Dobijte bitku s borama

0
Mnogo više nego što se to zaista i primeti, po ulasku u tridesete žene se uplaše da će se godine očitati na njihovom licu. Vreme ne možemo zaustaviti, ali o načinu na koji mladoliku kožu možemo održavati, govori naša stručna saradnica Ivana Savić, diplomirani
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kako ne biste morale da lečite posledice propuštene nege, počnite sa tretmanima radiotalasnog liftinga čim proslavite ovaj jubilej jer ćete na taj način kupiti i do petnaestak godina. Ova metoda uz pomoć koje se zateže koža lica, vrata i dekoltea nije agresivna, već prirodna, a nije ni ograničena vremenskim prilikama, tako da je možete raditi u svako godišnje doba.   

Avon Anew Vitale dnevna krema, 970 RSD

EFEKTI RADIOTALASNOG LIFTINGA

Tretman se zasniva na stimulaciji sinteze sopstvenog kolagena, kao i proizvodnji novog. U našem organizmu, zavisno od genetike, sinteza kolagenskih vlakana, kao i njihova produkcija prestaje između 22 i 25 godine. Potom koža počinje da stari, gubi se tonus te tako u pedesetim godinama često imate vizuelni utisak da su se vaši obrazi spustili, a koža vrata i dekoltea postala opuštena. Ovom metodom daje se impuls sopstvenom kolagenu da ponovo počne proces sinteze, na taj način tonus lica počinje da se diže, ono postaje jedro i zategnuto, kao i koža vrata i dekoltea. Tretman se izvodi pomoću aparata za radiotalasni lifting i traje između 30 i 45 minuta u zavisnosti od toga da li se tretira jedna ili više regija. Nije bolan i već posle prvog puta koža se adaptira na toplotu, a nakon toga klijent može da se opusti i čeka finalni rezultat.

 

KADA DA TRETIRATE KOŽU

Radiotalasni lifting preventivno bi trebalo početi već od tridesete godine. Da bi se ostvario pravi efekat potrebno je da se uradi šest tretmana u razmacima od 15 do 21 dana, koliko je potrebno za proces sinteze kolagena. Nakon završetka kompletnog RTL procesa prvi doživljaj koji drugi imaju o vama jeste da ste upravo došli sa divnog godišnjeg odmora jer je vaše lice sveže i zategnuto sa prilično podignutim jagodicama. Važno je znati i da radiotalasni lifting ima odloženo dejstvo, što znači da  njegov potpuni efekat dolazi do izražaja dva meseca od  poslednjeg tretmana, a pun efekat imaćete i u periodu od godinu dana.  

 

KOLIKO ČESTO SE TRETMAN IZVODI

Moja preporuka je da se kompletan tretman uradi jednom u celosti, a nakon toga da se jednom godišnje ponove dve do tri seanse kako bi se održalo postojeće stanje. Ali budući da je metoda primenjiva na sve tipove kože, u praksi RTL koristim i u cilju ubrzane regeneracije kože, kada radim neku od invazivnih metoda za uklanjanje ožiljaka koji su nastali kao posledica akni ili kod hiperpigmentacija.

Ivana Savić, diplomirani estetičar

Priredila: Mirjana M. Višnjić

makonda-tracker