Kako do blistavog tena?

0
Vaše lice ostavlja prvi utisak o vama, a danas se podrazumeva da imate negovan, zdrav i blistav ten. To je dobra ulaznica za uspeh u svim segmentima života

Tokom vremena, kvalitet kože se pogoršava. Na njeno stanje utiču navike, geni, pa čak i vremenski uslovi. Kod nekih je taj uticaj veliki, kod drugih manji, ali za sve nas promena je (ili će biti) očigledna. Koža gubi volumen i jedrinu zbog postepenog gubitka kolagena, elastičnih vlakana i relativne dehidracije. To dovodi do stvaranja linija, bora različite dubine, a u težim slučajevima osobe dobijaju umoran izgled zbog pojave upalih podočnjaka i obraza.

Piše: Dr. med. Ljubinka Ivanović

 

KAKO IZBEĆI STARENJE KOŽE

Tipovi tretmana koji se koriste u korekciji navedenih problema jesu:

- Hijaluronska kiselina - prirodna supstanca koja se nalazi u našem organizmu (sa starenjem se troši) ima višestruku funkciju, a to je pre svega  hidriranje kože i održavanje tonusa. Vezivanjem vode, hijaluronska kiselina omogućava bolju hidrataciju ili se njom nadoknađuje izgubljeno potporno tkivo. Tretmani traju kratko i nakon njih nema ozbiljnih vidljivih tragova.

- Laser - laserski snop određene talasne dužine prolazi kroz kožu ne oštećujući je i ciljano deluje na kolagena vlakna i fibroblaste u potkožnom sloju (što izaziva njihovu reparaciju). Dolazi do zatezanja kože, nestanka sitnih bora i poboljšanja tena.

- Hemijski pilinzi - omogućavaju obnavljanje uklonjenog oštećenog sloja novim i zdravijim slojem kože.

- Mezoterapija - mezoterapijskim koktelima održava se tonus i svežina kože i ako se redovno primenjuje značajno usporava starenje kože.

Mnogi proizvodi za uklanjanje simptoma starenja tretiraju kožu na površini. Za razliku od njih Restylane skinboosters proizvodi to čine iznutra! Dodavanjem stabilisane hijaluronske kiseline odmah ispod površine kože, mikroiglicama koje ostavljaju mikrodepozite obnavlja se hidrobalans i poboljšava struktura, čvrstina i elastičnost kože koja dobija tonus i novu energiju. Proizvodi se koriste ne samo za poboljšanje opšteg kvaliteta kože lica, nego i za poboljšanje delova kože izloženih spoljnim uticajima kao što su vrat, dekolte i ruke, kao i područija sa ožiljcima od akni.

Iako se mnogi blagotvorni efekti mogu videti nakon jednog tretmana, preporučeno je da se urade tri start up seanse, u razmaku od dve do četiri nedelje, kako bi rezultati bili potpuni. Sa svakim tretmanom struktura, i elastičnost vidno se poboljšavaju, a koža dobija mek i baršunast izgled. Restylane  skinboosters nije korekcija, već tretman kože hijaluronom čiji su efekti vidljivi bez promene oblika lica.

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker