Masaža lica i vratnog dela

0
Zašto masaža ima blagotvorno dejstvo na čitav čovekov organizam, koliko je bitno pravilno tretiranje predela lica i vrata i koji su benefiti ovakvih tretmana, objašnjava naš stručni saradnik

Masaža je sastavni deo kompletne nege čoveka, a njen značaj treba posebno istaći kada je reč o tretmanima vrata, lica i dekoltea. Tehnika masaže je efikasna za opuštanje, pomaže u ublažavanju stresa, smanjuje napetost, olakšava glavobolje i pomaže protiv nesanice. Dakle, ovo drevno isceliteljsko umeće od suštinskog je značaja ne samo za naše fizičko i emocionalno zdravlje, već i za duhovno, a blagotvorno deluje na osobe svih životnih dobi.

Masaža je veština koja pravilnom primenom ima blagotvorno dejstvo na čitav čovekov organizam. Drevna umetnost ne samo što uspostavlja i čuva ravnotežu tela, uma i duše, već ima i primarnu ulogu koja se ogleda u preventivi i očuvanju zdravlja.

BLAGODETI MASAŽE 

Efekti masaže korisni su pre svega zbog poboljšanja mikrocirkulacije, prokrvljenosti kože, relaksacije mišića pri čemu dolazi do vraćanja fiziološkog tonusa, kao i limfne drenaže kojom poboljšavamo izbacivanje tečnosti i smanjenju otoka u određenim regijama. Kao rezultat svega, postiže se harmonija i energetski balans tela.

PREVENCIJA

Osim što sprečava nagomilavanje i širenje štetnih materija i viška vode, masaža sprečava blokadu energetskih tokova, kao i prenapetost i hipertonus mišića.  Ona ima zadatak i da prepozna uzroke stresa i preventivno deluje na organizam, a takođe osvežava i opušta 

MASAŽA LICA I VRATA

Masaža je postala sastavni deo i svih kozmetičkih tetmana. Ne samo što je tretman potpuniji i bolji, već je za samog klijenta ugođaj lepši i prijatniji. Ne smemo zanemariti ni značaj odabira kozmetičkih preparata tokom tretmana. To znači da u zavisnosti od tipa kože i individualnih potreba primenjujemo određeni tretman kao i preparat. Tretman počinjemo čišćenjem lica, pilingovanjem, gde nanošenjem odgovarajućih preparata pripremamo lice za dalji tok masaže. Na prethodno dobro očišćeno lice možemo aplikovati razna sredstva kojim ćemo pospešiti hidrataciju i dati koži odgovarajuću vlažnost.

Da bi efekat preparata bio još veći, možemo ih kombinovati sa ultrazvukom. Zatim nanosimo kremu ili ulje, u zavisnosti od tipa kože i tretmana koji radimo, i kružnim pokretima započinjemo masažu. Samu proceduru čini niz koraka, počevši od lica, gde se određenim pokretima masira čelo, slepoočne regije, regije oka, obraza, ušiju i brade, drenažne linije lica, obe strane vrata i na kraju dekolte. Masaža mora biti prijatna, nikako agresivna, ali i stručno urađena da bi efekat bio što bolji. Odabir mirisa, tačnije ulja ili kreme, ima veoma važnu ulogu u postizanju relaksacije, a sve to trebalo bi da prati odgovarajuća muzika koja doprinosi celokupnoj atmosferi.

Pozitivno delovanje masaže na kompletan organizam govori u prilog tome zašto je ona postala neizbežan deo svakodnevice svakoga ko brine o sebi i svom zdravlju.

Piše: Darko Grujić

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker