Neodoljivo glatka i hidrirana koža tokom celog dana - NIVEA Smooth Sensation Soufflé za telo

0
Negujući NIVEA Smooth Sensation Soufflé za telo omogućava vašoj koži da u trenutku postane meka poput bebine. Nemasna formulacija sadrži kombinaciju dragocenog Ši Putera i Hydra IQ čime obezbeđuje vašoj koži dugotrajnu hidrataciju, a Hydra IQ podstiče stvaranj

Svi imamo male specijalne jutarnje rituale koji nas čine svežijim i pripremaju za dan koji je pred nama. Neko uživa u laganom doručku, dok neko radije odmah kreće sa vežbama. Jedni meditiraju, drugi slušaju muziku. Ali ono što je zajedničko većini žena je: savršeno jutro počinje tuširanjem, divnim osećajem slapova vode koji se spuštaju niz ramena i celo telo, praćeni kratkom masažom tokom nanošenja mleka za telo na kožu.

Jutro je ono dragoceno vreme kada se i naša koža budi, spremna da upije vlažnost koja joj je potrebna u toku dana. Negujući body souffle omogućava vašoj koži da u trenutku postane meka poput bebine. Nemasna formulacija sadrži kombinaciju dragocenog Ši Putera i Hydra IQ čime obezbeđuje vašoj koži dugotrajnu hidrataciju. Hydra IQ podstiče stvaranje novih Aquaporina-hidratacionih kanalića koji su odgovorni za transport molekula vode između ćelija kože.

Nova nemasna formulacija sa dragocenim ši puterom, Hydra IQ i hranljivim lipidima koji lagano prodiru u kožu i učvršćuju je. Redovnim korišćenjem čak i suva koža izgleda i postaje glatka. 300 ml, 499,00 dinara

 

Saveti kako da vam jutro postane najbolji deo dana:

U saradnji sa psihologom Iris Nowacki dajemo vam savete kako da što bolje započnete dan. Pogodni su i za ranoranioce, ali i za  one koji više vole da sebe zovu noćnim pticama

 

1. Zdrav i dobar san je veoma važan

Stvorite sve uslove za zdrav san. Pročitajte nekoliko strana omiljene knjige, popijte čašu toplog mleka, okupajte se u toploj kupki, poprskajte jastuk sa opuštajućim mirisom lavande ili uradite nekoliko relaksirajućih vežbi. I uvek ugasite TV kada ste spremni da se prepustite snu.

 

2. Pripremite se

Kreirajte u svom gnezdu jutro koje će početi bez stresa. Pripremite unapred neophodne stvari, sredite tašnu i razne druge sitnice koje ćete tog jutra poneti pri odlasku iz kuće. Na ovaj način nećete ih tražiti ujutru i bićete opušteniji kada znate da vam je sve spremno za sledeći dan.

 

3. Program pre spavanja

Pre nego što zaspete probajte da mislite samo na dobre stvari koje ćete sledećeg dana uraditi ili kako ćete započeti dan.(recimo, miris omiljene šoljice kafe ili tost namazan puterom i marmeladom).

 

4. Nagradite sebe ekstra minutima

Užasno je kada od ranog jutra morate da žurite. Potrudite se da ustanete bar 20 do 30 minuta ranije nego što to inače činite. Uskoro će vam to postati rutinska stvar, a celog dana bićete zahvalni za ovaj bonus od nekoliko važnih minuta. Ovo je samo vaše vreme i pomoći će vam da dan započnete i provedete bez stresa.

 

5. Prijatni zvuci koji nas bude

.Vaš budilnik kao ni njegov neprijatan zvuk, više  vam nije potreban. Isprobajte neke druge zvuke. Možda bi ste voleli da vas budi nežan, poznat glas, ili možda da čujete nežan gong Zen budilnika. Takođe buđenje uz omiljenu melodiju je pravi način da dan započne u pozitivnom tonu.

 

6. Ustanite brzo iz kreveta

Veliko iskušenje predstavlja poznata rečenica, “dremnuću još samo malo”, ali  savetujemo da to ne radite. Budilnik vam govori da ustanete, ali vaše telo bi ostalo još malo u krevetu. Ipak, vaša glava zna da je vreme za ustajanje. Rezultat je haos koji nastaje zbog kontradikcije potreba i želja, i, sledstveno tome, o mirnom početku dana u ovom slučaju nema ni govora. Ukoliko hoćete da izbegnete frustrirajući unutrašnji konflikt, odmah ustanite, i isključite budilnik.

