Nataša Tapušković: Na izvoru zdravlja

Dok kožu neguje preparatima na bazi badema, glumica Nataša Tapušković brigu o svom tenu leti pospešuje i redovnim konzumiranjem voća, a neretko pije i ceđenu pomorandžu i limunadu
0
1 / 4 Foto: Edvard Nalbantjan

Da bi joj ten uvek bio savršen i blistav, glumica Nataša Tapušković s velikom pažnjom brine o njemu i posećuje mu maksimalnu negu. Pored toga što redovno odlazi kod kozmetičara i koristi adekvatne preparate, negu pospešuje i zdravom ishranom. Poslednjih nekoliko godina koristi makrobiotičke namirnice, a u letnjem periodu često konzumira voće.

- Kao makrobiotičar izuzetno brinem o svom zdravlju, ali i o količini tečnosti koje unosim u organizam. Preko zdrave ishrane vodim računa i o noktima, kosi i koži. Kako bih što više vitamina unela u organizam, često spravljam prirodne sokove, a omiljeni mi je onaj od ceđene pomorandže i limunada. Voće nikada nisam koristila kao zamenu za maske koje hidriraju i hrane kožu lica, jer nisam pristalica toga da sama kod kuće ekperimenitšem sa tretmanima, pošto više poverenja imam u profesionalce. Svako jutro i veče nanosim kremu za suvu kožu, a najviše mi odgovara ona sa dosta masnoće, poput pomade koja u sebi sadrži badem. Iako sam do sada kod kozmetičara odlazila jednom godišnje, planiram da tu praksu promenim i jednom mesečno odlazim kod stručnjaka radi pravilne nege kože lica. Ono što zaista izbegavam jeste korišćenje intenzivne šminke, osim u slučajevima kada sam prinuđena da u pozorištu, zbgo predstave, istrpim težak make up. Tokom leta u mom neseseru se, baš kao i zimi, nalaze omiljeno rumenilo i sjaj za usne marke Clinic, kao i braon maskara i karmin firme Chanel. Telo negujem mlekom i losionima na bazi pirinča i lotosa, a prijaju mi i ona sa bademovim uljem i aromom čokolade. Kosu perem šamponima i regeneratorima za farbanu kosu, koji u sebi sadrže ekstrakte pšeničnih klica i suncokreta.

Moni Marković

makonda-tracker