Make-up trendovi za predstojeću sezonu

0
Kako da zablistate u poslednjim danima leta, zbog čega su ove sezone nokti u jarkim bojama pravi modni asesoar, ali i na koji način da prilagodite svoj make-up prvim danima jeseni, otkriva naš stručni saradnik.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pošto još traje sezona odmora, sunčanja i koktel žurki na plaži kada nosimo malo garderobe ili samo kupaći kostim, važno je da znate da jarkim bojama usana ili noktiju, bez obzira na nedostatak odeće, odajete svoj lični stil. U svakom slučaju, odaberite boje za ovo leto na izmaku!

SAVETI ZA LICE

U vrelim letnjim mesecima i make- up treba da bude smanjen na minimum kako bismo dozvolili koži lica da se odmori, osunča i diše jer, kao i vama, tako je i njoj potreban odmor. Zaštitni faktori u kremama i make-upu, jesu must have za leto. Ako imate osećaj da ste goli bez šminke, predlažem L'Oreal BB kremu kao idealan proizvod jer osim što neguje kožu, dovoljno je istonira i izjednači boju tena.

 

NEKA PRŠTI OD BOJA

Bronzeri sa sedefom daju dodatni sjaj i osveženje koži, a pošto su 80-e ni, samim tim su i sve fluorescentne boje idealne uz tako osunčan ten. Odaberite glosa ili 
karmin kao akcenat kada je lice u pitanju i vodootpornu maskaru da spreči topljenje i neželjeni efekat razmazivanja oko očiju.

NOKTI KAO MODNI DODATAK

Najveći hit ove sezone jesu nokti koji su idealan modni dodatak! Igrajte se bojama, tehnikama, mat i sjaj kombinacijama, dajte svojoj mašti na volju. Inače, na tržištu se mogu pronaći fenomenalni stikeri za nokte koji su savršeni jer se samo zalepe, a traju duže i od laka.

MAKE-UP ZA PRVE DANE JESENI

Sa dolaskom ovog godišnjeg doba boje se polako smiruju, nema više jarkih kolora i šljokica i sa glossy prebacujemo se na mat varijante. Iako su prirodni, karminu imaju boju, ali im je tekstura više mat, čak i kod lakova koji i dalje dominiraju, ali imaju malo smireniju notu. Samim tim što su nijanse ruževa mirnije, možemo polako obratiti pažnju na rumenilo ili oči. Kako biste još malo zadržali efekat osunčane kože, moja preporuka je da se fokusirate na rumenilo koje može biti intenzivnije ili imati sedefa u sebi. U tom slučaju oči istaknite ajlajnerom i maskarom koja dale volumen i opet dobijate glamurozan efekat bez mnogo šminke.

Ukoliko ipak želite da istaknete oči senkama, ublažite ostale delove lica. To znači da nanesete blago rumenilo, prirodniji karmin, a smokey eyes daće očima mističan izgled. Trudite se da izbegnete crnu senku, birajte zagasitije boje ljubičaste, zelene i braon i tako istaknite oko, a opet ga samo osvežite maskarom. U svakom slučaju, moja preporuka je da pratite svoj lični stil i u njega unosite novine iz trendova, a ne da ih doslovno kopirate i tako menjate svoj izgled od sezone od sezone jer ne znači da sve što se lansira kao moderno svima dobro stoji. Uzdržite se od toga da budete nečije kopije, već vi postanite original vredan kopiranja!

 

Marko Nikolić, make-up artist, Fox models


Priredila: Jelena Kulović

 

makonda-tracker