Izmerite celulit da ga lakše pobedite

0
Postoje četiri faze celulita, a započinjanje tretmana u prve dve faze, omogućava vam da sprečite treću, tokom koje celulit postaje vidljiv, počinje da smeta, i kada se, nažalost, većina žena i odlučuje za anticelulit tretmane. Saznajte u kojoj ste vi fazi.

Kako se meri celulit?

Sigurno ste već čuli za tzv. Pinch, test sa štipkanjem kože. Da biste uradili ovaj test, uštinite kožu sa spoljne strane butina.

Nulti stadijum - vi ste srećnica, na uštinutoj koži nema promena!

Prvi stadijum, vide se neravnine nalik na pomorandžinu koru kada je koža uštinuta, ali ne i kada je pustite. Idealno za uspešan tretman.

Drugi stadijum - neravnine se vide kada stojite, ali ne i kada ležite.

Treći stadijum - da, celulit je vidljiv i kada ležite.

Četvrti stadijum - kada uštinete kožu tokom testa to vas baš boli!

 

Izmerite celuit!

Da, pinč test pomaže, ali ne može da pokaže celulit u onom najranijem stadijumu kada se on najlakše rešava, i veoma je proizvoljan. Danas postoje veoma precizni aparati koji mere stadijum celulita. 

- Celluscan je najnoviji italijanski aparat za merenje stepena i količine celulita na nogama  u svim fazama - kaže dr Ivana Filipović Marković.

- Pregled Celluscan aparatom traje sedam minuta, a zasniva se na suptilnim promenama temperature u predelima kože zahvaćenim celulitom koju mogu da izmere osetljivi senzori Celluscana. Aparat svojim infracrvenim zracima može da otkrije celulit pre nego što on postane vidljiv golim okom. Aparat rangira četiri stepena celulita, i četiri stepena zadržavanja vode. Test se izvodi jednostavno, prislanjanjem na kožu butina - gde se količina celulita, toksina i vode meri na 45 mesta.  

 

Šta znače faze celulita

- Kažu da je celulit bolest modernog doba. To je samo delimično tačno. Prvo, zato što se on ranije nije doživljavao kao estetski problem. Danas su estetska merila drugačija, ali i način života pogoduje stvaranju celulita, a posebno one loše navike kojih se tako teško oslobađamo: cigarete, alkohol, masna hrana i slatkiši, dugo sedenje... Ako nosite usku odeću, recimo farmerke, usporavate cirkulaciju i takođe doprinosite stvaranju celulita.  Naravno, nismo sve sami krivi, tu je i genetika - kaže dr Ivana Filipović Marković koja se u svom centru Delta Estetika posvetila ovom problemu i napada ga raznim savremenim tretmanima, čiju kombinaciju prilagođava svakoj osobi ponaosob, a uključuje i nutricionističke savete.

- U prva dva stadijuma celulita, reč je o dugoročno akumuliranoj tečnosti, pa savetujem ishranu bez slatkiša i gaziranih pića. Uz tretmane koji pospešuju cirkulaciju, savetujem i da se iz hrane izbavi so, a da se uzima mnogo voća i povrča. - kaže dr Filipović-Marković.

- U trećem i četvrtom stadijumu, potrebni su kombinovani tretmani, kojima prethodi pravilna detoksikacija.

 

Gde je početak borbe protiv celulita?

Celulit se ne meri samo na početku tretmana - ovaj aparat omogućava terapeutu, ali i vama, da pratite useph primenjene terapije, što je, priznaćete, tako primamljivo.

 

makonda-tracker