Mali raport sa Sajma frizura

0
Moda se menja brzo, frizure još brže. Izvor novih ideja, inspiracija, i tehnika nedavno je bio centar zbivanja - London Hair Fair 2012, odakle su se naše stručne saradnice Sofija Janković i Jelena Jovanović Srna, javile pune utisaka
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Na nedavno završenom Sajmu frizura u Londonu sve je odisalo stilom Kejt! Za one naklonjene klasici i prefinjenosti, tu je Kejt Midlton, a za one modno otrežnjene tu je večita inspiracija Kejt Mos. Zajedničko za obe jeste to da im frizure, i uopšte celokupan look, odišu neobaveznošću. To se videlo i na njihovim venčanjima - imale su blago zatalasanu kosu sa ukrasima. Jedna je stavila venac od cveća, a druga krunu kao ukras.

Ove jeseni na velika vrata vratile su se forme neobaveznosti.

Umesto uštogljenih frizura i stroge forme, kosa je prvenstveno zdrava i majstorski dobro ošišana. Kolorit je potpuno prirodan i veoma lagano osenčen.

Frizure su opuštene, blago podignute bez strogih formi. Sve odaje izgled ležerne, sređene žene koja se nije preterano opteretila sređivanjem.

Neobavezno je ključna reč za frizuru za predstojeću sezonu.

Evo nekoliko predloga:

Cele ove godine u trendu su pletenice, a tako će ostati i u sezoni koja sledi. Pletenica upletena preko blago zatalasane kose može da ukrasi klasičnu frizuru kao i da isprati boho stil.

Punđa balerine koja izgleda kao da je nemarno podignuta daje poseban i sofisticiran izgled. Ova frizura lako se uklapa uz sve i predstavlja klasiku, doduše da bi se ispratio trend kosa ne sme biti zalizana niti forma punđe do kraja upeglana. Frizura treba da bude naizgled nedovršena. Ovaj izgled posebno u dnevnim varijantama forsira još jedna miljenica, Sijena Miler.

Riblja kost na stranu vrlo je popularan trend koji je mač sa dve oštrice. Morate da pazite da kosa prvo bude lagano prelomljena, pa upletena u najneobavezniju riblju kost ikada. Ne preterujte sa detaljima jer ovaj trend vrlo lako može da odluta u kič ukoliko se pogreši sa njima. I sređivanje kose do perfekcije pogrešno je na ovoj frizuri. Generalno, kosa se ne sređuje do kraja ni na jednoj frizuri za ovu sezonu.

Kod puštene kose morate biti izuzetno oprezni jer ona mora da bude zdrava, dobro ošišana i koloritno besprekorna. Takođe, potrebno je da obratite pažnju na tip kose pošto neke vlasi ne drže lokne dugo. Pre nego što se odlučite za ovu frizuru, isprobajte je i dodajte nekoliko tresa umetne kose kako bi ona izgledala bujnije, naravno, samo ako ima potrebe za tim.

Sofija Janković i Jelena Jovanović Srna

Priredila. Jasmina Antonijević

 

makonda-tracker