Glamur za crveni tepih

0
Negovan i atraktivan ten posebno je važan u specijalnim prilikama i baš za njih osmišljen je u svetu sve popularniji tretman lica Red Carpet, a na koji način se primenjuje, objašnjava naša stručna saradnica Tijana Antonijević.
Nikol Kidman. Foto: Guliver, Shutterstock
Nikol Kidman. Foto: Guliver, Shutterstock

Negovana koža imperativ je savremene žene koja odiše šarmom i samopouzdanjem. Vaše lice otkriva vašu ličnu istoriju, kao i to s koliko poštovanja negujete svoju kožu. U okviru kozmetičkog salona Diktat, nude se najsavremeniji tretmani za negu lica, podmlađivanje kože, medicinski tretmani lečenja problematične kože i mnogi drugi. Jedan od trenutno najaktuelnijih tretmana jeste Red Carpet, inače najsavremeniji način isticanja lepote, novitet na profesionalnom polju.

Pravi 2 u 1 hidratantni tretman sa visokim sjajem, kombinuje tretiranje kože sa ulepšavanjem. Preporučuje se onoliko često  koliko neko hoće da bude lep, za svakoga ko želi da uvek bude u svom najlepšem izdanju. Red Carpet   tretman dehidriranoj koži vraća sjaj, lice ima manje bora, koža je vidno lepša, sjajnija i mekša, a ten dobija izvanrednu svežinu. Tretman omogućava da šminka u toku dugog dana ili noći bude postojanija. Ovaj način negovanja lica radi se neposredno pred izlazak, za doček Nove godine, venčanje ili neku drugu specijalnu priliku kada želite da izgledate glamurozno. Prednost je i to što sam tretman ne zahteva mnogo vremena, već je za njega potrebno izdvojiti samo pola sata.

Red Carpet naročito je pogodan za mutnu i dehidriranu kožu koja zahteva neposredni i maksimalni flesh lift efekat (vitaminski koktel tretman). U tretmanu se koriste dve vrste pilinga, jedan koji se nanosi na konturu oka i onaj koji se stavlja na lice, vrat i dekolte. Piling je idealan za dehidriranu kožu jer po njegovom otklanjanju na koži ostaje svilenkasti film. Nakon nanošenja hiperhidratantnih seruma koji popunjavaju bore, radi se masaža uz pomoć vitaminskih ulja koja snabdevaju kožu neophodnim vitaminima.  U završnoj etapi priprema se print maska napravljena po meri kože klijenta, visokostimulativna i bogata aktivnim sastojcima morskog porekla. Ona ostaje meka i skida se poput druge kože na koju su utisnute sve bore. Ne samo da uklanja umor, već i osvežava i napaja tretiranu kožu. Na ovaj način, rezultati su fascinantni, dobija se instant lift efekat, mladalačka i zategnuta koža, blistav ten i savršena mekoća.

 

Priredio: Danilo Mašojević

Piše: Tijana Antonijević, magistar farmacije, specijalista kozmetologije

 

makonda-tracker