 

7. Trik sa svetlom

Ostavite zavese  malo odškrinute, i dozvolite da dnevno svetlo nežno ulazi u vašu sobu. To će podstaći urođeni ritam sna i smene noći i dana. Ovaj podsticaj se dešava zahvaljujući našem hormonu sna, melatoninu, koji prestaje da obavlja svoju funkciju kada je naše telo izloženo svetlosti, što znači i da se brže budimo. Tokom tmurnih zimskih dana možete koristiti energetske lampe ili svetlo koje će vas buditi. Kao i jutarnji osmeh, tako i svetlo čini da dan započnete optimistički.

 

8. Smejte se stalno

Kada se smejemo, aktiviraju se isti fizički efekti kao kada smo srećni. Hormoni se oslobađaju, nivo stresa opada, mišići se opuštaju a naše disanje i srčani rad se usporavaju. Zapamtite da se morate  smejati  i usnama, ali i očima kako biste osetili te efekte. Pravilan osmeh možete vežbati tako što ćete staviti olovku među zube, ali ne nužno ujutru.

 

9. Ludirajte se

Da li ste svesni koliko je korisno kada ispred ogledala pravite razne smešne izraze, ludirajući se?Mišići lica funkcionišu tako što opuštaju crte lica i dan će tako početi sa puno zabave. Jednostavno je: zategnite mišiće od brade do usana, jedan za drugim, držite ih tako zategnute nekoliko trenutaka i onda ih opustite. Smešni izrazi lica preduslov su dobrog raspoloženja.

 

10. Istežite se, istežite se, istežite se...

Istegnite se po ustajanju iz kreveta, skočite i tako pokrenite metabolizam. Najbolje je da vežbe istezanje radite i dok još ležite. Brzo opuštanje mišića predstavlja odličnu naviku za zdrav početak. Počnite sa rukama, zatežući ih i opuštajući mišiće. Kada ovo primenite na celo telo, spremni ste za novi dan!

 

 

11. Dišite duboko

Osam do deset uzdaha je sve što vam treba da ujutru podignete energetski nivo. Duboko udahnite i potpuno izbacite vazduh iz pluća kada izdahnete. Potrudite se da ste opušteni i smireni. Ramena i telo neka su opušteni. Ukoliko ležite u krevetu na leđima, moći ćete da osetite kako uzdasi putuju vašim telom. Vežbe disanja su vrlo efikasne ukoliko se kombinuju sa vežbama istezanja. Istegnite celo telo dok dišete duboko i zevate.

 

12. Muzika za popravljanje raspoloženja

Pustite neku muziku, igrajte između tuširanja, dok čekate prvu kafu. Ovo će vam prijati i lako se može uvrstiti u redovni jutarnji ritual. Muzika treba da se čuje dok vežbajući obnavljate nivo kiseonika ili dok radite vežbe disanja u krevetu. Možete otvoriti prozor, prošetati balkonom, ili, pak, vežbati tai chi u vrtu. Kada je lepo vreme potrudite se da ujutru dobijete što više svežeg vazduha.

 

13. Jutarnji rituali

Čuvajte ih kao jedinstvene jutarnje rituale i lepo započnite dan. Jednostavno, samo ih dopunite povremeno sa nečim novim, kao što su vežbe disanja i vežbe istezanja. Uštedećete dosta vremena ako budete odredili te male rituale za početak dana.

 

14. Uživajte

Odvojte neki trenutak kako bi zaista počeli dan sa uživanjem. Počastite sebe sa “trenucima sabranosti” što će vašem danu dati jedan nestvaran kvalitet. Skoncentrišite se na taj prvi gutljaj kafe ili čaja, uživajte u aromama napitaka, ili se skoncentrišite da osetite kako vaša koža reaguje dok nanosite hidratantnu kremu, ili uživajte u mlazu vode pod tušem, ili pak u osećaju nove majice na vašoj koži.

