Novi miris koji vas vodi u Andaluziju - Seville a l'Aube

0
Brend L’Artisan na tržište donosi novi miris Seville a l'Aube – laku, lepršavu i svežu notu koja vodi na romantično putovanje u Španiju.
foto: Promo
foto: Promo

L'Artisan Parfumeur, Seville a l'Aube - Sevilja u zoru, nosi narandžin cvet od otvaranja, do same zavšnice parfema: azahar - kako na jugu Španije zovu cvet narandže, u ovom je parfemu sveprisutan, i najpre je lak i lepršav, zelen i svež, obogaćen začinima, pa potom prelazi u stranu mešavinu jasmina pčelinjeg voska, da bi na kraju poprimio tamne note, obložene tamjanom i lavandom iz Sevilje.

- U Sevilji sam. Stojim pod narandžinim drvetom u punom cvetu, u naručju Romana, Španca u crnoj odeći, koji će mi postati ljubavnik. Od zalaska sunca, stojimo tu, posmatramo povorku u religioznoj procesiji sa pozlaćenim drvenim postoljima na kojima su statue Hrista i Device Marije. U toku je "Madrugada", najduža noć Svete Nedelje, i ceo je grad na ulicama: procesija će trajati sve dok jutarnje nebo ne prekriju lastavice. Iz kadionica se diže oblak mirisa mirišljavih smola koji hvata za grlo, miris kojim ljudi milenijumima šalju svoje poruke bogovima - pomešan sa slatkim, medastim mirisom sveća od pčelinjeg voska - ovako opisuje najpoetičniju noć svog života Denis Bole, (Denyse Beaulieu) vlasnica parfemskog bloga Grain de Musc iz Kanade, u svojoj knjizi The Parfum Lover, koja je doživela izdanja u Britaniji, Sad i Kanadi. Ma kako izgledalo, ova knjiga nije ni ljubavni roman ni putopis, nego nam prenosi proces pravljenja parfema na osnovu uspomena!

Na jednoj parfemskoj promociji Denis je, naime, srela je čuvenog parfimera Bertrana Duhcaufour-a, i ispričala mu koliko bi volela da tu noć u Sevilji može da pretoči u mirisnu uspomenu.

Bertran se zainteresovao, L'Artisan Parumeur je poznat po tome što svojim umetnicima dozvoljava punu slobodu kreacije, i tako su se Bertran i Denis našli na zajedničkom zadatku. Denis je evocirala uspomene i povezivala ih sa mirisima, Bertran je komponovao parfem.

Imate li vi svoju romantičnu noć? Kako bi ona mirisala?

Dođite u Metropoliten i pođite na romantično putovanje u Španiju.

Cena 12.600 din 100 ml EDP

 

makonda-tracker