Uživanje u morskim kapljicama

Pevačica Katarina Ostojić – Kaja uživa u svakom trenutku provedenom u slanoj vodi, a nakon plivanja svoje lice i telo izlaže suncu pri čemu obavezno vodi računa o potpunoj negi kože
0
1 / 8 Foto: Marko Sovilj; Šminka: Marko Nikolić; Frizura: Srna & Sofija Za Hair Studio Prostor

Svaki put kada je na moru, pevačica Katarina Ostojić – Kaja koristi prednosti toga što je prirodna crnka i što ima dosta pigmenta u koži pa tokom leta može lakše da pocrni. Pošto voli da uživa u svim čarima peskovitih plaža, ova atraktivna Užičanka je i ove godine provela nekoliko dana na crnogorskom primorju gde se potpuno prepuštala čarolijama pod suncem, ne zaboravljajući na negu lica, tela i kose.

- Boravak na moru je neizostavni deo svakog mog letovanja. Obožavam da se sunčam, plivam i dobijem preplanuli ten. Na sreću, imam veoma zahvalnu kožu, koja, iako je tokom godine izuzetno bela, već u prvim danima na suncu dobije lepu bronzanu boju. Pred more se obično pripremam u solarijumu ali naravno, sa tim sunčanjem ne preterujem. Nikada nisam izgorela, pa samim tim ne koristim kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite od opekotina. U početku odlazim na plažu sa mlekom za sunčanje sa faktorom deset, a potom pređem na ono sa faktorom pet. Drugu polovinu letovanja koristim ulja na bazi betakarotena koja pospešuju dobijanje braon boje kao i maslinovo ulje. Za lice ne koristim nikakvu posebnu kremu. Od mame i bake sam nasledila mladalačku kožu koja se ne bora lako, pa ne moram mnogo da  vodim računa o prevenciji protiv bora. Na kosu takođe stavljam maslinovo ulje i razne dvofazne preparate za negovanje vlasi. Na letovanje ne odlazim bez Pantenol pene koju stavljam na lice i telo, ali i na kosu, a glavni je proizvod kojim sprečavam isušivanje kose i kože. Šminku leti gotovo i da ne koristim. U večernjim časovima lice ukrasim sa malo maskare, sjaja za usne i diskretnom senkom za oči, dok uz preplanuli ten rado lakiram nokte crvenim lakom ili francuskim manikirom.

Piše: Jasmina Antonijević

Pravila za plažu

Sunce, morska so i hlor najveći su letnji neprijatelji sjajne kose. Iako se vlasi lakše oblikuju dok su pune morske soli, obvezno ih nakon plivanja u moru treba isprati slatkom vodom, a potom i oprati šamponom. Na plaži vrhove kose treba mazati maslinovim uljem ili sprejom za zaštitu kose od sunca. Jeftinija varijanta je da  kosu namažete zaštitnom kremom za telo, ili da je od sunca sakrijete maramom, kačketom ili šeširom.

Kako očuvati bronzanu boju
Uvek se kao pitanje nameće to kako nakon povratka sa godišnjeg odmora produžili vek trajanja morske boje. To je moguće uz pomoć after sun preparata koji su se upotrebljavali i na moru. U tu se svrhu posebno preporučuju sredstva za negu posle sunčanja koja sadrže supstance za pojačano tamnjenje. Takođe, nega lica u periodu nakon sunčanja treba da podrazumeva korišćenje nežnog pilinga, a dva puta nedeljno na lice treba naneti specijalnu hidratantnu masku, koja treba da stoji i na području vrata i dekoltea.

TAGOVI: lepota
makonda-tracker