dolara (u zavisnosti od dužine kose), a rezultati su prilično impresivni.

Frizeri preporučuju da bi na tretmane trebalo ići na svakih osam do dvanaest nedelja, ali upozoravaju da ni u kom slučaju ne pokušavate ovo sami kod kuće, te da nipošto približavate sveću temenu kako biste izbegli sve moguće neželjene posledice.

Pogledajte kako to izgleda:

makonda-tracker