Spremite nokte za novu sezonu

0
Pitanje trendova u manikiru danas je jednako važno kao i biranje modnog autfita, a nokti su postali bitan asesoar pa je važno odabrati pravu boju laka. U mesecima pred nama nosiće se zlatna, bronzana, tamne nijanse i pastelne boje
Foto: Guliver, Shutterstock
Foto: Guliver, Shutterstock

Pitanje manikira već nekoliko godina unazad nije samo pitanje urednosti i stvar lične higijene, već nešto više od toga. Otkako su vodeći svetski dizajneri, osim na svoje kreacije, počeli da skreću pažnju i na detalje, manikir je dobio visoko mesto na njihovoj listi prioriteta. Počeo je da se tretira kao važan asesoar na koji ne samo manekenke, već i svaka žena koja vodi računa o sebi, obraća pažnju. I tako smo stigli do vremena u kojem je, slobodno može da se kaže, manikir dobio počasno mesto i u modnom svetu. Trendovi nisu više rezervisani za odeću, obuću, make-up i frizuru, već i za nokte! Važno je kakav je njihov oblik, duzina, boja laka...

OPI lak za nokte, 1.200 RSD

BAZA SAVRŠENOG MANIKIRA

Poželjno je odlaziti u salon na manikir, ali, ukoliko ste iz bilo kojeg razloga sprečene, za kućno sređivanje noktiju potrebno je da imate svoj alat. Čine ga: metalna turpija, piling, makazice za nokte, makazice za zanoktice, tupi skalpel, baza za nokte, preporuka je ona marke Essie, lak Opi i završni sjaj ili fiksator, na primer marke Jessica. Reč je o profesionalnim aparatima kojih ima i na domaćem tržištu.

YSL Lak za nokte, 2.984

VAŽNI KORACI

Prvo treba uraditi piling rukom, pa turpijom oblikovati nokte po želji. Potom, potopiti jednu šaku u činijicu sa mlakom vodom u koju prethodno treba staviti nekoliko kapi kupke. Nakon pet minuta izvaditi ruku i tupim skalpelom očistiti nokatnu ploču, kao i deo ispod zanoktica, a onda makazicama iseći samo zadebljali deo zanoktica. Prebrisati nokte tuferom natopljenim alkoholom, namazati hranjivu bazu, zatim lak i na kraju fiksator.

 

MALA PRAVILA LAKIRANJA

Preporuka je da se u oba sloja nanošenja laka prvo namaže ivica nokta, zbog postojanosti laka jer je reč o delu nokta s kojeg lak prvo spada, a potom i ceo nokat. Na kraju nokatnu ploču premažite bilo kojim fiksatorom. Kada se lak osuši, u zanoktice utrljajte specijalnu hranljivu kremu za zanoktice ili bilo koju drugu hranljivu kremu za ruke. Dok ne stigne leto kada pravo iz salona možete da uskočite u sandale i nastavite put svojih obaveza ili uživanja, zimi je potrebno malo više vremena kako bi se nokti osušili. Najnoviji Flash Fusion Jessica sistem ruši sva pravila i menja industriju rada sa noktima! Nije reč niti o gelu, niti o laku za nokte, već o jedinstvenom proizvodu koji kombinuje ono najbolje od gela i laka. Samosušeći je i ne zahteva upotrebu UV ili LED lampe. Suši se u roku od pet, a skida za smo 2 minuta.

AKTUELNE BOJE ZA NOVO LETO

Baš kao i kada je reč o odeći, i u manikiru boje diktiraju trendovi. Ovog leta nosiće se nijanse podeljene u tri grupe.

- zlatni i bronzani kolorit lagano postaje hit koji će svoju popularnost doživeti za vreme vrelih letnjih dana.

- tamnoplava i tamnoljubičasta i dalje su trendy i, ako pravimo rang-listu, po bitnosti su na drugom mestu

- sam vrhu aktuelnosti zauzimaju sve pastelne boje! Dakle, svetloplava, nežnožuta, nežnoroze, lila, narandžasta...

NAPOMENA:

Boju laka možete birati u skladu sa garderobom, ali, baš kao što više nije pravilo da se kombinuje ista nijansa tašne i cipela, tako nije obaveza ni da se na nogama i rukama nosi isti lak. Mnoge  žene se odlučuju za, na primer, tamnoljubičasti lak na nogama, jer im se slaže sa sandalama, a na rukama svetloplavi ili lila. Naravno, crvena boja večno je aktuelna i nikada ne izlazi iz mode!

 

 

makonda-tracker