Beauty reporter: Boje proleća u kosi

0
Šta su najnoviji trendovi kada je reč o koloritu kose i koje frizure su, kada je reč o javnim ličnostima, apsolutni hit ovog proleća, objašnjavaju naše stručne saradnice
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Koliko puta ste zimus sebi rekle da ćete promeniti boju kose na proleće? Želite da imate trendi kolorit i sada je pravo vreme za to. Stigli su topliji dani koji sa sobom donose osećaj sreće i želju za promenom. Proleće je pravi trenutak donošenje važnih odluka, bar kada je reč o izgledu i boji kose. Trend ide od ledenoplave boje na ponovo kratkoj kosi do toplog karamela prelivenog na vlasima. Četiri dame sa naše javne scene imaju najatraktivnije boje kose ovog proleća.

Piše: Srna & Sofijaza Hair studio Prostor

Tamna čokolada je ton koji smo odabrali za Jelisavetu Orašanin. Tople brinete sa zlatnim ili karamel pramenovima odlučuju se za ovakav čokolada ton prošaran hladnobraon balajanž pramenovima. Glavni adut ovih pramenova jeste to što odgovaraju svakoj boji tena.

Peti element crvena - najatraktivnija je boja za proleće 2014. godine. Za Sandru Drašković odabrali smo Ruby Red crvenu osnovu i bakarne balajanž pramenove. Proteklih nekoliko sezona crvenokose su bile zapostavljene, ali ovog proleća vraćaju se na velika vrata. Ukoliko je vaš ten bleđi, birajte hladne crvene nijanse, tamnijem ili osunčanom tenu prijaju tonovi meda ili bakra.

Kardašijan balajanž na svojoj kosi ima Jovana Pajić. Balajanž je potpuno potisnuo ombre koji ide od tamnog ka svetlom. Ova tehnika daje koloristi mogućnost da istakne lepe crte lica. Slobodnom rukom doziraju se svetliji pramenovi, frizura izgleda glamurozno i ova tehnika najbolje se vidi na stepenasto prelomljenoj kosi. Iskusni kolorista će prilagoditi hladne ili tople tonove preliva vašem tenu.

Topla karamela - manekenka Tijana Krstić ovoga proleća ima najlepši karamel balajanž koji možete poželeti. On je veoma prirodan i ima tri različite nijanse karamela, što čini da njena kosa izgleda kao prelivena slatkišem. Svetliji tonovi su oko lica i čine prelep okvir njenim očima, a obrve su ofarbane srednjim tonom koji je upotrebljavan. Pretamne obrve čine vas umornim. Zbog prirode Tijaninog posla, njena kosa stalno je izložena termičkim uticajima. Zato smo joj stavili keratin u kosu koji joj je pružio jaku zaštitu od stalnih upotreba presa i figara. Takođe, samo sušenjem, Tijana uvek ima ravnu, isfeniranu kosu.

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker