Jelisaveta Orašanin: Nega lica i biste

0
Salon Dragica posetila je mlada glumica Jelisaveta Orašanin kojoj je ovom prilikom urađen tretman za konturu predela oko očiju, kao i tretman biste (poprsja). Na primeru ove poznate umetnice, naša stručna saradnica pokazala je kako lepota i mladost dolaze do i
Jelisaveta Orašanin; foto: Vladimir Šporčić
Jelisaveta Orašanin; foto: Vladimir Šporčić

Kako je koža oko očnih kapaka i očiju tanka i slaba, ona iziskuje posebnu negu i pažljivo odabrane tretmane. Zato sam se odlučila za pil-of masku koja izuzetno osetljivoj koži oko očiju vraća blistavost i svežinu, brzo otklanja sve znake umora i istovremeno je relaksira. Ovaj tretman zapravo glača i restrukturira konture očiju bez pritiska na očne kapke. Ovu masku preporučujem zbog njenih hranljivih sastojaka koji vidno smanjuju podočnjake, kesice ispod očiju i uopšte znakove umora. Odmah posle primene, klijent ima osećaj svežine, a pod dejstvom aktivnih sastojaka iz prirode, koža postaje gipka i elastična. Pil-of maska sastoji se zapravo iz praha i rastvora, a deo tretmana jeste i krema za masažu. Spoj pirinčanog praha i oligoelemenata iz algi stimulišu mikrocirkulaciju kožnog tkiva i jačaju njegovu otpornost na negativne spoljne uticaje. Kolagen morskog porekla svojim hidratantnim svojstvom pegla bore i borice, a eterično ulje ruže daje koži mekoću i čini je baršunastom.

Rastvor za negu regije oko očiju sadrži vitamine i biljne ekstrakte koji pojačavaju dejstvo aktivnih sastojaka sadržanih u prahu. Tu su i vitamin PP (pospešuje mikrocirkulaciju i dobar je antioksidant) i B5 koji deluje umirujuće na sve tipove iritacija kože prouzrokovane negativnim uticajima iz spoljne sredine.

TOK  TRETMANA

Prvo smo očistili lice losionom i mlekom, a šminku oko očiju uklonili odgovarajućim losionom. Zatim blago masiramo deo oko očiju kremom za masažu. Ostatke kreme uklanjamo vatom natopljenom losionom za skidanje šminke i osušimo kožu. U činiju sipamo sadržaj kesice od 10 g praha i odjednom dodamo rastvor za masku. Snažno promešamo (ne više od jednog minuta) da bismo dobili homogenu masu koju na prethodno pripremljeni predeo oko očiju uz pomoć špatule brzo nanosimo u debelom sloju. Počinjemo od donjih kapaka, pri čemu oči klijenta treba da budu otvorene s pogledom naviše. Maska se nanosi po ivici trepavica - od unutrašnjeg ugla oka ka spoljašnjem, tako da se napravi oblik polumeseca. Tek tada se zatvore oči, isti postupak ponovi se za gornje kapke. Masku ostavljamo da deluje 20 minuta, a zatim je lagano skidamo.

TRETMAN BISTE

I ovaj tretman sastoji se od maske u prahu i solucije (rastvora). Sadržaj kesice pudera sipa se u posudu, potom se dodaje rastvor i sve se energično meša uz pomoć plastične špatule dok se ne dobije homogena masa kojom se prekriva celo poprsje izbegavajući bradavice. Masku smo ostavili da deluje dvadesetak minuta, a zatim je skinuli kao drugu kožu. Inače, prah je sačinjen od morskog biljnog sveta (braon i zelene alge) i formira čvrst tonifikujući film koji obnavlja gipkost i elastičnost epiderma. Morski kolagen svojim hidratantnim svojstvima tkivu vraća neophodnu vodu i regeneriše ga. Rastvor za prah sadrži vitamine i biljne ekstrakte koji hrane kožu biste i istovremeno pojačava dejstvo praha. Tu su i blagotvorna svojstva glicerina, vitamina PP i ekstrakta pomorandže. Napominjem da je ovo jedan od najnovijih tretmana u savremenoj kozmetici koji vidno unapređuje i poboljšava čvrstoću, oblik, plastičnost i tonus košuljice biste, a kod naše klijentkinje, glumice Jelisavete Orašanin, dodatno smo osvežili lepotu njenog poprsja.

Priredio: Stefan Tošović

Piše: Dragica Kuzman Petrović, kozmetičar

TAGOVI: lepota123
makonda-tracker