Trikovi za savršenu frizuru

0
Put od tek oprane kose do frizure koja obara s nogu ne mora da bude dugačak. Prisvojite nekoliko saveta stručnjaka koji prenosi svoje dugogodišnje iskustvo.
Foto: Guliver, Shutterstock, Story press
Foto: Guliver, Shutterstock, Story press

Na revijama vodecih dizajnera primećuju se frizure sa sve više volumena, kosa sa punim, sjajnim talasima... Ona dobija volumen pri korenu – ali najvažnije, u fokusu su zdrave vlasi koje izgledaju prirodno. Farbanje je delikatno - različiti tonovi koriste se kako bi kosi dali prirodnu refleksiju svetlosti. Tamnoplava boja patlidžana, bakarnozlatna i karamelplava su trendi nijanse.

ISKUSTVO SA SLAVNIMA
Slavne osobe, iako deluju ležerno, ne prepuštaju ništa slučaju. Njihove frizure delo su sati i sati rada profesionalnih stilista, a ne nešto s čim prosto ustanu iz kreveta. Kada ih vidite na crvenom tepihu, nemojte zaboraviti da je neko vredno radio kako bi njihova kosa izgledala tako ležerno savršena. Pratite jednostavna pravila koja sam navela i sigurna sam da rezultat nece izostati

OBLIK LICA I FRIZURE
Izduženim licima treba volumen sa strane – okruglim volumen na vrhu.

Moderni volumen kreira se na ravnim delovima glave. Ako je vaša glava pravilnog oblika, onda kreirajte volumen prateći prirodan oblik glave.

NIVEA Volume sensation balsam, cena: 282 rsd.

KADA JE KOSA RAVNA I TANKA



Tanka ravna kosa najbolje izgleda kada je jednake dužine jer se tada najlakše oblikuje. Dobar frizer nijansiranjem može da postigne efekat kose sa više volumena. Na taj način, vaša kosa će izgledati punije i zdravije.

NIVEA Volume sensation sprej, cena: 328 rsd.

KAKO DO VOLUMENA


Za postizanje dobrog volumena potrebni su velika okrugla četka, dobar fen, Nivea Volume Sensation proizvodi, sprej za kosu i vrući vikleri. Ja često koristim
Nivea Volume Sensation penu za kosu. Nije lepljiva, tako da možete lako namestiti vlasi u željeni oblik, a kosa ostaje glatka i meka. Ovaj proizvod pogodan je za sve tipove kose, kremaste je teksture, ali će se osušiti brzo i dace maksimalan volumen.

NIVEA Volume sensation pena, cena: 328 rsd.

TRIK ZA KREIRANJE VOLUMENA

Volumen dolazi od korena kose. Morate da ga kreirate u suprotnom smeru od prirodnog smera rasta kose. Nanesite malu količinu pene na koren dlake, zatim se koncentrišite na sušenje kose u korenu jer se većina vlažnosti tu zadržava. Ako imate tanku kosu, okrenite glavu nadole i pomerajte je dok je sušite, što ce dodatno doprineti volumenu. Kada je kosa okvirno 40 procenata suva, nastavite sušenje vlasi kao i obično.

NIVEA Volume sensation šampon, cena: 282 rsd.

makonda-tracker