Kako se našminkati za posao?

0
Pripreme za odlazak na prvi razgovor za posao podrazumevaju i adekvatan odabir make-upa. Naša stručna saradnica, Nena Ilić, opisuje koju bismo dekorativnu kozmetiku trebalo da koristimo kako bismo ostavile najbolji utisak
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kada krenete na razgovor za posao, morate da odaje utisak žene koja vodi računa o sebi, a to znači da se ne sme preterivati u bilo kom smislu, ni u oblačenju, a naročito ne u šminkanju. Čist i uredan izgled se podrazumeva. U ovoj situaciji uvek predlažem minimalizam i prvenstveno je bitno da se pokriju nedostaci tako što ćete na lice staviti lagani puder ili toniranu kremu u manjoj količini. Izuzetno je važno da ga dobro utrljate u kožu lica i vrata kako se ne bi pojavile fleke zbog nepravilnog raspoređivanja tena. Najvažnije je da stavite korektor na podočnjake, što je ujedno i najbolji način da prikrijete umor od napornog dana ili iscrpljenost zbog neprospavane noći. Moj favorit je rumenilo u nekoj roze ili nijansi kajsije koje bi dodatno dalo svežinu vašem licu. Takođe, da bi ono dobilo potpuni oblik i pravi sjaj, nezaobilazna su maskara i ruž ili sjaj za usne u nekoj neutralnoj boji.

 

NESESER ZA SVAKI DAN

Kojim god poslom da se bavite, bitno je da budete dopadljive i ostavite utisak sigurne, samouverene osobe. Treba izabrati boju i način šminkanja u skladu sa oblikom lica, fizionomijom, karakterom, ali i godinama. Make-up takođe diktira izbor garderobe, frizure, boje kose, ali najviše pažnje neophodno je posvetiti higijeni lica. Redovni odlasci kod kozmetičara doprineće vašem lepom tenu, a samim tim i podloga će izgledati bolje. S obzirom na to da većina žena ne može da izdvoji previše vremena za šminkanje ujutro pred odlazak na posao, predlažem brzinsku varijantu. Izuzetno je važno da obratite pažnju kada kupujete nijansu pudera jer ona mora da bude najpribližnija boji vašeg tena. Malo krejona vešto izvučenog i osenčenog u krajnjim uglovima očiju i lepo izvučene trepavice maskarom, sasvim je dovoljno da izgledate lepo i sveže. Naravno, rumenilo je nezaobilazno. Žene koje vole da eksperimentišu, mogu da se igraju i bojom karmina.

Nena Ilić, šminkerka

 

makonda-tracker