Kako pripremiti stopala za zimu

0
Kraj leta ne znači i prestanak intenzivne nege stopala. Naprotiv, jesen je idealno vreme da se otpočne prava briga o koži nogu i noktima kako bi oni do sledeće sezone blistali. O idealnom pedikiru za zimu govori naša stručna saradnica.

Svedoci smo moći marketinga i trgovine. Svi smo bili u iskušenju da kupujemo proizvode samo zato što nam se dopala reklama, logo ili pak ambalaža. Ako smo iskreni prema sebi, priznaćemo da bar 50 odsto kupljenih proizvoda nije odgovaralo našem tipu kože, 10 odsto nije imalo lep miris, a bar 20 odsto nije odgovaralo našem senzibilitetu. Pa se pitamo kako naučiti i kako odoleti?

Kroz dugogodišnji rad sa raznim preparatima naučili smo da je jedino bitna samo delotvornost. Za mnoge, kraj leta predstavlja i kraj nege stopala, a realno, to je tek početak. Zima, vlaga, pretopla i pretesna obuća predstavljaju veliku pretnju za vaša stopala. Mogućnost pojave gljivičnih oboljenja i uraslih noktiju mnogostruko raste. 

Kad dođete u salon za negu stopala, obično bude prekasno. Problemi koji se javljaju na ovom delu tela najčešće su uporni i sporo se leče, zato dajemo još jedan savet - ne dozvolite da do njih dođe.  

Iako kod kuće imate bar jedan proizvod za negu stopala, verovatno ga ne koristite redovno i pravilno. Stoga je bitno da  shvatite kako ova vrsta nege nije luksuz, već potreba.

Danas se sve više ljudi okreće prirodi, zdravom načinu života i ishrane, a mi vam, shodno tome, nudimo negu stopala potpuno prirodnim preparatima.

 

OPUSTITE STOPALA NA PRAVI NAČIN

Prateći potrebe klijenata, odlučili smo se za rad sa Jessica Zen Spa linijom proizvoda za negu stopala. Zavisno od individualnih potreba i preporuka pedikira, na raspolaganju su tri mirisne note. Pored mirisa, osnovna prednost preparata jeste i aromaterapija. Esencijalni sastojci prisutni su  u svim proizvodima koji se koriste u toku jednog tretmana nege stopala. U originalnom nazivu Energizing Ginger jeste linija preparata koju vam predlažemo da oživite vaš duh i osvežite dušu. Ako su vam stopala veoma osetljiva, koža sklona iritacijama i pod konstantnim stresom, onda je za vas pravi izbor linija Calming Green Tea. Za potpuni oporavak stopala i ubrzanu cirkulaciju savetujemo Revitalizing Citrus liniju.

 

NEGA U BOJAMA

Nakon uživanja u Spa oazi, treba da odaberete boju laka za nokte na nogama. Aktuelne su tamne boje koje u svojoj osnovi imaju šljokičaste detalje. Kako je reč o lakiranju noktiju na nogama, trend ove zime biće i brzina sušenja jer najnovija tehnologija proizvoda Flash Fusion pruža mogućnost suvog laka za nokte za samo 2 minuta. Jednom mesečno poželjno je odlaziti na pedikir, a između toga, kod kuće, svako drugo veče bilo bi idealno nanositi bilo koju kremu na stopala.

 

Piše: Ljubinka - Buba Dromljak, pedikir-manikir

Priredila: Jasmina Antonijević

makonda-tracker