 

15. Kako garderoba utiče na raspoloženje

Kombinovanjem osnovnih odevnih predmeta kao što su crne pantalone ili neka suknja u boji sa nekim interesantnim gornjim delom, i modnim detaljima uštedećete dosta vremena.Takođe je dobro imati neko omiljeno odelo koje ćete iskoristiti kada nemate baš nikakvu ideju  šta biste tog dana obukli. Izvesne boje poboljšavaju jutarnje raspoloženje, pa tako svetle boje daju  snagu, dok recimo roze boja deluje umirujuće i pomaže vam da prebrodite stresan dan. Kada birate odevnu kombinaciju za dan pred vama, zapitajte se u kojim bojama ćete se najprijatnije osećati.

 

16. Podarite sebi komplimente

Pogledajte se u ogledalo i podarite sebi neki kompliment. Radite na samopouzdanju, ogledajući se i istegnite se i ispravite. Sigurno ima nešto na vama što vam se baš dopada: možda su to oči, usta ili nos. I ne zaboravite da se smešite dok gledate vaš odraz u ogledalu. Dobra slika o sebi i poruka ljubavi prema sopstvenom telu uticaće na vaše samopouzdanje, a vi ćete zračiti tokom celog dana.

 

17. Rutina hidriranja relaksira

Budite nežni i strpljivi kada je u pitanju vaša koža. Način na koji dodirujemo kožu kada nanosimo proizvode za negu, ne predstavlja samo funkcionalnu aktivnost, već to je i direktno komuniciranje sa našim emocijama. Svaki dodir transformiše se u pozitivno osećanje. Naše telo ne otpušta samo hormone kada nas drugi ljudi dodiruju već i kada nežno mazimo našu kožu. Ovo je veoma dobro za jutarnje opuštanje.

 

18. Nežnost će vas usrećiti

Pokušajte da dotaknete, pomazite i na taj način uspostavite komunikaciju sa partnerom ili članovima porodice. Dodirnite njihove ruke, lice, pomazite im ramena, zagrlite ih dok pravite kafu ili nekim drugim gestom pokažite im svoju ljubav i odanost.

 

19. Ne sve istovremeno…

Dok ujutru doručkujete, pomalo gledate televiziju, slušate radio, novine su već na stolu a kompjuter otvoren kako biste proverili poštu, i još i razgovarate sa članovima porodice. Ovo svakako ne predstavlja dobar početak dana. Opredelite se za samo jedan izvor informacija

 

20. Prečistite emocije

Čim ustanete popijte veliku čašu vode. Ovo je pravi emocionalni tuš, vodopad u vašem telu koji će sprati sve terete i negativna osećanja, ostavljajući vas pročišćenim. Dok pijete, zamišljajte kako voda putuje kroz vaše telo i pročišćava ga.

 

21. Snaga vitamina

Doručak je pravo vreme da sebe počastite energetskom hranom. Tokom dana često na to zaboravimo. Zato dok doručkujete navalite na vitamine.Smislite samo vaš lični jutarnji vitaminski program. Na primer, svež sok od crvenog greipfruta sadrži mnogo vitamina C. Čaša soka od paradajza sadrži vitamin lepote, biotin, koji će uticati na lep izgled vaše kože i kose. A omlet sa sirom bogat je vitaminom B12, izvorom energije i dobrog raspoloženja.

 

22. Sladak doručak je OK

Uzimanje slatkih obroka za doručak pomaže da sprečite napade gladi u toku popodneva. Ali i neodoljivu potrebu za čokoladom. Naš metabolizam je ujutru u velikom zaletu i sagoreva kalorije. Skorašnja istraživanja obavljena na Univerzitetu u Tel Avivu potvrđuju da osobe koje ujutru jedu čokoladne kroasane, mafine ili tost namazan sa marmeladom, treba i da nastave to da rade. Ne mislite na kalorije koje unosite. Nervi koji su zaduženi za ukus izuzetno su osetljivi ujutru i osećaj ukusa je intenzivniji nego tokom drugog dela dana.

 

23. Neka svane što pre! Jedva čekam da ustanem iz kreveta!

Ovako ćete se osećati ukoliko vaša jutarnja rutina krene pozitivnim tokom. Ukoliko svakodnevno prolazite kroz ove savete uskoro ćete primetiti kako vaše misli, radnje i rituali podižu vaše raspoloženje i pomažu vam da uživate u danu koji je pred vama.

 

 

 

makonda-tracker