Trendovi u zimskom make-upu

0
Hladno vreme diktira svoja pravila ne samo u odevanju, već i u biranju šminke. Naš stručni saradnik savetuje na koji način možemo da oživimo i osvežimo izgled dajući licu jedinstven i neponovljiv šmek.

Kao veliki pobornik nege lica pre bilo kakvog nanošenja make-upa, savetujem da nikako ne zaboravite da koristite odgovarajuću kremu pre nego što krenete sa šminkanjem. Hladnoća loše da utiče na vaše lice i izgled, pa pored toga što bore mogu da postanu izražajnije, vrlo često se dešava da se zarumenite više nego što biste vi to želeli. Takođe, jak vetar često može da bude poguban za vašu kosu jer je isušuje.

NJEGOVO VISOČANSTVO - PUDER

Pre svega, da biste zaštitili svoju kožu od spoljašnjih uticaja, obavezno zimi koristite puder. On izjednačava boju kože na celom licu, a istovremeno je štiti i hidrira. Posle nanošenja pudera, na vama je da odlučite hoćete li staviti akcenat na oči ili usne uz pomoću različitih boja koje su tu da osveže lice. Iako smo tokom leta koristili više fluo boje koje odlično idu uz vaš preplanuli ten, sad bi trebalo da one budu zagasitije, čak u vrlo diskretnim oblicima, kao što su maskare u boji ili ne toliko jaki ajlajneri. Ipak, s druge strane, oni moraju da budu dovoljno obojeni kako bi dali potreban sjaj i istakli boju vaših očiju.

SJAJNE USNE

Kada je reč o karminima, zimi je idealno da ih koristite jer će zaštititi vaše usne više nego sjaj, ali će i duže zadržati njihovu svežinu. Ukoliko želite da istaknete oči, na vama je da odaberete neku neutralnu boju karmina, na primer onaj boje usana. Ako odaberete neku smeliju varijantu, na oči nanesite neutralnu boju senke i ajlajnera.

Zimi je važno da se posveti i dovoljna pažnju noktima koji su moj omiljeni detalj za ovu sezonu. Uvek možete da izaberete stikere za nokte, kao brzu i idealnu varijantu, jer oni mogu da traju i do dve nedelje. U današnje vreme postoje lakovi velikih raspona boja, nijansi i sastava, kao što su, na primer, šljokice i konfeti efekat, pa zbog toga preporučujem da se sa noktima, kao efektivnim modnim detaljem, igrate jer ćete na taj način čak i neutralnim ili blagim make-upom dobiti jednu novu i jedinstvenu dimenziju.

 

Piše: Marko Nikolić, make-up artist L'Oreal Paris


Priredila: Jovana Dimitrijević

makonda-tracker