Tajna trajne šminke

1
Tehnika iscrtavanja obrva japanskom i nemačkom metodom sve je popularnija i kod nas. Veoma je važno da se pre samog rada izabere adekvatan oblik i idealna boja, a o detaljima ovog načina ulepšavanja govori naša stručna saradnica.

Trajna šminka zapravo je dnevna šminka s kojom ćete izgledati negovano i otmeno ukoliko se uradi profesionalno. Za večernje izlaske, ukoliko želite, preko nje možete da naneste i klasičnu šminku. Tretmanom japanske i nemačke metode pored iscrtavanja obrva na najprofesionalnijem nivou, može da se radi kompletno senčenje usana i kapaka. Nakon šesnaestogodišnjeg iskustva u oblasti ulepšavanja i korigovanja kako ženskog, tako i muškog lica, savladala sam sve tehnike trajne šminke na prestižnim edukacijama u Beču, Minhenu, Visbadenu i Frankfurtu. Odskora, svoje umeće primenjujem i u Srbiji.

Najpre u udobnom i prijatnom ambijentu saslušam želje klijenta, a potom dam savet. Preciznim određivanjem odgovarajućeg oblika dolazimo do krajnjeg rezultata, a to su prezadovoljni klijenti. Kao prednost trajne šminke istaći ćemo svež i baršunast izgled, oštriji pogled  i izražajniji izgled lica. Možete izgledati lepše, blago našminkano, svežije sa izraženim pogledom i puni samopouzdanja u svako doba dana i večeri. a sve to zahvaljujući obrvama koje se iscrtavaju isključivo dlaka po dlaka

 

IMA LI TRAJNA ŠMINKA KONTRAINDIKACIJE?

Kontraindikacije na trajnu šminku kod proverenih i sertifikovanih kozmetičara, stručno obučenih da izvode trajnu šminku  za sada ne postoje. Kad jer reč o nedovoljno edukovanim i samoukim izvođačima ove metode, koji pigmente za iscrtavanje nabavljaju bez kontrole, na crnom tržištu, može se javiti alergija, a kasnije čak i ozbiljnija oboljenja.

 

KOJE SE BOJE KORISTE

Evropska unija nalaže korišćenje boja na vodenoj osnovi što znači da nijansa za godinu dana može da izbledi od 30 do 50 odsto, a to daje mogućnost da se nakon tog perioda promene oblik i boja u odnosu na prethodni izbor. Ukoliko se dogodi da boja izbledi za mesec dana, zasigurno je reč o njenom lošem kvalitetu. Za godinu do godinu i po dana, radi se osveženje nijanse koje će nam ponovo dati željeni oblik. Takođe, ukoliko klijent već ima tetovažu kojuželi dapromeni, stara može da se ukloni laserom, a potom da se iscrtava nova obrva.

 

KAKO IZABRATI OBLIK OBRVE

Svaka obrva unikatna je i odgovara određenom obliku lica, upravo zato je svaki rad neponovljiv i ne postoji šema za njihovo iscrtavanje. To nije hirurški zahvat, ali bitno menja fizionomiju lica, a u dogovoru sa klijentom, uz stručni savet, dolazimo do željenog oblika. Ukoliko klijent nije siguran šta želi, naš predlog se do sada pokazao nepogrešivim.

 

POSTUPAK

Pre iscrtavanja nanosi se anestezija u vidu kreme, gela ili tečnosti kako bi se klijent osećao komforno, a proces protekao bezbolno. Takođe, koristimo vrlo kvalitetne lokalne anestezije renomiranih proizvođača, a sve u cilju što lagodnijeg i udobnijeg osećaja. Zatim iscrtavamo oblik i u dogovoru sa klijentom prelazimo na izvođenje tehnike.

Obrve se iscrtavaju isključivo dlaka po dlaka u nekoliko nijansi i boja (3D). Postoje tehnike sa tanjim i debljim dlačicama zavisno od potrebe klijenta. Takođe, kod muškaraca radimo još dve tehnike u čemu je razlika između ženskih i muških obrva.

 

ŠTA NAKON ISCRTAVANJA

Dalju negu prepuštamo klijentu uz savet utapkavanja masnom kremom nekoliko puta u toku dana narednih 5 do 6 dana. Posle tri nedelje sledi redovna korekcija dodavanja sitnih dlačica tamo gde je potrebno i nakon godinu, do godinu i po dana, radi se osveženje boje. Do sada smo imali veliki broj zadovoljnih korisnika. Unošenjem novina iz svetskih trendova  trudimo se da uvek izađemo u susret klijentima i njihovim zahtevima. Treba istaći i to da se sve veći broj muškaraca obraća za savet i oblikovanje obrva.

Piše: Ljiljana - Lili Živković , make-up artist

Priredila: Jasmina Antonijević

makonda-tracker